» Skola

Hej!
Nu blir det skola fär näst sista gången den här veckan. Igår fyllde min lillasyster år så vi firade henne vilket var supermysigt, jag jobbade även en del på en engelskaredovisning. Dagen blir säkert bra men tyvärr har vi Datorkunskap vilket inte är så roligt enligt min mening, men man får göra det bästa av situationen! I övrigt ska jag plugga lite SO för att förbereda mig inför de tre uppsatser som väntar, och imorgon är det barnvaktsjobb som gäller;).
Jag hoppas att ni får en underbar dag!
/Vera
 

» I believe I can fly!

Hej!
Idag fick jag tugga grus för sjunde och åttonde gången i mitt liv. Ja, ni läste rätt, två gånger på en och samma lektion. Det är inte ofta det händer att jag ramlar av, men när jag väl gör det brukar det bli rätt så ordentligt. Så var det även idag. Jag valde näst sist och tog Aron i hopp om att få en lugn och trygg ridtur, det gick ju inte riktigt som planerat haha. redan från början var ham väldigt pigg i jämförelse med hur han brukar vara men jag tyckte bäl mest att det var positivt efetrsom jag då inte behövde driva som en tok i vartenda steg. Första gången vi galopperade gick det bra, men mitt i förberedelsen av den andra galoppen så exploderade han och hoppade rakt upp i luften. Jag var totalt oförberedd och fick tugga grus. Hoppade upp direkt igen men bestämde mig dock för att hålla mig till skritt och trav under resten av lektionen, för att få både mig och honom avslappnade.
 
När vi travade av var han faktiskt riktigt fin, tills han inte var det längre haha... han ökade tempot lite, jag försökte ta tillbaka och vips, så var vi iväg. Tvärvändning i galopp in mot mitten och en rejäl bockserie och jag låg på backen,....igen. Visst var det obehagligt och till och med lite läskigt, men sekunden när man ligger där blir jag bara så himla arg på mig själv. Både för att enda sättet att få stopp på ett sådant beteende är att sitta kvar, och för att jag vet exakt vad som ska hända, men sekunderna innan bockningarna börjar blir jag så chockad av känslan av att inte ha kontroll, att jag inte lyckas få stopp på honom innan han börjar studsa, för när han väl gör det så har jag inte tillräckligt bra balans för att hålla mig kvar. det är som att han bestämmer sig för när han ska satsa ordentligt och när han bara vill "busa" lite eftersom jag fått stopp på honom flera gånger tidigare under lektionen. 
 
I det här fallet gick det ju bra, jag har inte ont någonstans och är inte rädd, men när sådant här händer tänker jag bara på alla mindre barn som rider de här lite mer "explosiva" ponnyerna varje dag. Tänk om det hade varit tjejn i gruppen innan mig som flugit av. hon hade säkert blivit tio gånger räddare än mig. det är då man känner att det vore bäst om någon vuxen rutinerad red ponnyn och försökte locka fram de olika problemen för att sedan försöka reda ut dem. För jag tror att om man bara klarar av att sitta kvar några gånger så kommer han inse att han inte slipper undan arbetet genom att göra så och att det därför inte lönar sig. Med det här abslout inte sagt att ponnyer aldrig får busa, det får dem självklart, men inte på så sätt att man känner att de bara gör det "för att de kan". Ska de busa så ska det vara med ryttarens tillåtelse. Kanske på en "gymkhanalektion" eller på en uteritt där man drar på lite mer.
Vad tycker ni? Är det lärorikt att ridskoleponnyer, och andra ponnyer och hästar, busar så här grovt, eller bidrar det bara till att de förlorar respekt för ryttaren?
/Vera
 
 
 
 

