» Just nu....

Älskar när man blir tipsad om bra serier som gick innan jag ens var född! Förra gången var det "Till häst", nu är det "Skörgårdsdoktorn!"


» Bästa tävlingen på länge

Hej!
Idag fick jag reda på att de preliminära startlistorna för junitävlingarna kommit upp, och jag höll på att sätta kaffet(juicen) i halsen! Dessutom fick jag veta att jag har fått PRECIS SOM JAG VILL, med Jasmine i både hoppning och dressyr, för andra gången i rad! Ingen kan vara gladare än mig just nu, speciellt med tanke på att det just nu går väldigt bra för oss i både dressyr, senast förra måndagen, och i hoppning. Dessutom har jag en hoppträning inbokad för Angelica på söndag och hon har lovat att vi ska träna på omhoppningssvängar, min akilleshäl när det kommer till hopptävlan. Det örter känt faktum att jag tävlar mot folk som är mer rutinerade och har fler rosetter i din ägo, men jag ska ändå rida så bra som jag någonsin kan, för nu har jag alla förutsättningar jag tidigare saknat.
Nu pluggar jag program, och analyserar gamla tävlingsfilmer för att kunna göra mitt allra, allra bästa!

Ha det bra!
/Vera


» Bästa vädret

Jag älskar att sitta i ett ridhus och titta på lektioner när regnet öser ner utanför, och det är precis vad jag gör nu. Det finns faktiskt inget mysigare än en dag med hästarna medan alla andra sitter inne och kurar, det är så tyst och fridfullt. Jasmine är i hagen just nu så jag har inte kunnat sköta, men när hon kommer in ska hon få sig en låång ryktning, det är också väldigt mysigt ;). Hoppas bara att hon har täcke på sig i hagen, annars kommer skötningen mest bestå av torkande av häst haha!
Ta vara på vädret och läs en bra bok och drick varm choklad mitt i maj, bara för att ni kan!


» Den välbekanta känslan.....

som uppstår när man ser att anmälningslistorna inför tävlingarna är nertagna. När man gillar en så pass "snäll" häst som jag gör så är det klassiska dilemmat inför varje tävling "Kommer jag få den jag vill, vad gör jag om jag inte får det?" Jag är en person som lätt överanalyserar saker som hänt eller ska hända, så när jag hamnar i en situation som jag inte känner mig trygg i, om jag får en häst jag inte har ridit mycket etc, så blir jag lätt väldigt nervös osv vilket hindrar mig från att hantera situationen på bästa sätt. Det hela brukar som tur är sluta med att fightern i mig tar över och jag går in med känslan "Nu ska jag visa att jag visst klarar av den här hästen!"
Trots att det här är min åttonde tävling blir jag fortfarande nervös och sitter som på nålar när jag väntar på att startlistorna ska komma upp och det är alltså så jag känner just nu. Det som är bra med den här tävlingen är att anmälningstiden går ut ganska tätt inpå själva tävlingen, två veckor innan närmare bestämt, vilket gör att de inte kan hålla på startlistorna särskilt länge. De borde rimligtvis ha kommit upp till nästa helg.

I hoppning är jag inte särskilt orolig. Jag är den enda som vill ha Jasmine på hela tävlingen i hoppning, och dessutom vet de ju att jag verkligen vill tävla henne, så där ligger jag nog ganska bra till. Dessutom är den här tävlingen väldigt speciell för mig i och med att det var på sjätte juni förra året som jag började tävla Jasmine i hoppning. Det blir verkligen ett bra tillfälle att blicka tillbaka på vår utveckling som ekipage. Om någon känner sig manad att komma och fota så skulle det vara guld värt. Blir det någon bra bild ska jag definitivt skriva ut den och sätta upp som min 2013 bild över min säng, det blir ju otroligt fina bilder på utebanan också!

