» Skulle ni vilja ha..

ett inlägg där jag visar bilder och filmer från olika delar av min tid som ryttare? Alternativt bara filmer från det här året? Beräta gärna om det skulle vara roligt eller om det är något annat ni vill läsa om, så kan jag skriva åtminstonde några tidsinställda till veckan på Skogslotten!
 
Skrattar fortfarande åt den här bilden hahaha!
/Vera
 

» Hemma! Och snart bär det av igen..

Hej!
Jag har precis kommit hem från min 2,5 veckors resa till Spanien tillsammans med min familj, jättehärligt var det! Som den hästnörd jag är så får jag dock en sådan otrolig ridabstinens8 efter bara några dagar haha). Därför blev jag lite snopen när jag såg smset från Fredrik som frågade om jag ville rida är honom på kvällen, och insåg att jag inte kunde det eftersom vi precis landat och klockan var 17, suck. Jag lät inte det hindra mig utan skickade snabbt iväg ett sms där jag frågade om de fanns tid för träning nästa dag(idag), och otroligt nog så sa han ja. Så upp med tuppen klockan 06.00 och så bar det av! 08.00 satt vi till häst och nu tänkte jag berätta lite om passet.
 
 
Jag fick rida Roger vilket jag var väldigt taggad, men också lite nervös för. Han är en otroligt fin häst som ska gå 1.40 i höst, och det är väldigt roligt att rida honom, men ibland känner jag att mina kunskaper som ryttare inte räcker till för att kunna rida honom på et bra sätt, och därför blir jag nervös. Idag kände jag dock att mycket var bra, jag behövde bara lite tid att komma igång efter ett så pass långt uppehåll.
 
Vi började med lite markarbete i ridhuset. Man kan väl säga att det var där jag lyckades sämst haha. Jag hittade inte riktigt läget för den mjuka men ändå tydliga ställningen och den mötande yttertygeln tillsammans med de båda skänklarna, och det är något man behöver hitta om hästen ska förstå vad man vill. På slutet fick jag dock en fin känsla i galoppen. På filmen nedan ser ni lite av traven och ni hör ju att Fredrik inte är riktigt nöjd med mig ;).
 
Vi gick ner på fältet för att hoppa lite distanser, och här behövde jag bara en gång med lite klantighet för att komma till ridning. Roger är en otroligt reglerbar häst vilket ni kan se på videorna från fältet, speciellt den första där jag gör den första övningen för dagen. Han går lätt på 6 galoppsprång mellan hindren(normala 5) och är såpass lydig att jag inte behöver ta i särskilt mycket alls för att få honom att göra halt efteråt. Helt magiskt!
 
Film nummer 2 då. Där hoppar jag en liten bana. Grejen med mig är att jag lägger ett pussel med min utveckling och träning inom hoppningen. Nu har Fredrik satt upp otroligt mycket distansövningar och jag har verkligen kämpat för att få in känslan på dem. Nu gjorde jag nästan alla distanserna jättebra och visste exakt vad jag skulle göra, men när det kommer enkelhinder, oxern i videon till exempel, så har jag svårare för att se avstånd och framförallt, att känna in rätt tempo. Jag tänkte att "Nu ska jag bara rulla på i galopp och låta hästen göra jobbet" eftersom mitt problem varit att jag fipplar för mycket innan hindret, men då glömmer jag bort att ta igenom mina förhållningar så att hästen inte bara dundrar på. Jag tycker att det ser ut som att Roger hade kunnat hoppa av lite stort, men eftersom jag blir kvar i handen i ett försök att hitta distansen, så är han lydig och lägger in ett till galoppsprång.
 
Det är svårt det här med hoppning och att klara av alla olika moment, men jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket det här året och att jag är nära att verkligen kliva upp ett trappsteg till i min ridning. Det handlar bara om träning, träning och mer träning, och möjligheterna har jag ju, så det är bara att köra på!
 
Hoppas att ni rokade läsa hela inlägget, nu kommer videorna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni får gärna berätta vad ni har/har haft för problem i ridningen, hade varit intressant att höra om någon haft liknande som jag. Jag åker iävg på träningsläger på Skogslotten imorgon, så jag hoppas att jag kommer vara en god bit påväg mot att lösa de problem jag skrivit om ovan när jag kommer hem!
/Vera
 
 
 

» Lol that's me

När jag såg den här bilden vred jag mig av skratt, började seriöst gråta! Jag gör verkligen såhär, så himla roligt haha!!