» Gårdagens ridpass

Hej!
Igår var det ju premiär för hoppspecialen och man kan säga att det gick så bra det kunde gå, helt underbart! Jag som trott att det var helt omöjligt att jag skulle få hoppa Jasmine stod helt plötsligt framför listan i stallet där det stod att jag ska få rida henne varannan vecka, hela hösten! Jag är så himla lycklig över det. Det var mest markarbete idag i och med att det var första gången men ändå väldigt nyttiga övningar och jag var fast besluten att rida så bra jag bara kunde. Tänkte väldigt mycket på att få fram henne i galoppen och fick då använda spöet några gånger, mest som markering och inte speciellt hårt, såklart. Min plan/mål för kursen är bland annat att få upp ett bättre grundtempo utan att jag tappar ridningen eller måste kämpa onödigt mycket för att komma dit. Det är också därför jag är extra tydlig nu i början eftersom jag tidigare aldrig krävt något högre tempo av henne, hon måste ju få chansen att förstå vad jag menar. Hindren var som sagt väldigt små men vi körde lite studs vilket gick väldigt bra med tanke på att hon ofta inte gillar att hoppa flera hinder på raken;). Sedan till den nyttigaste övningen för mig som ryttare. Det var två bommar, sedan små hinder, som låg med ca 13,5 m emellan. Där skulle man komma in i en ganska frisk galopp och sedan räkna galoppsprången högt. Målet var att ha ett så pass bra tryck i galoppen att man kunde rida på tre galoppsprång, dock var det ingen som klarade det trots bra försök. Själv tyckte jag att jag började hitta galoppen när vi kom på "hindren", antagligen för att jag automatiskt rider mer aktivt på henne när jag ska förebygga stopp. Tråkigt nog fick vi bara komma en gång på hindren, men jag är nöjd ändå. Vi kom lite stort på andra hindret eftersom hon har så kort galopp och jag tryckte på henne för att försöka komma på tre galoppsprång. Dock gjorde detta "misstag" att jag verkligen kände att min sits över hinder jag blivit mycket bättre. Inget ryck i munnen överhuvudtaget trots det stora språnget, så det känns ju väldigt bra med tanke på att det kan bli lite kråksprång på henne ibland haha!
Nu längtar jag otroligt mycket till nästa gång när vi ska köra lite intensivare hoppning. Jag hoppas på bana eller kombination på ca 70cm, mitt mål är nämligen att hoppa den höjden på avslutningen.
Nu blir det stallet med promenad tillsammans med Ermor igen, mysigt!
Älskar den här bilden hahahaha!
/Vera


» Pepplåtar.

Något jag verkligen gillar är att lyssna på "pepplåtar". Sådana låtar som får en att känns att "Jag kan och jag ska bevisa det!"
Två exempel är "What doesn't kill you makes you stronger" och "Stand Up". De låtarna brukar jag lyssna på när jag känner att någonting får mig att tvivla på mina förmågor, eller när jag bara vill bli lite extra peppad.
Ett hett tips är i alla fall att lyssna på liknande låtar innan ni ska tävla eller liknande, funkar super tycker jag!
Nu taggar jag första hoppspecialen, wiee!
/Vera


» Skola

Hej!
I övermorgon börjar skolan igen. Längtar inte direkt till stressen som medförs av alla stora prov och bussar som man måste hinna till, men hösten i sig vet jag kommer bli skitrolig! Jag kommer rida mycket mer, få tävla i lag för första gången, så himla kul att tagga tävling tillsammans med personer som vill vinna lika mycket som en! Dessutom tror jag att höstterminen i sjuan var mycket värre än åttans hösttermin kommer vara, i och med att jag fått in bra studietekniker nu, jag måste bara bli lite mer effektiv;).
 
Imorgon ska jag slappa och ladda upp inför skolstarten, men också täna lite pengar genom att tvätta vesporna, här är man duktig!
Ska bli så himla roligt att komma igång med allt jag har sett fram emot så länge, och det innebär ju också att jag kommer få mer och roligare akeratt skriva om till er. jag hoppas att det uppskattas.
Vi ses imorgon igen, ska försöka få bra "före" och "efter" bilder på vesporna så att ni får se;).
 
Fina pållen, hoppas på premiärridtur tillsammans på måndag:)
/Vera
 
 

» Minigolf

Hej!
Nu ska jag strax åka och köra lite minigolf med familjen. Kommer knappt ihåg sist jag gjorde det så det ska bli väldigt roligt. Imorgon är det hoppning igen och jag är såå taggad!
 
Jag har läst runt på lite bloggar de sneaste dagarna och då fått mycket inspiration vad gäller åsiktsinlägg. Tönkte knåpa ihop något när jag har tid, men om det är något speciellt ämne ni vill att jag ska skriva om som ni tycker är viktigt så får ni gärna komma med förslag!
Ha en bra dag så ses vi ikväll eller imorgon igen!
/Vera
 

» Uräkta för dålig update men jag har haft så mycket annat att tänka på.