Taggad till tusen är jag och håller tummarna för att startlistorna inte förstör den känslan!
/Vera


» Tittar tillbaka

Ibland är det så himla roligt att gå tillbaka och titta på gamla videor och bilder från när man vara mindre, speciellt när man som jag har hållit på med sina intressen så pass längeatt det faktiskt är stor skillnad. Nu på eftermiddagen har jag suttit och kollat igenom en massa fiolkonsert-filmer, och det  är så kul att se! Den första av filmerna är ungefär två ¨r gammal, jag hade precis börjat spela i tredje läget(högre upp på fiolens "hals")och var jättenervös. Dock är det faktiskt ganska rent, förutom på flaschioletter och lite annat, men man lär sig. Den andar är faktiskt inspelad idag, som en antagningsvideo till fiollägret jag åker på varje sommar. Där valde jag dock att inte filma eftersom ljudet blir sämre när man kommer nära nog för att egentligen se någonting, mend et är ju ljudet som räknas. Måste bara tillägga hur otroligt liten och söt jag ser ut på den gamla filmen, och det är ändå bara 2-3 år sedan! Man glömmer så lätt bort att man faktiskt har varit sådär liten.
jag tror inte att det är så många av er som läser bloggen som spelar något instrument, så det skulle vara väldigt intressant att veta vilka skillnader ni hör när ni lyssnar på de olika styckena, vad är det som har förändrats i era öron. Som musiker hör man ju alla de där små  missarna som kanske inte märks för de som lyssnar. Kommentera gärna!
 
 
 
 
 
Just videor är en stor fördel med dagens teknologi, man kan så lätt dokumentera olika händelser så att man kan gå tillbaka och titta på dem och verkligen se utvecklingen man har gjort!
 
/Vera
 

» Utveckling

Hej!
Jag tycker att det är väldigt roligt att gå tillbaka och titta på gamla protokoll/stilhoppnings protokoll för att se utvecklingen som man har gjort i tävlingssammanhang. Jag satt precis och kollade på protokollet från min första tävling, på daimler, och på min senaste, på Jasmine. Det är verkligen otroligt vilken skillnad det har blivit! Det är ju inte samma häst eller domare så någon riktigt rättvis jämförelse är det kanske inte, men om jag säger att första protokollet mest består av 4:or och 5:or samt kommentarer som "spänt" och "lite hastigt" medans det senaste protokollet innehåller fyra 8:or och  annars mest 6:or och 7:or, då kanske ni får lite gerpp om vilekn utveckling jag faktiskt gjort! Jag har fått mycket bättre sits, i första protokollet är kommentaren handlar på slutet om att jag måste komma ner i sadeln mer, och jag märker själv att jag blivit noggrannare med vägarna, även om det är otroligt mycket kvar! Jag har tävlat i närmare två år nu, på lite olika hästar och lite olika klasser, och har varit med på varje tävling som erbjudits. det ska bli väldigt intressant att se vart jag ligger om ytterligare två år i tävlingssammanhang. Rider jag ens samma häst/hästar som nu? Kommer jag ha gått upp i klasserna ellr tävlar jag på samma nivår som nu? Det är frågor som bara kan besvaras med tiden, och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna skriva om dem här!
 
 
 
Två bilder från olika tävlingar, den första från KM 2011, min första tävling, och den andra från påsktävlingarna 2013, min sjunde tävling. Ser ni någon skillnad?
 
/Vera

» Världens bästa sommar på g!

Sommaren 2013 kommer bli så GRYM. Ridläger, slapp och massor av härliga vänner är det som gäller. För första gpngen någonsin ska jag ut till min kompis landställe och jag ser så himla mycket fram emot det. Vi kan vara rätt flummiga i vanliga fall så tänk hur det kommer bli när vi umgås hela dagarna, VARNING säger jag bara haha!
Nu är det endast 2 veckor och 6 dagar kvar av sjuan innan sommarlovet börjar. Ingen stress, ingen press, bara en massa tid att göra precis vad man vill av, hur roligt som helst! Jag hoppas att jag kan hålla blogegn någurlunda rullande under sommaren eftersom jag så gärna vill dela med mig av alla roliga saker som händer, speciellt ridlägret på Skogslotten. jag har dock bestämt mig för att jag verkligen ska njuta av den här sommaren vilket innebär att jag mest kommer blogga om jag kan vara ute (måste jobba på brännan vet ni haha)och eventuellt på kvällarna. Fortsätt att kika in här som vanligt, sålänge jag har något att blogga om kommer jag att skriva, jag vill bara förvarna er om att det eventuellt kan bli en nedtrappning framöver. Jaga ntar att ni också har annat för er på sommaren än att sitta inne vid en skärm och läsa min blogg, så det blir väl bra i båda ändarna!
Nu ska jag vila upp mig lite efter fotbollsturneringen som var idag, man blir trött bara av att vara oavbrutet i solen, men gud så härligt det är!
 
