» Skogslotten 3.0!

Hej allihopa!
Imorgon kommer jag hem från Grekland där jag varit i 2,5 vecka, därav bristen på ridning, och därmed uppdatering;). Det har varit superhärligt med massa sol, tid att slappa och bada och vara med familjen. Nu har jag dock sådan otrolig ridabstinens att det känns helt perfekt att jag åker till Skogslotten om 4 dagar!

Det blir tredje året i rad som jag åker dit och det ska bli såå kul! Ridlärarna är så bra, människorna roliga och hästarna fina. Förhoppningsvis är vädret fint men något svalt så att vi slipper regna bort men heller inte behöver ha vattenpauser under ridpassen som vi hade förra året haha!

Vad gäller hästönskemål har jag inte direkt någon specifik som jag vill ha. Visst skulle det vara kul att ha Fame igen då jag tror att jag skulle kunna rida henne ännu bättre i både hoppning och dressyr nu, men får jag någon annan så blir det också en rolig utmaning. I min anmälan skrev jag att mitt mål för lägret är att kunna hoppa LC på avslutningen, och det målet tycker jag fortfarande är realistiskt, även om jag självklart är beredd att ändra det efter förutsättningarna, hur det känns med hästen etc :-). Detta eftersom jag hoppat stadigt LD-LD+5 på tävling och tränat banor med hinder upp till 1m-1.10 på ponny. LC på ponny ligger ju på 90cm och på storhäst på 1m, så om jag bara känner mig trygg med hästen tror jag inte att det ska vara några större problem.

I övrigt ska jag bara fokusera på att njuta av att rida gärnet, hönga i stallet hela dagarna och umgås med människor som tycker att det är precis lika roligt som jag gör!

Bild från en träningstävling på Cheval där jag hoppade upp till 90cm:).

Ska ni på något ridläger i sommar?
/Vera



» Längesedan

Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev här men så blir det ju lite på sommaren när man har tankarna på annat håll. Nu har jag i alla fall något som jag vill berätta, för idag hopptränade jag Cheval!
 
I grunden handlar träningen av Cheval just nu om att få henne mer ärligt fram för skänkeln. Just nu hamnar hon lätt lite "bakom skänkeln" och då blir både framåtbjudningen, hennes reaktion på mina hjälper och sprången lidande. Jag är inte på den ridtekniska nivån att jag själv kan få henne dit jag och Fredrik vill ha henne, och därför sitter Frerik ibland upp en stund unde passen oh jobbar igeom problemet för att sedan låta mig sitta upp igen och lära mig "hur det ska kännas." Det tror jag är en superbra lösning då Cheval får rätt ridning i sig och förstår vad det är vi vill, samtidigt som jag får sitta på en häst som faktiskt går "där den ska." Målet är ju såklart att jag själv ska kunna gå henne, och andar hästar, dit så småningom, men än sålänge är jag inte riktigt där.
 
Till själva övningarna. Dagens övningar fokuserade på att hoppa olika linjer med bågar och volter som förberedelse inför att hoppa en trekombination. Vi bröt alltså ner en trekombination + två hinder som stod bredvid den  och hoppade olika övningar som först fokuserade på lydnad, och sedan mer och mer på sprången och tryggheten hos hästen i kombinationen.
 
Först hoppade jag till exempel ett räcke, lade en volt runt det mittersta hindret i trekombinationen och red på en diagonal linje för att hoppa en oxer. Den övningen fungerade som uppvärmning och som en check av Chevals lydnad och min ridning. Förutom att jag inte lyckades få henne riktigt fram för skänekln och därmed ha igång galoppen så gick den övningen bra. Sedan fick jag hoppa samma två hinder, oxer och räcke som stod med en båge emellan sig, utan volt. Efter det satt Fredrik upp en stund. Sedan började själva jobbet med trekombinationen. 
 
Jag fick börja med att hoppa räcket som användes i början, det som stod bredvid trekombinationen, och rida en distans på tre galoppsprång fram till oxern i mitten av trekombinationen och sedan ha två galoppsprånget till räcket i trekombinationen. I början var det lite svårt att hitta balansen mellan att driva på så att Cheval räckte fram på tre galoppsprång, men ändå sitta lugnt och komma ner i hälarna för att inte störa hennes språngkurva. På videon här under tycker jag dock att jag lyckades rätt bra med det. När hindren blir högre rider jag oftast bätre också eftersom jag inser att det är lite mer "på allvar."
 
Efter denna övning var det då dags att hoppa igenom trekombinationen i sin helhet. Första gången jag hoppade den så stannade hon faktiskt på oxern då den var lite högre än vanligt och jag inte höll henne kvar på mitten tillräckligt bra. Andra gången var jag dock beredd att peta till med spöt lite på den sidan hon smet ut åt, och då hoppade hon superfint :). Kapaciteten finns där, det gäller bara för mig att förvalta den genom att rida ordentligt ;).
 
Här kommer videon från trekombinationen. Visst ser det ganska maffigt ut, tror hindren låg på ca 1.10. det är högre än jag är van vid i alla fall, men det är superkul att få rida en äst som har den sortens kapacitet!
 
 
Vad tycker ni, visst har vi utvecklats rätt mycket?
/Vera