» Min drömhäst;-)

Här kommer bilderna från i måndags som jag utlovade. Den där hästen är verkligen helt fantastisk och jag kommer bli väldigt avundsjuk på den som får bli hans ägare haha!
Tycker verkligen att den fantastiska känslan jag hade där på slutet verkligen strålar ut från dessa bilder och jag hoppas att ni tycker om att titta på dem!
 
Så jobbigt, mina armar höll på att dö haha!
 
 
det här är seriöst den finaste hoppbilden jag har sett på mig själv haha, älskar den!
 
 
Den här är inte heller så dum ;-).
 
 
Själv älskar jag de här bilderna och hoppas att jag hinner få lite fler innan sommaren är slut, vad tycker ni?
/Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» 33 dagar

Idag är det bara 33 dagar tills jag anländer på Skogslottens träningsläger 2013 och jag är såå taggad! Alla bilder som dyker upp på instagram och fb från de som redan är där hjälper inte direkt till att lindra min längtan, men jag hoppas att de ger mig något att dagdrömma om medan jag väntar haha! Jag är övertygad om att Skogslotten 2013 kommer bli det bästa ridlägret jag någonsin varit på, och att jag kommer leva i ett slags eufori genom alla de sju dagarna. Det ska bli så himla kul!!!

Kolla bara på den här bilden på min kompis som är på Skogslotten just nu. Visst blir man avundsjuk?!


» Jag är så lycklig

Jag är så lycklig just nu, känns som att jag utvecklas med stormsteg för varje träning nu, det går bara bättre och bättre! Idag fick jag rida en häst som heter Roger och jag är faktiskt glad att jag inte fick Camelia för idag fick jag verkligen känna på den här tälingshäst-känsligheten. Vi gjorde samma övning som i torsdags och på slutet fick jag hoppa lite högre, precis som jag ville. Roger var en riktig utmaning för mig eftersom jag omedvetet driver hästen framåt när jag rider, vilket han svarar direkt på. Så fort vi började hoppa red jag dock mycket bättre och det kändes väldigt bra. Fick svettas ordentligt kan jag säga haha! När Fredrik höjde upp på slutet var det så himla härligt, det kändes verkligen som vi flög över hindren. De låg på ca 70-80 men Roger tog så himla stora språng över att det nog inte skulle ha spelat någon roll om bommen legat på 1m, och DET är en härlig känsla!
Jag ska dit en eller två gånger till i juli om det finns något datum som passar och jag är såå taggad! Gud vad jag kommer utvecklas på Skogslotten när jag har detta som grund! Jag kommer däremot dö av ridsug under de tre veckor som passerar utan ridning nu... Men jag skulle ju ha behövt utså 6 veckor utan ridning så det här är ju klart bättre.
Jag är så otroligt glad över att jag har fått den här chansen, jag tror att det är precis sådana här hårdträningar som jag behöver för att utvecklas så mycket som jag vill.
Bilder från ridpasset kommer senare!
/Vera


» Kan knappt vänta!

Imorgon bär det av mot den fina gården och duktiga tränaren igen, och jag kan knappt vänta! Nervositeten som jag kände förra gången är som bortblåst och har ersatts med en otrolig entusiasm. Jag ska hoppa tillsammans med en kompis som är lite mindre rutinerad än mig, så nivån kommer självklart anpassas efetr henne, men jag hoppas att det blir roliga övningar ändå. Om jag fick bestämma helt själv skulle jag vilja fortsätta på dte vi tränade på i torsdags, korta och länga galoppen utan att hästen tappar tryck eller blir lång, för jag kände att jag var väldigt nära att hitta något riktigt bra men inte riktigt kom över tröskeln. det skulle även vara kul att få testa att hoppa lite högre, så att jag får känna på lite riktiga språng på storhäst, för jag tror att det skulle kännas ganska annorlunda från på ponny på ett positivt sätt. samtidigt gillar jag verkligen Fredriks inställning att det aldrig ska kännas otäckt att hoppa. Vill man inte hoppa en viss höjd, då ska man säga det, allt för att känna sig säker med situationen och bygga självförtroende. hindren i torsdags låg från början på kanske 90-100cm, vilket jag säkert hade kommit över utan problem, men som ändå gav mig rätt mycket pirr i magen. Fredrik antog säkert att jag kände lite så eftersom det var min första gång på en riktigt stor och känslig häst, så vi hoppade bara runt 50-60cm, och det räckte för mig. Om jag får Camelia igen imorgon vilket jag hoppas på, så tror jag nog att jag kommer bli ännu modigare och rida mot det mesta han sätter upp, även om det är lite högre, eftersom jag litar på att han känner mig och hästen och vet vad jag klarar av.
Ridpassinlägg osv kommer självklart imorgon, nu ska jag fortsätta tagga!
 
Ha det bra!
/Vera 

» This is how it started

Det var såhär det började, en dubbelnolla på KM 2012 och jag var fast. Enjoy!
 
/Vera

» Jag har hoppat storhäst!

Det hemliga stället jag skulle till idag var Fredrik Knutssons gård! Om ni inte har förstått det så är Fredrik den som håller i hoppkurserna och min favorittränare. Därför bör. Jag otroligt glad när jag i lördags fick förfrågan om att följa med dit och rida.
Hästen jag fick rida heter Camelia och är ca 172cm hög, en riktig bjässe jämfört med mina 155cm då haha! Var alltså ganska nervös innan jag hoppade upp men väl på ryggen släppte det. Hon är så otroligt snäll, helt lagom pigg och helt enkelt en riktig självförtroendesboost.
Vi red lite samma övning som i lördags med båge och variera galoppsprången men den här gången var det lite större variation(6,7,8 galoppsprång) och dessutom var jag ju tvungen att lära mig storleken på galoppsprången haha!
Jag är så himla glad att det gick bra, de flesta sprången blev riktigt fina och det är hundra gånger lättare att följa med i en storhästs språng än en ponnys haha! Man får liksom framåtlutningen av sig själv och eftergiften kommer också nästan av sig själv, bara man kommer rätt på hindret.
Otroligt glad är jag i alla fall, och jag ska faktiskt dit igen redan på måndag. Pengarna rinner iväg lite nu men det är ju för just sådant här jag har sparat dem så jag tycker faktiskt inte att det gör någonting!

En bild på bjässen haha! Hoppas jag får rida henne på måndag också.


» Gissa vart jag är påväg?

Berättar mer när jag kommer hem!


» Vera och Jasmine 2012-2013

Idag var  sista gången jag såg min ponnyskrutt för den här terminen och det kändes lite konstigt, även om jag inte hann tänka på det särskilt mycket. Hon skulle gå i hagen extra länge för att vänja sig vid gräset inför betesläppet på onsdag, vilket gjorde att jag inte hann sköta. Massa kramar och godis fick hon självklart ändå!
Höst och vårterminen 2012-2013 har varit en tid av mycket utveckling och framgångar men också motgångar för oss som ekipage, och faktum är att jag har ganska mycket bilder och filmer från den här perioden, och lite från året innan det. Därför har jag tänkt sätta mina datorkunskaper på prov ich göra en liten film, både för min och eran skull. Om jag får till det någorlunda bra så kan det nog bli riktigt roligt och bra att jämföra med, efetrsom jag har filmer från 46% i LB till 64% i LC och från uteslutning i 50cm(om den finns kvar) till 0/0:or. Ska knåpa lite med det under veckan så får vi se när och om den kommer upp. Har rätt mycket att göra den här veckan utöver bloggen så det kan bli som en lite större grej som kommer upp som kompensation för den något lidande uppdateringen.
 
Höstterminen 2012
Ha det bra!
/Vera 

» Gårdagens ridpass, helt magiskt

Försökte publicera det hör inlägget igår men det var något knas, så försöker igen nu.

Igår var Jasmine finare än hon någonsin varit förut, men det visste jag inte förren vi började hoppa. Under framridningen var hon nämligen väldigt pigg, vilket fick mig att tro att hon skulle spåra totalt när det kom hinder in i bilden. Nu i efterhand tror jag dock att det där extrema suget mot hinder hon hade igår var något jag väntat på väldigt länge. För första gången någonsin drog hon inte för att hon ville vägra, utan för att hon ville hoppa! Det var en så himla härlig känsla att kunna stå upp i lätt sits mot en linje med två OXRAR, och få till då himla bra språng ändå, första gången vi kom på dem stämde allt. Vi kom rätt både in och ut ur linjen, ponnyn hoppade otroligt fint och jag kunde följa med i sprången. Känslan var otrolig!

Vi hoppade även en bågövningen där man skulle träna på att rida mycket på yttersidan och få in ett visst antal galoppsprång. Det där med galoppsprången var lite svårt för mig eftersom jag hade den minsta ponnyn och alltså behövde öka mest för att få in de 5 språng man skulle få in, men svängarna funkade varje gång.

Flera gånger under passet kommenterade Fredrik hur fin ponnyn var och hur duktig jag har blivit med henne, och jag blir så himla glad av att höra sådant! Efter passet fick jag även ett erbjudande som alltid har velat men aldrig har trott att jag skulle få, men ni får veta mer om det om det blir av! Jag kunde inte få en bättre avslutning på terminen, och det tror jag inte att i tillsammans som ekipage kunde få heller!
Nu ska jag återgå till att studsa på rosa moln!
/Vera

Nu ska ja


» Finner inga ord


» Häftigt

Resultatlistorna från sjätte juni kom precis upp på DJRKs hemsida djrk.se och en sak chockade mig verkligen. Jag hade näst högst stil på hela dagen! det som gör det så coolt är att många ryttare som är flera år äldre än mig och som tar placeringar på nästan varje tävling och är sjukt duktiga, ändå var något poäng ifrån min poäng, 65, och även Dessis 67. Jag har babblat otroligt mycket om gamla tävlingsfilmer och resultat osv, och jag ska försöka sluta med det nu, men det tål att sägas att för 2 år sedan, när jag började tävla, så var mitt problem att sitta kvar i sprången och styra, nu är det saker som att få en bra eftergift och sits över hindret. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det ska bli uppriktigt roligt att titta tillbaka om 2 år till, undra vart jag är då?
 
För tre år sedan var jag på den här nivån:
 
 
På min första och andra tävling på den här:
 


Det är nästan så jag skäms lite haha, noll styrning och noll följsamhet, men alla måste ju börja någonstans!
 
 
 
 
Här var det ganska rejält mycket bättre, vi kom över alla hinder i rätt ordning och med okej flyt, men jag kommer ihåg hur missnöjd jag var efter tabben på sista hindret. det är nästan så att jag funderar på att tävla petra i hoppning igen, bara för att se hur det går. Får skriva henne som andra val på KM i år om det skulle bli någon kamp om Jasmine haha! 70cm på Petra, det skulle nog bli intressant haha!
Ni får ha det bra tills imorgon när ridpassinlägg kommer!
/Vera

» Slapp, stall och frozen yoghurt

De två första dagarna av sommarlovet har snart passerat och jag tycker att det har börjat väldigt bra. Jag har slappat, kollat på film och idag var jag och åt Frozen yoghurt. Himla gott var det ;-).
High-lighten för den här veckan är i alla fall hoppkursen imorgon, min sista lektion och mitt sista hoppass på bästa ponnyn för terminen. Jag ska dessutom stanna kvar och kolla på någon grupp efter mig också, det är alltid kul att se storhästarna eftersom de hoppar lite högre. Jag hoppas verkligen att det går bra men med tanke på hur bra det har gått på senaste tiden så tror jag inte det kommer vara något problem. 
En annan grej jag verkligen ska täka på är att försöka att inte bli nervös. Så fort det blir lite "större" och "viktigare" hoppträningar blir jag nämligen det, vilket är helt onödigt eftersom tränaren är snäll och ponnyn mysig. Som vanligt ska jag också fokusera väldigt mycket på min sits och eftergift över hindret, jag vill så gärna få in rutin på känslan som jag har haft i de bästa sprången på träningarna. När det sitter är jag övertygad om att jag och Jasmine kommer bli mycket mer sammansvetsade och att jag överlag kommer bli säkrare när hindren blir lite högre, i och med att jag vet att jag har en bra egen balans och inte rycker hästen i munnen av misstag.
 
Nu ska jag njuta av fredagskvällen och tagga som sjutton till imorgon, det är helt sjukt hur roliga de här träningarna är. Det kanske bor en liten hoppfantast i mig trots allt.
/Vera
 

» SOMMARLOV!!

Nu är det äntligen här, sommarlovet! Jag ska verkligen njuta av friheten och värmen i år, göra saker jag älskar och ladda inför åttan.
Slutar ni också idag?
/Vera


» Dagens ridpass

Dagens ridpass var det sista för mig i min ordinarie grupp den här terminen eftersom jag inte kommer kunna rida nästa måndag. Dock ska jag ju vara med på hoppkursen på lördag så helt slut är det inte vilket såklart känns kul.
Jag ville väldigt gärna rida Jasmine idag, både på grund av att det inte gick så bra på dressyren i torsdags, ville bara checka av att det var just tävlingsnerver som spökade och inget annat, och för att det är sista gången. Till min stora glädje fick jag också rida min älskling, för tredje eller fjärde gången i rad, helt sjukt med tanke på hur sällan jag brukar får rida henne!
 
Passet utfördes barbacka vilket var kul som omväxling och väldigt bra för balansen. Jag fick henne i form i skritten direkt och hittade det relativt fort i traven, dock var hon lite stark emellanåt vilket försvårade ihopridningen en aning. Det kan dock mycket väl ha berott på att min balans inte är perfekt vilket gör att jag ibland tar lite onödigt mycket stöd i tyglarna.
Vi red en övning med skänkelvikning som gick hyfsat, inte bra men helt okej med tanke på hur svårt hon har för det. Jag tror att hon i allmänhet är lite sned med tanke på hennes stora oliksidighet vilket gör att det blir både svårt och jobbigt för henne att flytta sig, men det kommer väl med tiden!  Vi red även en övning mest för nöjes skull där man skulle rida igenom ett "L" av bommar i skritt och trav utan att nudda dem och lite slalom och sådant, vilket också gick bra. Jag tycker att detta var ett otroligt bar sätt att avsluta terminen på. Jag har som mål för 2013 att kunna rida Jasmine stadigt i form ett helt ridpass och idag var det väldigt nära att jag klarade det, bara i vissa övergångar och i början som det brister haha. det är verkligen otroligt roligt att se vilken utveckling man gör från år till år. Man blir lätt hemmablind och tänker att "såhär har jag väl alltid ridit" men när man tittar tillbaka på gamla bilder ch filmer så visar det sig att man inte alls har det haha! Nu hoppas jag på ett riktigt bra hoppass på lördag som pricken över i:et för den här terminen!
 
Jag och jasmine för nästan exakt 2 år sedan. Då med thideman, en betydligt kortare Vera och slalomövingar ;-).
/Vera
 
 

» Mycket trevlig dag!

Hej!
Dagen på Strömsholm var väldigt trevlig och när den avslutades med musikdunkande i minibussen på vägen hem skulle jag vilja säga att denknappast kunde ha blivit bättre! Vi såg vår hopptränare rida, han bkev tyvärr utesluten, testade att rida på en galopphäst-maskin och dreglade över en massa fina hästar. Både kür och 140 hoppning hanns med, dock blev MsvA ponnyklassen inställd, något som jag verkligen sett fram emot att se.
Jag hoppas definitivt att detta kan göras om nästa år och jag har blivit ännu mer taggad på att tröna och tävla efter att ha sett alla duktiga ekipage!
 
Lägg till 90cm på det där hindret och man är uppe i höjdera vi fick se idag haha!
/Vera

» Gissa vart jag är?

På Strömsholm!!! Kollar på kür för unga ryttare och senare blir det MsvA för ponny. Kommer bli kul att se ponnysarna flyga över 130cm...
Det här är paradiset för en hästtjej!
Ha det bra!
/Vera


» Filmer hoppning

Hej!
Här kommer filmerna från hoppningen i torsdags. Tycker verkligen det är kul att se hur både jag och ponnyn har utvecklats under det här året. Man kan se att Jasmine tvekar på vissa hinder och för ett år sedan skulle hon med säkerhet ha stannat, men inte nu. Dessutom kan man verkligen se hur otroligt mycket mer hon tar för sig i sprången nu om man pausar filmen mitt i ett språng, kolla bara på muren i grundomgången! Hon är typ 40 cm över haha! På grund av att det gick så bra den här gången har jag bestämt mig för att gå upp en klass till KM i höst, och alltså hoppa 60cm. Det tror jag kommer gå riktigt bra och det kommer framförallt bli roligt! När hindren ligger på 60 börjar en liten C ponny i alla fall skutta lite ordentligt haha. det är dags att ta nästa steg i vår utveckling, och jag längtar!
 
 
 
Sista språnget i omhoppningen är jag också väldigt nöjd med, ponnyn hoppade superfint och jag kom äntligen till "rätt" eftergift.
Vad tycker ni? Ni som har följt bloggen ett tag och kanske även Pawnienördarna, tycker ni att vi har utvecklats?
/Vera

» Resultat

I hoppningen gick det riktigt bra och jag är mer än nöjd 0/0:a och en andraplacering. Så himla kul att exakt ett år efter att jag tävlade Jasmine i hoppning första gången och blev utesluten, blir jag felfri och tvåa! I dressyren gick det dock inte alls bra. Hon var superfin på framridningen och jag tänkte att det nog skulle gå bra. När vi kom in på banan blev hon superspänd och stark så fort jag började trava, jag tror dock att det berodde mycket på att hon redan gått en start och var trött. Självklart blir jag besviken när det går så bra i hoppningen och sedan totalt skiter sig i dressyren, men jag fick ändå 7% mer än den andra tjejen som tävlade Jasmine, vilket betyder att vi ändå har utvecklats en del tillsammans. På träning går det bra, det är allmänt känt att hon är jobbig på tävling, nu måste jag bara träna i så tävlingslika förhållanden som möjligt. Vem vet, nästa år kanske vi går ut från banan med en andraplacering i dressyr i bagaget, man kan ju hoppas!

Nu ska jag träna, träna och träna. Suga åt mig information på Skogslotten och tjäna pengar för att rida så mycket privat som möjligt under hösten. Låter bra tycker jag!
Filmer osv kommer imorgon!
/Vera


» Jag är helt lyrisk

Hur kommer det sig då?

1. Jag har äntligen hittat en lärare som förstår hur fin Jasmine faktiskt är och samtidigt säger precis rätt saker för att få mig att rida rätt.

2. Min utveckling som ryttare går bara spikrakt uppåt och det märktes verkligen idag!

Dagens ridpass började med lite vanlig lektionsridning. Jag fick träna på att hålla fingrarna stängda, inverka korrekt, speciellt på volten, och sitta korrekt. Jasmine är ju lite som en träplanka så när man ber henne att gå på volten i rätt tempo och samtidigt i form så blir hon rätt så arg och stretig, men när man väl har kommit igenom det blir hon mycket mjukare och finare. Jag tror dessutom att jag har kommit mycket närmare att klara av ett av mina mål för 2013, att gå en stadigare och mer lodrät sits, eftersom Tessan sa att jag har jobbat bra med den och det dessutom kändes bra.
Efter lite tragglande med galoppfattningar osv så red jag igenom programmet en gång. Det gick MYCKET bättre än jag trodde att det skulle gå. Till skillnad från många andra programridningar som jag har gjort på henne så var det verkligen JAG dom bestämde när hon skulle öka, fatta galopp osv även om hon gärna ville ha mer att säga till om haha! En sak som är riktigt kul är dock att hon gick på tygeln genom hela programmet, i alla gångarter. Dock är det som Tessan sa: " Hon går på tygeln men inte i rätt form." Jag kände själv att det krävdes ett snäpp till eftergift för att hon skulle släppa efter helt, men det är STOR skillnad mot mina andra LB ritter dör hon gått med huvudet rakt upp i vädret hela ritten igenom.
På framridningen på torsdag ska jag verkligen jobba på halterna och högerfattningarna eftersom det är de sakerna som krånglar. Sedan för vi bara hoppas att jag kan hålla tävlingsnerverna i styr och verkligen RIDA hela programmet igenom. Film kommer upp på torsdag eller fredag.
Tagga!!
/Vera


» Dagens ridpass

Hej!
Dagens ridpass gick superbra och var så himla roligt! Jag fick jasmine vilket var otroligt kul men ganska så oväntat.  Hoppning stod på schemat och övningen var att hoppa ett litet travhinder på ena långsidan, galoppera till andra långsidan och hoppa en kombination där. Jag hade som mål för ridpasset att inte sluta rida en enda sekund för att hon inte skulle kunna smita på sidan eller vägra, och det lyckades jag faktiskt med! Alla språng blev riktigt, riktigt bra och den allra sista gången vi hoppade kombinationen var det helt fantastiskt. Det krävdes knappt någon övertalning från min sida, bara en liten snudd med spöet i landningen så hoppade hon utan att tveka. Dessutom fick jag äntligen känna hur den perfekta eftergiften i språnget är, när man rider henne alltså. Jag kände att jag verkligen kunde följa med, utan att tyglarna hängde och slängde helt och utan att dra henne i munnen i landningen, flygkänsla säger jag bara.
Jag är absolut inte färdig med den här ponnyn, och kommer säkert inte vara på flera år, men sådana här ridpass får en att känna att man har nått en bra bit på vägen!
 
En sådan här bra känsla hade jag i sista språnget, gur det spåg ut kommer jag dock aldrig få veta eftersom ingen filmade eller fotade.
Ha det bra!
/Vera

» Bildbomb, dagens ridpass

Hej!
Här kommer en bildbomb från dagens hoppass på utebanan. Det gick riktigt bra för mig och alla andra och ridpassinlägg kommer senare. Om ni är med på bilderna får ni självklart ta och använda dem men om ni inte är det vill jag att ni frågar först, de tillhör ju min pappa eftersom han tog dem ;-). 
Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fail, hahahah
 
 
 
Älskar den tredje bilden på mig, så himla fin! Någon av de här bilderna kommer garanterat ingå i en framtida header!
Vilken är eran favorit?
/Vera
 
 

» I'm back!

Jag är tillbaka och nu hoppas jag på att kunna hålla igång. Det borde dock inte bli några problem eftersom jag ska rida imorgon, på måndag, eventuellt på tisdag, på torsdag, måndagen efter det och lördagen den veckan. Jag kommer alltså ha mycket att skriva om och jag har redan två konsertfilmer och ett ridpassinlägg att publicera, så om ni kikar in under de närmsta dagarna komme rni inte att bli besvikna, det lovar jag! 
 
Imorgon är det alltså hoppträning inför tävlingen på torsdag och jag ska studsa runt lite på min ädla springare ;). Jag ser verkligen fram emot det och hoppas att det går bra, första hoppträningen i paddocken på Jasmine för mig! Men jag tror att det bara är positivt att hoppa henne där ute, hon brukar bli så "seg" på framridningen annars. I själva anridningarna måste jag bara se till att som vanligt vara noggrann med att rama in henne, och inte låta henne sticka iväg, men det går säkert bra. jag har bett Angelica om att få träna på omhoppningssvängar eftersom det är något jag aldrig har vågat göra på en klubbtävling eftersom jag inte vill släppa ridningen av misstag. Därför vill jag testa hur Jasmine blir när man satsar lite mer, beroende på det bestämmer jag hur jag gör på torsdag, allt hänger på mig och min ridning!
 
Som ni kanske har märkt är jag även väldigt taggad inför torsdag, det ska bli så otroligt kul att tävla igen! Nu äterstår bara att se till så att programmet sitter som berget, leta fram och damma av tävlingskläderna och putsa utrustningen.
Låt sjätte juni-tävlingarna 2013 börja!!
/Vera