/Vera

» Uppladdning inför 2,5 veckor utan hästar

Det känns som att jag allt som oftast skriver att ridpassen går bra, men dagens privatlektion var verkligen det, bra alltså!
 
Jag red hos Fredrik och fick rida Rick, och eftersom jag var ensam kunde han lägga allt fokus på att både jag och hästen verkligen skulle jobba, och det gav resultat! Vi började med att ag skulle sätta lite tryck i Rick i skritt, trav och galopp, bara för att få upå pulsen lite och för att visa att "nu ska vi jobba." Sedan fick jag gå in på en 15-metersvolt runt Fredrik för att öva på att få tag på bakbenen. Något han var väldigt tydlig med, vilket jag tyckte var väldigt bra, var att det inte handlar om att få hästen att "gå fint" som i att böja på nacken, för om vi skulle börja oxa med det skulle vi aldrig få tag på bakbenen. han tjatade istället på mig konstant för att jag verkligen skulle ställa igenom i det varv vi gick, men samtidigt håålla emot på yttertygeln för att voltspåret inte skulle bli mindre och mindre, och parera med ytterskänkeln för att se till att bakdelen inte sladdade iväg. Vi gjorde detta i alla gångarter. Det var självklart i galopp eftersom allt går så fort där, men när jag väl fått tag på honom i alla gångarter så var ahn som en helt annan häst! Han trampade under sig så mycket att han nästan piafferade och blev även rätt uppjagad, antagligen för att han fått jobba ordentligt på ett sätt som han aldrig gjort förut och tyckte det var jobbigt. jag kan säga att det kändes lite ovant att sitta där på en vilt steppande Rick haha!
 

Efter detta gick vi vidare till att hoppa en liten serie. Den byggdes upp succesivt men slutresultatet var 2 studs-ett galoppsprång-oxer-ett galoppsprång-2 studs. Eftersom bakbenen var så aktiva redan och det fanns så mycket tryck i honom, så hade Rick inga som helst problem med att räcka fram genom serien, och sprången blev så småningom riktigt härliga!
 
Efter detta hoppade vi en bana som gick hyfsat bra, men där vi kom fram till att det är bäst att jag står i gandka lätt sits mot hindren när han kommit igång så bra. Om jag sätter mig ner när han redan jobbar på så bra med bakbenen så sätter jag honom ur balans och allt blir bara pannkaka. Så fokuset var en stabil och lätt sits, bra vägar och helt enkelt att vänja honom vid att hoppa på det här nya sättet.
 
Jag har tyvärr bara film från den sista lite kortare rundan som vi hoppade, men den var hursomhelst lyckad och jag hade en bra känsla genom hela, förutom när jag skulle byta galoopp haha. Ja, ni hör ju att jag hade lite problem ;).
 
 
 
 
Fredrik sa även, att eftersom Rick nu har fått nya skor med broddhål i, så kommer vi kunna börja hoppa lite högre med honom. Superkul tycker jag eftersom han varit så fin de senaste gångerna jag ridit. Jag kan säga att jag längtar till nästa ridpass redan nu!
 
/Vera

» Vad ni inte visste om mig

Är att jag precis avslutat gång SM i Borås! Jag blev indragen för två veckor sedan av min kompis Irma som jag tränat en del med, och har varit med mest för att deras klubb skulle få ett lag.  Jag blev fyra och är nöjd över min insats trots att tiden inte är något att hurra för, 23,40. Jag har gått 22,12 på träning men det här var ju självklart jobbigare då det var stekhett och jag dessutom fick gå rätt mycket själv. Trots allt så tog vi hem lagguldet vilket såklart är jätteroligt! 

Tänk när jag är 30 och de frågar på jobbet " Vad vet vi inte om dig Vera?" och jag kan svara " Ja, jag har ett guld i lag SM i gång." Hahaha så otrolig kul ju!

Så nu frågar jag er, va vet jag inte om er? Har ni något udda som ni gjort i ert liv.


/Vera

PS. Om ni vill testa på eller börja på gång kan ni höra av er till min kompis Irma, [email protected]