Ha det bra!
/Vera

» Dagens ridpass 1 och 2

Hej!
Idag fick jag som sagt rida två pass vilket var superroligt!
Pass nr 1
 
Det första blev tyvärr inte på någon av de hästarna jag önskat eftersom de gick första gruppen, så jag fick sitta upp på Aron. Kanske inte mitt förstahandsval men nu är jag i alla fall förberedd om det här årets tävlingar blir en kopia av förra=dressyr på Aron. det finns inte så mycket att säga om passet egentligen. Jag studsade runt rätt så rejält i mellantraven men höll mig hyfsat stilla i kort trav. Ponnyn kunde prgrammet utantill så den mesta energin fick gå åt till att hålla i honom i mellangångarterna. Emellan de olika momenten var han dock fin och släppte ordentligt lite till och från.
 
Pass nr 2
 

Här finns det mycket att berätta haha! Jag fick till min stora glädje rida Jasmine så det var en positiv och målmedveten Vera som gick in i paddocken. Redan ca 5 minuter efter att vi kortat tyglarna hade jag genom att använda tekniken som funkade så bra på uteritten förra måndagen lyckats få henne i stadig form, och ingen är lyckligare än jag över det. I övergångarna skritt-trav har jag inte riktigt stabiliteten för att behålla formen än, men jag märkte extremt stor skillnad idag på min förmåga att få tillbaka den, även i hennes och mitt svåra varv, alltså höger. Att jag hade henne i en hyfsat stadig form redan från bärjan gjorde mycket för hela ridpasset. istället för att ägna hela passet åt att få ner henne på tygeln kunde jag verkligen rida på känslan av min underbara ponny när hon är som bäst. Dessutom kunde vi utföra alla övningar mycket bättre än vad vi kan när hon bara springer med nosen i vädret. Travökningarna är jag t ex väldigt nöjd med. De kanske inte är riktigt så uttrycksfulla osv som de ska vara, men idag blev det ändå en ökning eller två där jag kunde rida, och inte satt och skumpade som en pingisboll. Förutsatt att jag får henne på tävlingarna, så tror jag verkligen att det här kan gå bra! Hon blir så mycket roligare och lättare på utebanan och hon blir helt enkelt mycket trevligare att sitta på, det enda som kan komma i vägen är hennes eller mina tävlingsnerver, eller att jag som sagt inte får henne, men det hoppas vi för allt i världen inte händer haha!
 
Det är verkligen synd att det inte fanns någon som kunde fota idag, varför är det alltid så när det går bra?

Otorligt nöjd är jag i alla fall och nu vet jag både hur jag ska jobba i framtiden på trning, men även på framridning osv på tävling.
 
Fina, fina ponny!
 
Ha det bra!
/Vera

» 19 maj 2013

Nu var de nationella tävlingarna slut för i år. De medför blandade känslor för de inblandade, stress för arrangörerna, glädje för publiken och spänning för ryttarna, men en sak är säker, det är något speciellt när ryttare kommer och tävlar Grand Prix kür på MIN klubb!
Jag har blivit så otroligt inspirerad av alla duktiga ryttare och fina hästar och vad passar då bättre än att ta tillfället i alt och rida lite extra? Imorgon kommer jag därför rida hela två gånger på en dag, det tror jag aldrig har hänt mig förut! Ena gången privat för programridning, förhoppningsvis på Jasmine, och andra gången vanlig lektion. Är så himla taggad och jag tror att det kommer gå riktigt bra. Ni får såklart update om hur det gick på kvällen.
Nu väntar en efterlängtad middag, man blir hungrig av att sitta och titta på dressyr en hel dag!
/Vera


» Blä

Det som alla pratar om. Robin vann inte, var inte ens nära. Visst, jag trodde väl inte riktigt att han skulle vinna efetrsom hans låt inte agv i närheten av samma vibbar som Loreens gjorde förra året, emn topp 5 elleri alla fall topp 10 hade jag faktiskt väntat mig. Vad har Europa för smak när de ger Alcohol is Free sina 10:or och 12:or? Och att Rumänien vann över oss var typ det värsta.... Aja, showen var bra och att ta sig såhär långt i sin melodifestivalsdebut är stort, riktigt stort.
Vad tycker ni, förväntade ni er något mer eller tycker ni att det är bra att det blev som det blev?
Nu ska jag sova.
/Vera

» Nationella tävlingar

Hej!
Idag är det hög stämning på DJRK. Det är nämligen nationella och regionala tävlingar här på klubben och jag är självklart på plats. Vilken hästtjej tackar nej till en dag med fina hästar, duktiga ryttare och inspirerande ridning? Inte jag i alla fall.
Nu ska jag tagga om till Sankt Georgen!
Världens snyggaste häst som var med i Msv B:n idag.


» What a relief!

Hej!
Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna på grund av att jag behövt fokusera på den absolut sista ruschen i skolan, men nu kan man faktiskt säga att sjuan är över, helt sjukt! Jag har inga stora prov eller inlämningar kvar utan bara små saker som boksamtal skrivuppgifter osv, och 99% av allt det här kan göras i skolan, snacka om skönt!
Ni som känner mig vet ju hur extremt mycket det varit för mig i perioder det här året, men belöningen som kommer nu i form av stoltheten man känner över sig själv och den positiva respons man får av lärare gör verkligen att jag känner att det varit värt det! Nu ska jag njuta av den första helgen på flera månader utan något som helst plugg. Inga böcker är med hem, inga dokument mejlade, vilken lättnad!

Jag ska försöka använda en del av min extra tid till att hålla bloggen rullande, och jag ska försöka få folk som filmar på både tävlingar och mer speciella träningar framöver, både för min och eran skull. Jag hoppas att det kommer att uppskattas!


» Det finns baksidor med fint väder!

Just nu sitter jag på bussen hem från stallet efter en morgon fylld med bland annat ledlektioner. Hur härligt det än är med fint väder så finns det en baksida också, man vill aldrig åka hem och plugga för det är så skönt i stallet! Jag måste bli nästan helt klar med ett geografiprojekt i helgen och dessutom öva till ett fysikprov, men bara för att man så gärna vill vara ute så tappar jag massa tid och lust till det. Jag får väl tänka som min mamma, jag har varit så himla noggrann med skolan det här året, jag kan unna mig lite extra stalltid. Sedan är det bara att ta sig igenom de sista fyra(herregud det är så lite!!)veckorna.
Jag uppdaterar om jag orkar ikväll, ska hem till min kompis som fyller år!
/Vera


» Framtidshäst?

Det gick så otroligt bra idag, kan säga att jag slog mitt höjdrekord flera gånger om, dessutom kände jag att jag hela tiden hade kontroll.
Vi hoppade fram på ett kryss, sedan två hinder med fem galoppsprång emellan och sedan en kombination plank-oxer. När vi hoppade banan höjde Angelica upp i princip alla hinder till 80-85cm, muren låg på ca 90cm. Jag vet att det är otroligt svårt att förstå hur banan går när man inte har set den men jag skriver ut den ändå.

Man började i valfritt varv, jag i vänster, vände upp från A och hoppade muren på medellinjen. Man landade i höger varv, gick runt till A igen och vände diagonalt för att hoppa ett grönvitt räcke. Sedan fortsatte man rakt ut mot B och vände upp i linje med långsidan för att hoppa oxer-plank kombinationen. Sedan vände man upp vid C och kom på muren igen fast från andra hållet, landade i vänster varv och hoppade två hinder i linje med långsidan. Till sist hoppade man plank-oxer kombinationen igen och vände till vänster på det grönvita räcket.

Ni fattade säkert inget men det är kul att skriva ut för att komma ihåg och så.

Det finns såklart saker jag kunnat göra bättre, som att verkligen trampa ner hälarna i VARJE språng, men om man tänker på att jag hoppade in i en grupp som har tränat hela våren och faktiskt klarar det, då känner jag mig verkligen stolt över mig själv. Det är helt otroligt hur mycket jag har utvecklats det här året!

Det här kan jag leva på länge!
/Vera


» Häst fixad

Det blir James som jag får hoppa upp på idag, inte nig emot! Jag var rädd att jag skulle få någon stor häst med överskottsenergi haha! Dagens grejer att tänka på är att trampa ner hälarna i språnget och följa med med handen, jag kommer bli så arg på mig själv om jag får ett till språng på honom som slutar med att mitt ansikte landar i manen!
Ridpassinlägg och ev. film kommer imorgon!
/Vera


» Jag skulle inte tacka nej till att ha det såhär varje vecka!

Hej!
Idag ska jag som sagt hoppa igen, fjärde gången den här veckan. Jag frågade angelica vilken häst hon tyckte jag skulle/kunde ha och hon sa att eftersom de ska ha banhoppning så skulle jag fråga Anna om jag kunde ta Jasmine!! Hon tänker ju att det blir som träning för oss inför tävlingarna. Det finns ju självklart en stor risk att Anna säger att jag inte kan ha henne eftersom hon nästan alltid går nybörjarlektion, men om jag skulle få henne så blir det tredje gången jag hoppar henne den här veckan, helt sjukt ju! Jag skulle absolut inte tacka nej till att ha det såhär varje vecka haha. Inte att jag måste rida Jasmine hela tiden men bara grejen med att få rida såhär mycket, det skulle vara helt fantastiskt. Men det får nog vänta lite, när skolan är igång klarar inte mitt schema riktigt av att jag rider 3 gånger i veckan på vardagar, men en ökning ska jag se till att det blir, om något år. Åhh, jag är verkligen så himla glad idag. Har suttit den närmsta timmen och gjort läxor, ska damsuga, packa ner överflödiga böcker och damma i mitt rum nu men jag blir inte mindre glad för det, snarare gladare eftersom jag vet att jag gör nytta.
Jag hoppas att ni är lika glada som jag idag för förutom allt det jag precis radat upp så är det även idag extremt fint väder, jag hoppas verkligen att det håller i sig!!
Ha det jättejättebra!
/Vera

» Jag är så glad!

Hej!
Idag fick jag se ett meddelande på facebook angående att ersätta en person på hoppspecialen och jag svarade genast ja. Tyvärr såg jag meddelandet försent så en annan ersättare hade redan fixats. Jag var riktigt besviken över att jag inte sett det där meddelandet tidigare eftersom jag så gärna har velat se hur den där hoppspecialen fungerar, men då kom smset! Det var ännu en gruppmedlem som inte kunde komma och därför blev jag tillfrågad om att ersätta den personen istället, jag tackade självklart ja. Imorgon kväll kommer jag alltså hoppa igen, det blir fjärde gången den här veckan om man räknar hoppkursen i lördags!! Helt otroligt kul  är det och jag hoppas såklart att jag får sitta på någon rolig häst också, även om jag såklart får ta dem som blir över när ordinarie gruppmedlemmar har valt. Jag är säker på att det kommer bli riktigt roligt oavsett vilken häst jag får. Får jag en som jag gillar och rider hyfsat kan det nog gå riktigt bra, får jag en lite mer otippad häst kommer jag säkert lära mig något nytt.
Nu kör vi!!
 
/Vera

» Vår!

Hej!
Idag var det som sagt terränguteritt för ponnysarna och det var sååå roligt! När vi skulle hoppa den första stocken var Jasmine lite tveksam så det tog några försök för att få över henne, men över kom vi, och stocken var ändå ca 60cm. Vi hoppade en relativt stor stock till och några små och där var det inga problem. Jassan blev dock otroligt taggad när hon fick stå och vänta på sin tur att hoppa vid en äng, slängde sig och hoppade runt lite, kul att se att ponnyn har lite krut i sig ändå haha!
Sista språnget vi tog är det jag är mest nöjd med. Man skulle galoppera ut på en äng och vända upp på stockar där man kunde välja höjd. Jag kände att hon höll på att stanna och tryckte då till henne en gång ordentligt och då hoppade hon utan problem. Dessutom lyckades jag tajma eftergiften perfekt för en gångs skull så hon blev verkligen belönad för att hon hoppade. Helt otrolig känsla var det och det är verkligen synd att Angelica inte fick det på bild eller film, skulle blivit så himla fint. Men jag får komma ihåg känslan och eftersträva den nästa gång jag hoppar. Dessutom ska jag vara med på en hoppträning för Angelica inför sjätte junitävlingarna den andra juni+hoppkursen den femtonde, hur härligt är inte det?
Jag är på riktigt bra humör och ska spendera resten av denna härliga dag i stallet. Imorgon blir det plugg och på lördag och söndag är det nationella tävlingar som jag ska titta på!
Ha det bra nu och njut av solen och värmen!

En fin bild från promenaden efter duschen som Jassan fick idag, den ponnyn tycker verkligen inte om att bli duschad haha!


» En dröm jag har

En dröm jag har haft i några år nu är att rida in en häst. Det är något jag verkligen vill göra innan jag dör. Känslan av att vara den första som sadlar en häst, den första som den får bära på sin rygg, och tillslut den första som får rida på den, den känslan måste vara het fantastisk. Att få sätta sig på en häst som är van vid sadel, träns, skänklar och tygeltag men inget mer och trava/galoppera för första gången, det måste vara så otroligt häftigt, att hästen liksom är helt oförstörd.
 
Att verkligen förverkliga min dröm skulle innebära att jag hittar en häst/ponny som är oinriden men van vid människor och att hanteras av människor. Jag vill vara med på hela resan från sadelvänjning till inhoppning, om inte längre. Det behöver inte vara min egen häst, det kommer jag ngo inte ha råd med, men att få vara med och utveckla hästen under noga övervakning av tränare, som medryttare eller liknande, det skulle verkligen vara något speciellt.
Jag vet inte vad jag kommer jobba med i framtiden och har ingen aning om hur mycket fritid att ägna åt mina hobbies det kommer ge mig, eller ridning kanske blir mer än en hobby för mig, vem vet? Det jag vill säga är bara att detta är en av mina största drömmar i livet och jag tänker verkligen kämpa för att den ska förverkligas!
 
Ett av de första stegen i själva inridningsprocessen, att hänga på hästen för att vänja den vid tyngd på sin rygg.
Jag hoppas att ni tycker att sådana här åsikts/framtidsinlägg är intressanta att läsa för jag tycker i alla afll att de är roliga att skriva!
 
/Vera

» Mysig dag i stallet

Hej!
Idag har det bara varit en helt vanlig dag i stallet, dock har jag fått en liten snilleblixt angående 6:e juni tävlingarna, men mer om den sedan.
 
När jag kom till stallet möttes jag av en söt liten ponny i hagen, och jag lyckades fånga henne på bild en gång innan Angela jagade bort henne haha. Under dagen har jag tittat på diverse lektioner, hjälpt till där det behövts och hjälpt en man som ville börja rida att hitta till kontoret. Verkligen kul att fler och fler killar börjar söka sig till ridsporten nu, det märks verkligen här på DJRK!
 
Tillbaks till min snilleblixt nu, eller det var snarare min kompis Astrids snilleblixt. När jag skrev upp mig inför tävlingarna igår så såg jag att det inte är särskilt troligt att jag får Jasmine i dressyr eftersom det är så pass många som vill ha henne som dessutom är mindre tävlingsrutinerade än jag. Problemet var bara att jag liksom inte hade något "andraval" i dressyren. Visst, jag stryker mig nästan aldrig från mina starter, oavsett vilken häst jag får(peppar, peppar) men det fanns liksom ingen förutom Jasmine som jag vill ha i dressyr. Jag frågade alltså Astrid om råd och hon föreslog att jag skulle skriva Cashflow som andraval i dressyren. det hade jag aldrig tänkt på! Cashflow är snäll, flippar inte ur för att han kommer ut och jag rider honom helt okej. Om jag bara orkar hålla igågn galoppen på honom skulle det kanske ttill och med kunna gå riktigt bra, speciellt med tanke på hur fin han har varit traven de senaste två lektionerna. jag måste bara hitta lite stadighet i formen så skulle det säkert kunna gå riktigt, riktigt bra. Så får det alltså bli. Imorgon skriver jag upp mig på Cashflow som andra val i dressyren och chansen är som sagt rätt stor att jag får honom eftersom det redan är typ 3 stycken som vill ha Jassan i dressyren. 
 
Lite planer sådär, nu får vi se hur det blir. Det kan bara ödet (de tävlingsansvariga) bestämma ;-).
 
Sötisen i hagen idag 
 
/Vera

» Film från hoppkursen

Hej!
Här kommer filmen från hoppkursen igår. Har inte lagt på någon musik eftersom ajg faktiskt inte vet hur man gör det så ni får höra Fredriks kommentarer genom rundan, men det kanske är roligare, vad vet jag. Jag måste jobba på att Jasmien går utåtställd i svängarna, det är inte så snyggt och hon blir dessutom svårare att svänga på grund av det, men om man väljer mellan att kicka oavbrutet me dinnerskänkeln och eventuellt få en avskuren väg eller att hon går lite utåtställd så väljer jag det senare, så det är väl inte så himla farligt när man tänker efter. Kommentera gärna hur ni tycker att det ser ut!
 
 
/Vera

» Gårdagens ridpass

Hej!
När jag satt på bussen hem från hoppkursen igår var jag så himla lycklig. Det hoppasset var seriöst det bästa jag någonsin haft på Jasmine. Vi hoppade en trång kombination(bara ett galoppsprång) med en OXER som sista hinder och hon vägrade bara på det en enda gång, och det var dessutom helt och hållet mitt fel. Den vägringen var dessutom den enda på hela passet, trots bana som låg lite, dock inte särskilt mycket, högre än vanligt, lite roliga avstånd och "öppna" linjer där det är fullt möjligt för henne att springa på sidan. Jag måste säga att jag tycker att vi båda har utvecklats otroligt mycket de senaste månaderna. Om man jämför sprången då med sprången nu, ja, det går knappt att se att det är samma ponny, hon tar för sig så otroligt mycket mer.
Det är verkligen synd att hon är tagen på nästa hoppkurs, jag hade verkligen velat rida henne då för att checka av innan 6 juni tävlingarna. Men sånt är livet, vi ska vinna ändå!!
Två bilder från igår, ni ser ju själva. Det var nästan lite svårt för mig att hänga med ibland haha!


» Hoppning på schemat

Hej!
Nu börjar det verkligen närma sig, mindre än en timme kvar tills jag sitter på min lilla ponny! Byggde precis banan och det ser ut som att det blir en hel del roliga övningar, utvärdering kommer senare. Förutom kvällens hoppning kommer jag även hoppa två gånger till de närmaste 6 dagarna vilket ska bli superkul! Ena gången på min vanliga lektion och andra på terränglångritten för ponnyerna på torsdagen. Just terränggrejen hade jag inte alls planerat att vara med på eftersom Jassan var tågen när jag såg listorna men idag var det någon som strukit sig så då slog jag självklart till. Det ska bli väldigt intressant att hoppa ute i det fria och jag hoppas att det går bra också!
Ha en mysig lördagskväll nu allihopa!


» Såna här kvällar gör mig lycklig!

Min fredagskväll spenderas på bästa möjliga sätt, middag på Texas Longhorn med familjen, en bra bok att läsa, Spiderwick på tv och en hoppkurs att se fram emot imorgon, det är sånna här kvällar som gör mig lycklig!

Jag behöver inte gå upp tidigt för att leda imorgon utan kan sova hur länge jag vill och därmed också gå och lägga mig när jag vill. Jag har tid till att i lugn och ro göra läxor innan hoppning på århundradets bästa ponny väntar. Hur mycket bättre kan det bli?
Skoldagen har spenderats med härliga vänner och på eftermiddagen lönade jag en bok som jag tror är riktigt bra "Secret of the Sirens".
Boken jag läser nu är också riktigt bra men lite obehaglig ibland eftersom den bland annat handlar om en person vars pappa är mentalt instabil. Läs den!




» Bildbomb från idag

Blogg.se appen funkade inte vilket var tråkigt, men för att kompensera för dagens inaktivitet får ni en bildbomb från dagens äventyr istället!
 
Vi bjuder.....
 
 
Det är lite svårt att se exakt vad bilderna föreställer på grund av storleken men kul hade vi och det syns ju i alla fall!
Ha en mysig onsdagskväll!
/Vera
 

» Ändrade planer

Hagaparken med några kompisar blir det idag! Efter lite velande och svårt att bestämma sig så är det bestämt, mobilbloggning kommer om appen funkar!
/Vera

» 1 maj 2013!!

Hej gott folk!
Idag är inte en vanlig dag, det är nämligen första maj! Just den här dagen är en riktigt stor milstolpe för mig varje år, 8 månader avklarade i skolan, och bara lite mer än 1 kvar. Dessutom får man ju en liten minihelg mitt i veckan vilket inte är helt fel det heller.
Idag blev det lyxfrukost för min del. Amerikanska pankakor med lönnsirap, bacon, yoghurt och juice. Kan inte bli mycket bättre. Dessutom sov jag mer än 10 timmar i natt så jag är näst intill helt utvilad haha! dagen kommer mest spenderas hemma med slapp men också lite plugg, men någon gång på eftermiddagen ska jag och mamma gå och lyssna på första maj talet, det blir nog kul. Jag hoppas att ni har det bra och att ni gör något riktigt roligt idag när ni ändå är lediga!
Ha det bra!
 
 
/Vera