Hej!
De senaste dagaran har jag inte bloggat alls och det beror på att så mycket annat har tagit upp tid i mitt liv. jag har varit i stallet och ridit, inlägg om det kommer, umgåtts med kompisar, varit på dansfestival och fått en hel del roliga meddelanden. En träning hos Fredrik har bokats till på fredag och jag har fåt reda på att jag kommit med i både hoppspecialen och ponnycupen. jag är verkligen otroligt taggad inför den här hösten, mest inför ridningen men faktiskt också lite inför skolan. Näst sista året i grundskolan påbörjas för mig nu (herregud vart tog tiden vägen?!), jag har en stabil studieteknik som ger mig tid till att göra det jag älskar och bra vänner.
 
Ni som har följt med ett tag vet att jag tycker om att göra "då och nu" återblickar för att följa upp olika mål som jag har, och jag ser verkligen farm emot återblicken som kommer göras i vår. I höst kommer jag rida två gånger i veckan nästan varje vecka, och dessutom tävla mer i och med ponnycupen. Och jag som redan suger åt mig instruktioner vad gäller ridning som en tvättsvamp haha... Ja ni förstår.
 
Sist men inte minst vill jag tacka er för att ni fortsätter att klicka er in här fast att min uppdatering är riktigt dålig periodvis, det höjer min motivation till att blogga något enormt!
Vi ses!
/Vera

» Dagen

Hej!
Idag är det ÄNTLIGEN dags för mig att åka till älskade Djurgården igen! Väl där ska jag mysa med Jasmine och även få lite info om en privatponny som jag ska hjälpa till med 4 dagar de närmaste två veckorna. Det ska bli väldigt skönt att få lite mer fria händer med en gäst även om det bara är tillfälligt. Att inte behöva fråga en miljon olika personer om jag får går ut och gå med hästen och hur långt, utan bara behöva stämma av med ägaren. Dessutom är det typ det bästa sättet någonsin att få motion, långpromenad med häst haha!
Ses!
/Vera


» Skogslottens träningsläger 2013

Hej!
Nu är jag hemma efter årets LC träningsläger på Skogslotten och jag har haft så otroligt rol9igt, kan verkligen rekommendera stället! Vi har hoppat, ridit dressyr, hoppat terräng, visat häst för hand och en massa annat. Man lär sig verkligen extremt mycket. På tre dressyr respektive hoppass har jag lärt mig att rida fame sadigt i form samt hoppa en bana på LD nivå, alltså en riktig klass på lokala tävlingar!
 
Igår hoppade vi banan som skulle vara på hopptävlingen idag för att känna på höjder osv, och då gick det superbra. Jag hoppade 80cm och fick ett pet som jag helt tar på mig själv pga att jag inte hade något tryck i galoppen. Idag hade vi dock inte turen på vår sida. Fame är rätt så lurig eftersom hon är ganska segstartad, men het och starknär hon väl kommit igång. detta gör att hon, när amn galopperar mot ett hinder, kan kännes framme, fast att hon inte riktigt är det. Så var det både igår och idag och jag fick i princip trycka henne över de två första hindren. Lilla hästen älskar att hoppa så hon gör verkligen allt för sin ryttare!
Fram till trean hade galoppen kommit igång och språnget blev fint så jag tror att jag slappnade av lite i svängen till fyran. Det skulle jag inte ha gjort. Det slutade med en ponny som inte hade nog med tryck för att ta sig över hindret men som ändå försökte, och en ryttare som fick tugga grus. Det gick bra dock, och jag satt upp direkt och avslutade banan, med en smitning på 6:an(muren), därav min konstiga väg. Konstigt nog är jag trots besvikelsen över att inte få visa upp en stabil och bra runda för mina föräldrar efter den här veckan riktigt nöjd över min insats. Igår var vi väldigt nära på att nolla och idag var det varmt, jag var trött efter en hel vecka utan att få sova ut helt och jag är dessutom inte van att hoppa de här höjderna på tävling. Därför hade man nästan kunnat räkna med att det inte skulle gå optimalt, men jag är som sagt väldigt nöjd ändå. Jag litade på ponnyn i alla situatiner och kände mig inte det minsta nervös när jag satt upp igen och styrde mot nästa hinder, trots att vem som helst borde bli rätt så skärrad efter en sådan flygtur.
 
Den första videon är den med de första fyra hidren och flygturen och den andra med resterande hinder på banan. Kommentera gärna vad ni tycker om de språng vi faktskt gjorde!
 
/Vera