» Massa som händer

Hej!
Nu var det länge sedan jag var här inne och skrev men det har sina förklaringar. Jag har ju precis börjat årskurs ett på gymnasiet och det ar på krafterna, och farmförallt tiden, och då har inte bloggen varit högsta prioritet. Jag har nu gått på linjen naturvetenskap inriktning naturvetenskap på Viktor Rydberg Odenplan i två veckor och trivs jättebra, men som sagt, det är mycket att göra.
 
Jag rider självklart fortfarande så mycket jag bara hinner och tänkte, i det här inlägget, lägga upp två videos från det senaste hoppasset på Cheval. Hon känns riktigt fin och stabil nu, går fram för skänkeln sålänge jag rider aktivt från början och påminner henne, och hoppar riktigt stabilt även på högre höjder. Fokus det här passet låg på travhoppning och ryttarens sits och balans, och där fick jag verkligen någt att bita i. det är inte såatt jag har en förskräcklig sits, men alla små brister blir så tydliga i sådana här övningar efetrsom allt handlar om att ha tryck i hästen fram till hindret för att sedan störa den så lite som mjligt så att den får tänka och hoppa själv. Nyttigt!
 
Det jag fick träna på var att trampa ner i hälen och hålla takten så att det inte skulle bli galopp innan travbommen bara för att jag hade tryck och framåtbjudning i henne. Sedan skulle jag även se till att trycka ner händerna i mankammen i landningen mellan de två hindren för att verkligen se till att Cheval fick jobba själv, och till sist så skulle jag ge ordentligt med eftergift över oern och hålla blicken framåt-uppåt. Lätare sagt än gjort att tänka på allt det där under de ca 3 sekunder som själva sprången i en sådan här övning pågår, men jag tycker att jag fick till det riktigt bra sista språnget.
 
Här ser ni näst sista gången jag hoppade övningen. Jag tycker man ser att jag blir lite styv i min sits både före, mellan och över hindren, och det resulterar i att det hela blir lite stelt och att Cheval inte riktigt får en ärlig chans att fullfölja sina språng på ett korrekt sätt. Detta påpekar även Fredrik i videon. 
 
Här är den andra videon, sista gången ajg hoppade övningen för dagen. Jag hade verkligen bestämt mig för att få till det den här gången så jag red emot hindren i ett friskt men inte hetsigt tempo, tnkte på att vara lugn innan och mellan travbommen och hindret, trots att jag lätt kan bli lite stressad när det höjs upp, och sedan på att vara riktigt följsam över oxern. Och se så bra det blev! Cheval nästan hoppade mig ur sadeln för att hon hoppade så bra med ryggen haha, bra där! 
 
 
Jag upplever alltid att första passet inomhus blir lite hackigt, som en uppfräschning för hjärnan av något man kunnat för länge sedan liksom. Under sommaren rider man mycket ute och hoppar mycket banor i ett lite högre tempo, och det tränar många viktiga färdigheter, men det är inte förren man kommer in i de lite trängre ridhusen som man verkligen märkar hur viktig den här finslipningen och teknikträningen man gör under dessa mörka höst och vinterkvällar faktiskt är. Nu ska jag bearbeta det här passet och ta med mig det jag lärde mig till nästa elktion. Förhoppningsvis trillar poletten ner snabbare då!
/Vera



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo