» Trött

Hej!
Sorry för noll update idag, jag har försökt mobilblogga men appen funkar inte, blä! har varit på Skansen och kollat på en halvdan majbrasa som jag fick kämpa för att se, livet är svårt när man är kort ;-).
Nu ska jag i alla fall kollapsa i sängen för lite välbehövlig sömn, är verkligen helt död haha! Imorgon lovar ag lite mer update, framförallt om ridpasset i måndags och min "outfit" då haha!
Ha det bra!
/Vera

» Jag är på banan igen!

Hej!
Nu är jag och min kropp äntligen på banan igen, har varit feberfri hela dagen och den här himla förkylningen verkar äntligen ha släppt, peppar, peppar.
Imorgon blir det alltså först skola, och sedan RIDNING! Jippie haha! det bästa är att om jag räknat rätt så kommer jag välja 3:e först eller till och med näst först vilket betyder väldigt goda förutsättningar för att få rida en rolig häst. Om jag inte får rida min älskling vilket är högst otroligt så står faktiskt Cashflow högt upp på min önskelista även denna vecka. Jag kom verkligen till ett läge där jag verkligen fick jobba med magmusklerna förra veckan och där det gav resultat. Jag märkte verkligen hur mycket jag fuskat med sitsen det senaste året genom att luta mig bakåt någon centimeter för att få stabilitet, och trott att det varit magmusklerna som gjort jobbet när det egentligen inte alls har varit det. jag behöver rida hästar som Cashflow, Jasmine Petra som är mjuka att sitta på men inte helt ättridna för att få upp styrkan i mina magmuskler. Om jag börjar ruda Fresco och Aron kommer det bli motsatt effekt, eftersom de magmuskler jag faktiskt har inte ens räcker till för att komma ner i sadeln ordentligt och det är där det riktiga jobbet börjar. Nu blev det väldigt mycket prat om magmuskler haha men jag känner att det verkligen är något jag behöver ta tag i nu för att ta mig vidare i ridningen. Utan en stark sits kommer jag aldrig orka rida jasmine i form en hel lektion, jag kommer inte kunna rida riktiga travökningar osv, osv. nej, det här ska jobbas på, speciellt under privatlektionerna som kommer under våren. "Ridmuskler" kan inte tränas upp genom t ex situps, de kommer genom att RIDA och det är det jag tänker göra.
Det var allt jag hade att säga för stunden, go´natt allihopa!
/Vera

» Håll tummarna nu!

Hej!
Just nu underhåller jag mig själv med världscupfinalen i hästhoppning, det förgyller sjukdagen en del! För Rolf-Göran har det fått ganska bra än sålänge, banan är oerhört svår och ingen har varit felfri, han gick ut med 8 fel. Nu håller vi alla tummar och tår för att han ska klara sig bra även i andra omgången och förhoppningsvis ta hem hela kalaset!
/Vera


» Inget ont som inte för något gott med sig!

Hej!
Bloggen har legat väldig stilla de senaste dagarna men vissa av er har fortsatt att titta in vilket är roligt. Anledningen är i alla fall att jag har varit sjuk. Igår kom jag hem från skolan med 38,2 graders feber så det var bara att krypa ner i sängen och sova i några timmar. Idag mår jag mycket bättre men kommer inte att åka till stallet som planerat på grund av att min förkylning tycks gå i vågor, jag vill ju inte riskera att missa ridningen på måndag ;-). men inget ont som inte har något gott med sig, brukar man ju säga. På grund av min lilla sjukdom har jag haft en riktigt bra anledning till att spendera hela kvällen igår, fram till 23.30 för att vara exakt, framför sändningarna från Göteborg Horse Show! För en hästtjej som jag är det nog det närmaste paradiset man kan komma genom teverutan haha! Nu på förmiddagen har jag tittat på Ypung Rider-hoppningen, många bra ryttare med oturliga nedslag och två avramlingra, och avtackningen av Ninja La Silla, den häst som enligt mig är den bästa jag har sett inom hoppsporten. Både de här sändningarna är verkligen värda att se och den senare är bara ca 20 minuter så den kan ni se även om ni inte har så mycket tid. Känslorna rörs verkligen upp när man ser den där lilla, pigga hästen som står där och bara njuter av all uppmärksamhet, jag kommer verkligen sakna att se den studsa över hinder lika höga som den själv i stora mästerskap!
 
Klicka HÄR om ni vill se Young Rider-finalen och HÄR om ni vill se avtackandet av Ninja. Kl 13 sänds även küren(dressyr) i Svt1 där 3 svenskar är med. Jag kommer sitta klistrad, ni då?
/Vera
 

» Tävling om fint schabrak

Hej!
Som den schabrakälskande personen jag är så älskar jag bloggtävlingar med fina schabrak som pris, även om oddsen att man vinner är minimala. Nu är det dags igen. Ni hittar tävlingen HÄR och jag är såklart själv med och tävlar!
/Vera

» Tjenare!

Eftersom jag fortfarande inte mår rikitgt bra är det ganska troligt att jag stannar hemma från skolan imorgon. Jag har ju flera prov på torsdag och vill inte riskera att behöva göra om dem, det är så krångligt. Om dte blir så att jag stannar hemma ska jag försöka uppdatera här lite mer än vanligt eftersom jag kommer ha ycket mer tid, men plugget och tt bli frisk går först.
Nu ska jag fortsätta bekämpa den här förkylningen med lite sömn!
 
Längtar tills det blir riktigt varmt så att jag kan börja rida i den här!
/Vera

» Sjuk :(

Hej!
När jag vaknade idag hade jag lite feber, men bestämde mig för att gå till skolan ändå efersom vi hade en väldigt kort dag som inkluderade ett viktigt prov. Under dagen har febern gått ner men jag mår fortfarande inte riktigt bra så nu sitter jag här och vilar. Typiskt att man ska bli sjuk just när man behöver vara skärpt för att klara alla prov i skolan! Dagens prov i geografi gick bra i alla fall och det är faktiskt det största jag har den här veckan, så det är ju skönt, ännu en grej att bocka av från "to do listan" innan lovet. Nästa onsdag är det första maj också, inte klokt! Såhär ser det ut för mig i skolan just nu.
 
Biologiprov- check
 
Svenskapresentation- check
 
Geografiprov-check
 
Svenskaläxa-check
 
Franskaprov-
 
Franskapresentation-
 
Fysikprov-
 
Efter de här 2-3 veckorna tror jag att det kommer lugna ner sig lite och det enda riktigt stora vi har kvar nu är ett geografiprojekt, det här berget börjar kännas allt mer överkomligt nu haha!
Hur har ni det i skolan nu i ruschen innan sommarlovet? är det mycket eller har ni redan klarat av det mesta?
/Vera
 
 
 

» Dagens ridpass

Hej!
Idag har jag känt mig lite krasslig så mitt nda kriterie när jag valde häst idag var att rida någon "snäll". Cashflow var den jag ville ha och det var också den jag fick, så det var jag glad över. Ridpasset idag tycker jag var riktigt bra. Jag fick med mig många "aha-upplevelser" som jag faktiskt jobbade mig till själv för det mesta utan instruktioner av ridläraren. En grej var t ex i mitten av ridpaset i traven. Han gick i form men hade inte riktigt släppt efter, och jag satt där och försökte vara aktiv i sits, skänkel och hand men det hände liksom inget. Då tönkte jag att istället för att driva hästen in i handen genom att ställa och böja osv så skulle jag bara rida på riktigt mycket framåt och verkligen behålla stödet i handen för att få lite flyt och en mer avslappnad häst. Så jag raceade på ganska ordentligt, för att vara Cashflow haha, och fånade upp det i handen och helt plötsligt gick han jättefint! Själva stadigheten varade bara i några meter i taget, men det var själva grejen med att jag äntligen fattade vad Angelica och andra ridlärare har menat när de säger driv in i handen. Egentligen tror jag att jag har fattat det för länge sedan, jag har bara inte lyckats göra det. Nu funkade det i alla fall och det är ag så himla glad över, för att inte prata om att jag äntligen hittade rätt läge för överkroppen, det kändes kan jag säga haha!
Som ni märker klassar jag det här som ett riktigt bra pass även om t ex galoppen var åt skogen, och jag hoppas verkligen att jag kan använda de nya sakerna jag lärt mig på Jassan, att det inte bara fukade för att Cashflow redan är hyfsat lösgjord. Jag antar att jag får veta det nästa gång jag rider henne haha!
 
Ps. Jag har verkligen en bra längd för att rida ponny nu, passar på Jasmine som är liten C-ponny i både hoppning och dressyr samtidigt som jag pasdar rätt så bra på Cashflow i dressyr som är maxad D-ponny/liten storhäst.
/Vera
 

» Skola

Hejsan!
Dags att bege sig till skolan nu då, tråslöjd är första lektionen. Jag är trött och har dragit på mig en liten förkylningen, men vad gör det, det är ju ridning ikväll!
Konserten igår gick riktigt bra och film på en av låtarna kommer upp senare.
Ha det bra!
/Vera

» Rockband vs Stråkorkester

Hej!
Idag är det konsert som står på schemat, eller snarare samspelsdag. Den går ut på att alla orkestrar och elevr som spelar i Normmalmskyrkan går ihop och gör en dag med konserter, för att visa att t ex ett rockband kan spela med en stråkorkester utan problem, det brukar faktiskt bli mycket coolare då! I alla fall så kommer jag vara där under större delen av eftermiddagen så vi får se hur mycket jag hinner blogga, men någon instagrambild eller mobilinlägg lär väl dyka upp. Ni får ha det bra!
/Vera

» Screenprints

Hej!
Nu på kvällen kollade jag igenom lite gamla tävlingsfilmer på mig och jassan och tog samtidigt lite screenprints. Herregud vad ponnyn egentligen kan hoppa! Det är helt sjukt! Och min hoppsits är tydligen inte så hemsk som jag alltid har trott att den är haha. En bild säger mer än tusen ord, så här får ni ett par bilder!
 
Kolla vad ponnyn hoppar alltså! Som om hindret låg på 90cm.
 
 
Wiee!! Haha...
 
Jag älskar verkligen att rida den här ponnyn och att hoppa henne när det går sådär riktigt bra är verkligen något speciellt. Vi kommer kanske aldrig bli det där ekipaget som hoppar 90 cm banor felfritt(även om jag hoppas på det haha) men glädjen till att hoppa kommer alltid att finnas där och jag tycker att bild nr 2 visar ganska tydligt att hindret inte behöver ligga på 1.10 för att både ryttare och häst ska kunna ha kul!
 
Ps. Har faktiskt aldrig tänkt på att man kan ta screenshots i filmer förut, det ska jag definitivt göra fler gånger, både för att kunna analysera sprången mer ingående och för att inte behöva visa er samma tråkiga bilder hela tiden. tagga junitävlingarna, då blir det fina bilder!
 
/Vera
 

» Snyggaste utrustningen på marknaden!

Hej!
Jag är inte direkt någon som klickar hem prylar stup i kvarten, men ibland kliar det faktiskt ganska rejält i fingrarna. De två akena som jag lätt skulle klicka hem om det inte vore för att 1. jag inte vet om de passar(stövlarna) och 2. Det inte är rimligt att jag köper det just nu eftersom jag inte behöver schabraket och inte har ekonomin för och någon särskilt stor anledning till att köa stövlarna. Får fjäska lite till nästa jul haha!
 
De här stövlarna är seriöst de snyggaste jag någonsin har sett på marknaden. När det blir dags för mig att lämna mina chaps så kommer dem vara mitt absolut första val. Enda problemet är att de är 46cm höga och bara finns i en höjd, och enligt mina mätningar är mina vader ca 41-42 cm höga haha...
 
Det jär schabraket (och huvan)är så snyggt att man bara dör. Tänk lilla Jasmine och jag iklädda det+ vita ridbyxor och kavaj, framsusandes på banan. Hur snyggt?
Som sagt, det här är inget som kommer hamna i min garderob någon gång snart, jag har otroligt svårt för att "bara köpa saker". Börjar liksom tänka "behöver jag verkligen det här" "tänk vad du kan göra för pengarna istället", ja ni fattar. Men jag hoppas verkligen att någon sorts stövlar kommer finnas i min garderob innan jag fyller 16, för chapsen jag har nu hålle verkligen på att ge med sig. Eller de funkar, men jag har haft  dem inne på lagning ca 4 gånger så ja...
 
Nu ska jag sluta babbla, riktigt snyggt är det i alla fall! Ni hittar stövarna HÄR men schabraket vet jag tyvärr inte om det ens finns ute i butik än. Håller koll!
/Vera

» Förändring

Hej!
En riktigt cool sak somjag fick se igår var avgjutningarna av mina tänder som tandläkaren har gjort, både före och efter tandställningen. Det är helt otroligt hur mycket de faktiskt kan påverka tänderna, ja till och med hela käken. Som ni ser på bilden nedan där avgjutningarna till vänster är föra och dem till höger efter, så har hela min käke gått från att vara grovt triangelformad till att vara mjuka och rundade bågar. Jag kan inte sluta stirra på de och ännu häftigare blir det nästan när man tittar på bilden efter, där man ser hur otroligt mycket överbett jag hade innan jämfört med hur lite jag har nu. Visst är det rätt så fantastiskt vad de kan göra nuförtiden? Nu låter jag som att jag är typ 60 år haha men det är verkligen så jag känner. De kan redan manipulera några av kroppens hårdaste ben till att forma sig som dem vill, vad kommer efter det?
 
Ja, ni ser ju själva, helt sjukt är det!
/Vera
 

» Hierarki i stallet

Hej!
En sak som jag tänker mycket på är hierarkin som ofta uppstår i stallmiljöer, speciellt på ridskolor med uppstallning för privathästar. Det blir som att de som har egna hästar är bättre än de som rider på ridskolan eftersom de lägger ut många tusen i månaden på hästens stallplats, träningar, tävlingar och utrustning. jag har upplevt att många verkar tro att vi ridskoleelever är till för att hjälpa dem så fort dem ber om det.
 
Jag har absolut inget problem med att göra folk tjänster som att ta in deras häst från hagen, rida den om ägaren åker utomlands eller kanske öppna ridhusdörren när de ska gå ut så att det stör de andra ryttarna så lite som möjligt, men det får aldrig bli en självklarhet att "Jag frågar bara någon ridskoletjej så kommer de och tar av strykkapporna på min häst". Ett sådant klimat är aldrig bra i längden eftersom det kan få de utsatta att känna sig mindre värda och osäkra i stallet, vilket är helt fel och onödigt. På Djurgården tycker jag att klimatet är bra jämfört med annat jag har upplevt, men det finns fortfarande en liten tendens till överlägset beteede hos vissa privatryttare, absout inte alla. Det kan vara saker som att de genom sitt tonläge eller sätt att vara får en att känna sig som att man måste skynda sig när man t ex duschar sin sköthäst, för att de vill komma in i spolspiltan.
 
På ett sätt kan jag förstå dem i sådana situationer. På Djurgården betalar man upp mot 7000kr/månad för en boxplats utan att träningar eller något sådant ingår vilket är otroligt mycket pengar. Då kan man ju tänka sig att man gärna vill ha tillgång till alla fördelar som stallet har när man behöver dem. Men då får man också ta in i beräkningen att det inte alls är ofta som vi som skötare får ha våra ponnysar/hästar på gången eller i spolspiltan och när vi har det så har vi fått speciell tillåtelse av personalen. Därför tycker jag att, visst, det är viktigt ur säkerhetsperspektiv att boxhästarna, såsom privathästar, får stå på gången eftersom de inte får bindas upp i box, och det måste jag som ridskoleelev respektera, men vad det än gäller så har alla rätt till att bli bemötta med respekt. Bara för att jag inte gillar en viss privatryttare så visar jag inte det när jag ber hon/han om något och jag och alla ridskoleryttare därute förväntar oss samma respektfulla bemötande tillbaka. Frågar du om hjälp med en trevlig ton som visar att vi är jämlika, kommer du också få en trevlig tjej/kille som oftast gör det du ber om, om personen inte har anledning att säga nej. 
 
Det här inlägget är inte riktat mot en individuell person utan handlar om den generella hierarkin som oftast uppstår i stallet. Jag känner många riktigt trevliga privatryttare som är hur snälla och omtänksamma som helst, men om du känner dig träffad av det här inlägget, tänk efter nästa gång du irriterar dig på att en ridskolehäst står i "din" spolspilta. Du har säkert gått på ridskola någon gång under ditt liv och om du har det, kommer du då verkligen inte ihåg hur roligt det var första gången du fick spola av din sköthäst alldeles själv? För det gör jag, och jag vet att bara ett litet leende efter att ha frågat om man kan skynda sig lite kan göra att man blir mycket mer samarbetsvillig.
 
Vad tycker ni om det här, både ridskoleryttare, privatryttare och personer helt utanför hästvärlden. har ni upplevt det här eller svamlar jag bara?

/Vera
 
 
 

» Tidsinställt

Hej!
Idag på eftermiddagen har jag skrivit ett långt åsiktsinlägg som kommer upp imorgon på förmiddagen. det handlar om ett ämne som jag tycker är viktigt att ta upp i hästvärlden idag även om jag vet att jag är långt ifrån de första som gjort det. Innan jag åker till stallet imorgon ska jag även fixa så att ni får se före/efter bilder på gipsavgjutningarna av mina tänder som jag fick med mig hem. Helt otroligt är det verkligen, hur fullkomligt de kan ändra käkens utformning. Mer om det imorgon alltså, så håll koll!
 
Idag slog även bloggen besöksrekord, med över 20 unika besökare! Riktigt coolt tycker jag, hoppas att ni som är nya stannar, har fått sådan otrolig bloggmotivation nu.
 
Nej, nu måste jag sova, annars kommer jag inte upp imorgon haha!
 
Är det någon som kan issa vad åsiktsinlägget kommer handla om?
/Vera

» Riktigt bra dokumentär

Hej!
Den senaste timmen har spenderats här framför datorn med att kolla på en dokumentär om Rodrigo Pessoa och hans karriär. Innan jag såg den hade jag aldrig tänkt särsklit mycket på honom när jag sett honom på tv, det enda jag visste var att hans pappa var/är känd genom sin karriör inom ridsporten och genom uppfinnadet av Pessoabettet. Jag tycker verkligen att ni ska se den, det är helt fantastiskt hur bra hästar han faktiskt har haft, det är synd att jag inte levde när han tävlade dem för jag hade gärna velat se både Baloubet och Leonis live!
Klicka HÄR för att komma till dokumentären!
/Vera

» Den är borta, gone forever!

Just nu är jag så himla glad. Min tandställning är helt borta efter 1,5 timmar av trasslande med olika slangar, slipmaskiner och krämer. Det enda som finns kvar är två trådar på baksidan av tänderna, men de syns ju inte så det är inget som stör mig. På natten ska jag ha en sorts skena som är formad efter mina tänder för att ytterligare förhindra att tänderna flyttar sig en endaste millimeter haha!
 
Självklart firar jag denna fantastiska dag med mitt favoritgodis. Tufft att ha favoritgodisförbud i 15 månader, men dubbelt så gott när man väl får äta det!
 
/Vera

» Dagens plan

Hej!
Snart ska jag gå till skolan efter en lugn och skön morgon vilket känns ganska bra. Dagen börjar med sista No-lektionen innan provet så det gäller att se till att man kan svara på de frågor som läraren ställer. Sedan blir det livskunskap, franska med prov, engelska och idrott innan det bär av hemåt. Slutar ganska sent idag så hinner i princip bara landa här hemma innan jag måste fixa middag för attsedan ha fiolrep, lite opraktiskt under sådana här pluggveckor men nu blir det så. Ska försöka slänga in något mer inlägg här lite senare men vi får se hur det blir med det, beror helt på vad som händer under dagen.
 
Nu är det bara 1 dygn och 3,5 timmar kvar tills den ryker för alltid!
/Vera

» Nu börjar spurten

Hej!
Nu börjar den riktiga spurten i skolan fram till sommarlovet, i alla fall för mig. De sista 2 månaderna kommer det alltid en bomb med läxor och prov eftersom alla betyg osv måste sättas innan juni, så det är väl bara att stålsätta sig haha! nej men det jag vet om att vi ska ha den här veckan, nästa vecka och andra saker som inte har något fast datum är:
Torsdag 18/4: Franskaprov
 
Fredag 19/4: Biologiprov samt svenskapresentation för vissa, dock inte mig.
 
Måndag 22/4: Jag gör min svenskapresentation.
 
Tisdag: Geografiprov
 
Torsdag: Franskaprov, franskapresentation och engelskaprov.
 
Torsdag 2 maj: Franskaprov
 

Efter det här är inga exakta datum satta än men vi ska ha algebraprov(kaninte ordet på svenska), fysikprov, litet geografiprov, geografiprojekt och säkert någon mindre uppgift innan sommaren. Det verkar väldigt mtcket när man skriver ut allting sådär och eftersom det går så fort, snart bara 7 veckor kvar, så kommer det säkert komma stunder då jag blir rätt stressad och frustrerad, men min poäng är att jag ser ett ljus i tuneln! Sjuan har varit väldigt rolig och så och jag har lärt mig otroligt mycket, både teoretisk kunskap som man får i skolan och praktisk kunskap som man får genom att tvingas planera, men det har varit väldigt intensivt och det ska bli så skönt med sommarlov! Speciellt med tabke på alla roliga saker jag ska göra, längtar något enormt till Skogslotten och min språkresa t ex, ska bli så otroligt kul! 
Vilket datum slutar ni skolan? För mig blir det den 13:e.
 
Fina ponnyn!
/Vera
 
 

 

» Hoppkurs i maj

Hej!
När jag kom till stallet såg jag att det hade kommit upp en ny lapp om hoppkurs och Jasmine var inte tagen! Då tänkte jag att va sjutton, jag kör öven om jag egentligen sparar mina pengar till privatlektioner! Jag förlorar ju inte ens en lektion på det och det händer nästan aldrig att jag hinner skriva upp mig innan hon blir tagen, och det är ju egentligen bara henne jag vill hoppa just nu. det ska i alla fall bli väldigt roligt och jag hoppas att vi är så få i gruppen som möjligt så att vi hinner hoppa riktigt mycket, och hoppas särskilt att det är någon bra övning. Om man ska prata höjd hoppas jag på att f¨hoppa ca 70cm, men eftersom att Fredrik har sett att Jasmine lätt stannar om man inte rider i varje steg så brukar man inte få hoppa så himla högt på henne. Vi får se hur det blir men jag är i alla fall otroligt taggad, ska bli hur kul som helst!
 
Min älskling!
/Vera

» Dagens ridpass

Hej!
Idag valde jag ganska långt bak och fick då välja mellan Aron, James och Madonna. Jag valde Madonna. Förutom själva ridpasset hände en annan "stor" grej idag, och det var att jag för första gången har vågat borsta, sadla, ja göra i ordning henne helt själv. Eller, jag har väl vågat förut men jag har ofta haft så lite tid att jag bett någon anan om hjälp ändå, men idag blev allt gjort utan hjälp, så det är jag glad över!
 
Ridpasset var faktiskt väldigt bra om man jämför med andra som jag har jaft på Madonna. Det var ju inte så att hon gick i perfekt form eller så, jag är inte tillräckligt dutig än för att kunna få henne i riktig form, men vi fick till några riktigt bra skänkelvikningar i trav där det verkligen bara flöt på. Sedan märker jag en sådan otrolig skillnad på min sits och balans nu jämfört med i höstas. När jag kom tillbaka till ridskolan efter sommarlovet så gled jag omkring och knep med knäna så fort man tog bort stifbyglarna, medans jag idag verkligen bara kunde sitta med benen helt avslappnade och sjunka ner i sadeln, framsteg! Madonna är ju rätt så lätt att sitta på men jag är ju ändå van vid ponnysteg så att jag kunde sitta så balanserat på henne och samtidigt göra olika rörelser ser jag som ett stort steg framåt.
Bara att jobba på tills jag kan sitta lika bra på alla hästar nu då!
/Vera

» Måste läsas!

Hej!
När jag skummade igenom facebook nu på kvällen hittade jag en text om en helt enastående resa som Jens Fredricson gjorde på en häst som hette RS Isac. Från skolhäst till internationell tävlingshäst på elitnivå! Artikeln måste helt enkelt läsas, tror till och med folk som inte är hästintresserade kommer beröras av den här lilla hästen med sådan otrolig kämparglöd!
 
Tryck HÄR för att komma till artikeln!
 
/Vera

» Gående matta ;-)

Hejsan!
Som vanligt vid den här tiden på måndagseftermiddagar så sitter jag på bussen på väg mot stallet och veckans ridlektion, sjukt taggad!
Igår var Amanda hos mig och hon tog som sagt med sig sitt marsvin för att han och min kanin skulle få träffas igen. Det är verkligen roligt att se dem, båda blir helt uppe i varv och undrar vad det är för konstigt djur som vill hälsa, men de har faktiskt aldrig varit sura på varandra eller visat någon som helst negativ "energi" mot varandra. Min teori är att det går så bra för att marsvinet lever med en hund i vardagen, alltså är den van vid andra arter haha. Sedan är ju Stumpan en kanin som faktiskt har ett väldigt lugnt och stillsamt liv. Vi gosar och leker självklart mycket med henne i familjen men det är inte särskilt ofta som utsätts för "stressen" som medförs av t ex små eller högljudda barn oxider gör ju att hon blir lugnare även i situationer som skiljer sig från normen.
Om det är någon som vet lite mer om det här får ni gärna säga till, väldigt intressant.
Ridpassinlägg kommer senare, det vet ni!

Så söta!


» Hurtigt

Nu har jag precis kommit innanför dörren efter en 5 km runda med pappa. Blir så sjukt trött av de här rundorna men de små framstegen man känner varje gång med kondition osv gör att man håller motivationen uppe. Har även kommit på att ett sätt som jag tror funkar på mig för att behålla och få motivation är att räkna totala antalet kilometer. Just nu är vi uppe i 16 kilometer och vi har hållit på i 3 veckor med en veckas paus, lovande tycker jag. har inte bestämt mig för vad målet för året ska bli, förutsatt att jag orkar fortsätta hela året, men det tror jag inte kommer bli något stort problem, så stolt och hurtig som man känner sig när man har avslutat en löparrunda. Får konsultera med pappa ;-).
Nu ska jag ge mig själv en belöning genom att titta på dagens avsnitt av Ponnyakuten, som ni märker använder jag mig av jobb=belöning metoden haha!
 
Hoppas att ni mår bra, det är jätteroligt att ni är så aktiva med att ge respons och synpunkter genom kommentarer, läser alla och svarar!
 
det här får bli min återkommande "träningsinläggs" bild.
/Vera

» Uteritt på giraff

Hej!
Dagens ridpass var så himla roligt! Det började med att alla som skulle vara med plus några till hamnade på en och samma buss så stämningen var riktigt trevlig och flummig haha!
När vi kom fram stod Angelica och klippte Biggie, han är så himla söt klippt och det ser seriöst ut som att man har klippt ett får efteråt!
Själva uteritten då. Innan vi gav oss iväg gav Angelica oss tydliga instruktioner om att hästarna skulle vara pigga och antagligen bocka en del och om hur vi skulle göra i olika situationer. Jag slapp bockningar men fick något annat, en giraff! I skritten och traven var Jassan faktiskt fin,även om jag inte ansträngde mig för att få henne i form, men i galoppen var hon så taggad att det inte var klokt. I varje galoppsprång slängde hon med huvudet och försökte få mig att tappa kontakten med hennes mun så att hon kunde dra, den planen var dock inte särskilt lyckad. På hela uteritten var det bara en enda avramling och med tanke på att stallets strissigaste ponnysar var med och det var första uteritten så är det enligt mig ett väldigt bra resultat haha. Dessutom var hon som ramlade av, Ester på Daimler, superduktig och höll sig kvar i alla utom en bockning!

Under uteritten red vi även ut till Frisern, en sorts allmän paddock med hinder där vi fick hoppa lite, men eftersom vi inte kunde reglera höjden på hindret och underlaget var väldigt tugnt så blev det inte så bra, och jag och Jassan fick stanna på ena sidan av hindret. Men det var väldigt prestigelöst, antingen går det eller så går det inte liksom.

Som avslutning galopperade vi även längs en äng och upp för en brant nacke vilket både jag och Jasmine tyckte var otroligt kul. Tyvärr missförstod vi varandra i en situation r vi skulle galoppera över en liten spricka i marken med vatten i. Jag rätade upp mig lite i min lätta sits för att vara säker på att inte flyga av om hon skulle nita på grund av vattnet, men hon tyckte att det var bättre att ha marginal från det läskiga och tog ett rejält språng över. Inget farligt hände men jag hade velat vara lite mer framåtlutad så att jag inte hade behövt ta henne i munnen i "språnget". Ingen skada skedd i alla fall.

Den här uteritten var verkligen otroligt rolig, tror aldrig jag har njutit så mycket av att rida som idag, helt fantastiskt. Det ska definitivt göras om när mina månader av pengasparande är över!

/Ver


» 12-13 april

Hej!
Eftersom jag inte har bloggat sedan i torsdags tänkte jag lite snabbt berätta för er vad jag har haft för mig de senaste dagarna, samt vad som kommer hända imorgon.
 
Fredag 12 april
 

Just den här dagen var ganska speciell, morgonen i alla fall, eftersom jag lyckades göra ngot jag faktiskt aldrig tror att jag gjort förut. Jag försov mig. Jaha, tänker ni, det var väl inget speciellt med det, men för mig var det verkligen det haha. Grejen var den att jag klantigt nog lyckades sätta tiden på ett speciellt alarm som jag har inställt så att det bara ringer på måndagar, tisdagar och onsdagar så därför ringde det alltså inte när jag skulle gå upp, och alla i min familj hade redan gett sig av till skolan eller jobbet. Det resulterade alltså i att jag vaknade och tyckte att det kändes som att någonting var konstigt, det var för ljust eller för tyst eller något, och när det slog mig att jag inte hade vaknat av mitt alarm fick jag lite smått panik. Jag slängde mig ur sängen för att kolla vad klockan var. 9.22.
Skolan skulle börja om 3 minuter och jag hade precis vaknat, snacka om stress. Jag drog på mig kläderna, bredde en macka som jag åt på vägen och sprang hela vägen till skolan. 20 minuter efter att jag vaknat var jag framme, skills alltså! Sådan stress har jag nog aldrig varit med om i hela mitt liv, och det blev ju inte bättre av att fredagar börjar med No som leds av Mr.Ram, den läraren som har punktlighet som prio no. 1. Jag blev " bara" 15 minuter sen i alla fall och eftersom jag brukar komma i tid så blev läraren inte så arg, men känslan när man vaknar 3 minuter innan man börjar, den är inte rolig alltså.
 
Lördag 14 april
 

Idag har det inte hänt så jättemycket. Jag gick upp vid åttasnåret för att äta frukost och åka till stallet för att leda och sköta, kom hem, gick till frisören och nu sitter jag här.  Resten av dagen kommer spenderas med familjen, med lite tid just nu åsidosatt åt plugg. 
Imorgon blir det att gå upp vid 8 igen, för att åka ut till stallet med bästa Amanda. Rida ut på Jasmine för första gången på året, ska som sagt bli kul att se hru det går när den nya ponnyn samt Fresco och Daimler (några av stallets busigaste hästar vid uteritt)ska gå med. Kommer säkert gå bra och vara skitkul i alla fall!
 
När jag kommer hem ska jag ut och springa och sedan kommer Amanda faktiskt hem till mig. Min kanin och hennes marsvin är BFF´s sedan de träfafdes förra gången hon var hos mig så nu hoppas vi på ett kärt återseende haha!
 
Muppig bild men ni ser ju i alla fall ;-).
 
Lite najsiga hårprodukter som köptes.
 
Det var det jag hade att säga för nu!
/Vera
 

» Det är vår!

Hej!
Nu är det verkligen vår. På riktigt. Idag kunde jag gå de ca 400-500 meterna till gymoan helt utan jacka eller tjocktröja! det var lite kallt när vinden kom, men det funkade. Våren har kommit väldigt långsamt det här året, men nu är den äntligen här!
Närmast väntar en tidig middag på restaurang och sedan fiolrep, ganska najs. Och ännu bättre är att det är fredag imorgon, yay! det känns som att det kommer bli en rätt bra avslutning på skolveckan+helg, även om en hel del plugg kommer vara inkluderat.
 
Jag hoppas verkligen att ni är ute och njuter av värmen och den lilla sol som finns för i Sverige vet man aldrig hur länge sådant varar haha!
 
Längtar så himla mycket till Skogslotten i sommar! Att få hoppa, rida dressyr och rida barbacka fram och tillbaka från hagen varje dag, det är drömmen för en hästälskare som vill utvecklas!

(Säg till om jag ska at bort bilden Erica).
 
 
/Vera

» Uteritt

Hej!
Har varit lite frånvarande de senaste dagarna men ska försöka komma igång igen nu. Idag slogs en riktigt rolig plan fast inför helgen, jag och Steffi ska vara med på första ponnyuteritten för året, jag på jasmine och hon på Aller! jag har aldrig varit den som är med på uteritt varje helg utan väljer ofta banan i det läget, men när Steffi ringde och sa att hon skrivit upp mig på Jasmine kunde jag inte motstå det, trots att jag sparar pengar till privatlektioner. Just den där första uteritten varje år är så himla rolig. Hästarna är superpigga och glada och vi människor är helt lyriska över att kunna komma ut. Jag har bara ridit ut på jassan en gång tidigare och det var när uteriiterna redan varit igång ett tag och då var det en del sprutt i henne, så det ska bli väldigt intressant att se hur hon är på söndag haha! En av anledningarna till att jag gillar Jasmine är att jag än så länge aldrig har befunnit mig i en situation när jag är rädd för henne. Om hon drar iväg lite för att hon är pigg eller drar till med någon liten bockning blir jag inte spänd och nervössom jag skulle bli på nästan alla andra hästar, utan jag bara sitter därupe och skrattar. Tycker hon är så extremt söt när hon springer på med öronen spetsade! Den här grejen att se fram emot är precis vad jag behöver i tider med mycket plugg osv som nu, hela jag bara hoppar omkring av glädje haha! Dessutom ska det ju vara riktigt varmt på söndag, 10 plusgrader! Vi får bara hoppas att det hunnit bli i alla fall några plusgrader n'r vi ger oss ut eftersom det kommer vara på förmiddagen, jacka ska jag inte rida i i alla fall!
Nej, nu är det dags för mig att gå och lägga mig, var bara tvungen att berätta om mina fantastiska planer haha!
 
Här snackar vi Jasmine stajl!
/Vera
 
 
 

» Dagens ridpass

Hej!
Dagens ridpass var roligt på det sättet att jag fick rida Jasmine och att vi hoppade ganska högt. Det gav mig dock ingen "hoppa runt på rosa moln"- känsla eftersom vi inte fick hoppa så mycket och eftersom det är första gången som vår ridlärare har haft hoppning med oss.
 
Hela ridpasset handlade om travhoppning. Först värmde vi upp på lite bommar för att hitta sitsen osv och sedan började vi hoppa på ett litet kryss. Själva sprången blev väl helt okej men en gång blev jag väldigt arg på mig själv för att jag ställde mig upp lite innan hon skulle hoppa så att hon blev osäker och stannade, dock var det ju så lågt att jag kunde få över henne ändå.
Efter en stund höjde Johanna upp till ett räcke på kanske 50 cm som efter hand höjdes upp till ca 65 cm. det blev tyvärr två stopp när det blev lite högre men jag tar på mig dem helt sälv eftersom jag inte red ihop henne när jag drev på och inte är van att travhoppa henne. Gångerna efter blev det dpck lite mer jävlaranamma (ursäkta språket) i mig så då blev det först ett riktigt ostbåge språng, som jag dock tyckte att jag för en gångs skull kunde följa med bra i, och sedan ett riktigt bra språng precis på slutet. Ingen pangkänsla som sagt, men jag är säjer på att det blir bättre när Johanna har lärt känna hästarna lite mer i hoppningen, dessutom har jag ju ganska höga förväntningar efter att ha ridit för en renodlad hoppryttare i flera månader haha!
 
En grej som var riktigt bra var dock att jasmine faktiskt var riktigt fin i mitten och slutet av passet, helt plötsligt tog jag bara lite extra stöd på yttertygeln och så *plopp* så gick hon ner på tygeln. Väldigt häftigt när man verkligen hittar en knapp sådär men lite tråkigt att det händer under en hopplektion när man inte kan rida vidare på det. På slutet när vi skulle lägga ner dem och trava av dem så blev hon superfin! jag bara längde ut lite på tygeln och hon följde villigt med den neråt och gick där och frustade gång på gång på gång. Det känns så mysigt när de verkligen slappnar av och pustar ut sådär på slutet.
Alltså, ett pass med både ups and downs men överlag ganska bra!
 
Bilden har inget med inlägget att göra men Seabiscuit är en rikitgt bra film!
/Vera
 
 

» Godnatt

Nu väntar sängen på mig, måste ladda inför skoldagen imorgon. Ska varva ner med lite läsning och sedan sova. Imorgon ska jag rida som vanligt, hoppa dessutom så då kommer det ett ordentligt och förhoppningsvis intressant inlägg för er att läsa.
Ville bara skriva ett sista påsklovsinlägg. Sov gott allihopa!
/Vera

» Boktips

Hej!
Eftersom mycket av min lediga tid används till läsning kommer det antagligen dyka upp lite boktips här då och då.

En bok som jag nyligen läst vill jag verkligen rekommendera. Den heter "The fault in our stars" och är skriven av John Green. Jag tror tyvärr inte att den finns på svenska men den kommer säkert bli översatt eftersom den har blivit så oerhört populär.

Boken handlar i alla fall om Hazel som har lungcancer. Med inslag av både humor, romantik och sorg berättar författaren om livet som cancersjuk. Det är verkligen en bok som berör och jag höll flera gånger på att börja gråta för att inte tala om hur många gånger jag skrattade! Boken har ett djup som tyder på att författaren själv har någon sorts erfarenhet av cancer, eller i alla fall en väldigt allvarlig sjukdom. Tankarna man får läsa om och frustrationen som Hazel upplever under bokens gång känns så verkliga, att jag inte för en sekund under hela boken kunde tro på att karaktärerna är påhittade, trots att författaren tydligt skriver att de är det.

Jag rekommenderar verkligen ALLA som läser den här bloggen att läsa den eftersom det enligt min mening är en bok som passar för alla åldrar. Den har romantiken och "dramat" som lockar ungdomar, och djupet och den mer allvarsamma sidan som säkert lockar både vuxna och ungdomar.
En riktig fullträff helt enkelt!

Edit: Boken finns på svenska och heter "Förr eller senare exploderar jag".


/Vera


» Jackpot eller Dollar?

Söndag idag, solen skiner, skolans under kontroll och jag är lycklig. Nästa stopp är stallet och jag planerar att spendera en heldag där med härliga kompisar oh hästar för att njuta av den sista ledigheten.

Jag är helt förälskad i den nya ponnyn som kommit till Djurgården. Bästa storleken, C ponny, otroligt söt och vad jag här hört trevlig att rida. Tyvärr verkar den inte ha haft det så bra på sitt förra hem i Irland men vi får hoppas att den trivs här i alla fall. Det som är roligt men också lite konstigt är att ridskolan inte har kunnat hitta något namn på den, så på boxskylten står set just nu bara "Nya ponnyn". Lite sorgligt känns det såklart att inte veta vad man ska kalla den när man hälsar på den men det roliga är att det därför är upp till oss i stallet att komma på ett namn. De två namnen som är på tal just nu är Dollar och Jackpot. Själv gillar jag Dollar mer eftersom det känns mer unikt och roligare än Jackpot, men det finns många som inte håller med. Vad tycker ni, Dollar eller Jackpot?


» Vart är jag om 2 år?

När jag kollade runt på lite bloggar på väg till stallet idag kom jag in på en av mina favoritbloggar ztreliin.se. Där fanns det ett inlägg som handlade om vart hon såg sig själv om två år. Tankarna började genast snurra i mitt eget huvud och jag blev inspirerad till att göra ett liknande inlägg. Mycket kan ändras och allt beror ju på hur jag förändras som person under de här två åen, men det är såhär jag föreställer mig att mitt liv kommer se ut år 2015.
 
Den 6:e april 2015 går jag min sista termin i grundskolan. Jag lägger mycket tid på skolan samtidigt som det är viktigt för mig att balansera upp med fritidsintressen och familjetid, precis som nu. Jag har sökt in till de eller det gymnasiet jag vill gå på till hösten, antagligen natur/natur eller natur/sam. Mitt hjärta brinner fortfarande för hästar och musik och förhoppningsvis har jag tagit mig en bra bit längre inom båda disciplinerna. Jag hoppas att jag kan vara en förebild för yngre barn, mest inom hästar och ridning eftersom det är där jag kommunicerar mest med dem men också inom vardagslivet, precis som den här tjejen alltid har varit för mig.
Jag hoppas att jag fortfarande rider Jasmine och att vi har gått från där vi är nu, till att jag akn rida henne i form ett helt ridpass från början till slut och att vi kan hoppa banor på ca 70cm, men allt det här beror på hur mycket jag har möjlighet att rida henne under de här två åren. Kanske kommer det till och med vara så att jag har "växt ur" henne rent ridmässigt, men det tror jag inte kommer hända på bara två år eftersom hon är så pass svår att rida. Jag är långt ifrån så duktig på henne som många andra har varit ch som jag förhoppningsvis kan bli.
 
Med fiolen är det lite svårt att säga vart ajg kommer vara,eftersom det inte finns några direkta milstolpar som alal följer, det är liksom inte "Hoppa 50 cm, hoppa 60 cm osv", utan allt handlar om uttryck, känsla och teknik. Såvida jag har tid nog att öva nästan varje dag så hoppas jag dock att mitt musikaliska uttryck kommer ha utvecklats en del och att jag kan spela något/några av dem styckena som jag alltid har velat spela och alltid beundrat de som fått spela.
 
Det är ungefär vad jag har att säga om det just nu, det ska bli väldigt intressant att se om något av det här blir "som jag tänkt mig" eller om allt blir helt annorlunda, det vet man aldrig. Jag får hoppas att jag har kvar den här bloggen om två år så att jag kan gå tillbaka och se vad som uppfylldes och vad som inte gjorde det!
 
/Vera

» Så himla snyggt!

Ibland är det tur att man har designintresserade kompisar haha! Jessika, som vad jag vet inte har någon blogg just nu, har varit hur snäll som helst och fixat min nya grymma design! Jättenöjd är jag. Bilderna är fina, det är stilrent osv.  Ett stort tack till Erica som tagit bilderna som syns i headern och många fler, du är superbra på att fota och fångar alltid ekipagens bästa sidor! Ja, ni förstår ju hur nöj jag är, det har gått lite för lång tid med ett golv som header och jag får en så himla blogglust när jag vet att bloggen är snygg och ger ett fräscht intryck till nya läsare. En presentationsruta med bild kommer eventuellt tillkomma under morgondagen men vi får se, allt beror på om Jessika känner för det.
Så, vad tycker ni?
/Vera
 

» Full fräs!!

Hej!
Idag var det gymkhana för de fasta ledarna som stod på schemat och det var så otroligt roligt. För er som inte vet så betyder gymkhana ungefär lekar till häst och de utövas utan sadel. Till min stora glädje fick jag rida Jasmine, perfekt eftersom jag känner mig så trygg på henne att jag kan gå "all in" och gasa utan att vara rädd för att ramla av. Jasmine själv verkade tycka det var jätteroligt att få gå på i full fräs för hon ville knappt stå still mellan grenarna och stack iväg som skjuten ur en kanon när man släppte henne. Särskilt den sist grenen tyckte både hon och jag var roligast, ett klassiskt race. Slalom fram, raksträcka tillbaka. Hon visste verkligen vad det var som gällde och hon galopperade nästan av mig i början haha! Det är det som är roligt med de där små ponnyerna, de kan bli hur taggade som helst och det är aldrig läskigt, man bara sitter där uppe och gapskrattar!
Den grenen som alltid är mest underhållande för publiken men jobbigast för de tävlande är nog ändå sockerbiten-i-mjölet. Jag tror att de flesta här har kört den även om det kanske inte var till häst. Det handlar helt enkelt om att så snabbt som möjligt hitta sockerbiten som är gömd i mjölet, utan att använda händerna. Ja, ni förstår ju att det blir en ganska mjölig och kladdig historia och särskilt mysigt är det inte, men dock väldigt roligt, särskilt när man får se den tävlandes ansikte när den springer tillbaka haha!
Detta var något av det roligaste jag har gjort på länge och i kombination med det vackra vårvädret kan det helt enkelt inte bli bättre, jag är på topphumör!
Ha det bra!
Vera


» 2 steg framåt, 1 steg tillbaka!

Hej!
Idag blev tävlingen inte riktigt som jag tänkt mig. Ponnyn var duktig, tempot var bra och min sits var okej, men i en kombination slutade jag rida i en halv sekund och då utnyttjade hon tillfället direkt genom att stanna. Jag var otroligt besviken över att inte komma till omhoppning eftersom det kändes så bra och jag har gjort det på alla tävlingar sedan junitävlingarna. Men den här gången försöker jag tänka att visst, jag kom inte till omhoppning som jag ville och jag var inte i närheten av att bli placerad, men jag fick till en runda som var jämn, fin och rytmisk. Dessutom var Jasmine extra het idag och det tycker jag att jag klarade av bra, jag lät Ebbe aldrig dra iväg med mig.
Som man säger: 2 steg framåt och ett steg tillbaka. Nästa gång mosar vi dom!!
/Vera