» Dagens ridpass nr 1

Hej!
Dagens första ridpass var tidigt på morgonen, kl 8 närmare bestämt. Det var med lite nerver som jag satt upp på Imprezca eftersom jag aldrig suttit på henne. Min nervositet var dock inte befogad, hon var en riktig ängel. Inga krumbukter eller dumheter men ändå en utmaning, det är sådana hästar som jag tycker om att rida.

Vi hoppade ett dogleg på 70-80cm och det fick mig verkligen att jobba med ytterhjälperna och rida.  Sedan satte vi ihop en bana med dogleg, lite linjer och relaterat avstånd. Hon var så otroligt trevlig och positiv att rida, superhärlig verkligen! Enda grejen är väl att jag hoppas att jag klarar att hålla henne lugn på tävling, men det tar vi då!
Roligt var det i alla fall, men väldigt jobbigt haha!
/Vera



» Onsdagens ridpass

I onsdags fick jag äran att sitta upp på Bonte för fara gången och det blev ett riktigt bra första intryck. Visst fanns det stunder då det mesta inte funkade, men de stunderna berodde mest på mig själv eftersom jag har fått någon konstig fix idé som gör att jag inte kan sitta ner i traven på någon annan än typ Jasmine och Cashflow. Superkonstigt eftersom det var det jag var bäst på i dressyren när jag kom tillbaka från lägret i somras, men jag tror att det mest beror på onödiga spänningar. Så fort jag släpper stigbyglarna och hittar balansen går det plötsligt superbra, så det tyder ju på att det är böjningen av benet som orsakar spänningen som i sin tur gör att jag inte kommer ner i sadeln. Nu ska jag jobba på det här ordentligt!

Galoppen var dock hur härlig som helst även om jag kunde ha krävt lite mer uppmärksamhet på piloten från hans sida. Galoppen i sig var superbekväm och man fick verkligen tänka på at alltid göra halvhalter innan fattningar eftersom han inte fattade annars, väldigt nyttigt! Däremot ville han gärna gå på i ett eget och inte särskilt samlat tempo och när jag lyckades samla ihop honom i hörnen så krävdes det extremt mycket ridning för att han inte skulle sakta av. Men allt det här är sådant som jag antar att man lär sig när man rider honom regelbundet, och han var faktiskt väldigt fin i formen nästan hela passet. 
En väldigt fin ponny som jagdeginitivt kan tänka mig att rida fler gånger!
/Vera
PS. Ikväll blir det hoppträning på den bästa och imorgon ska jag faktiskt hoppa två gånger, en gång för Angelica på Imprezca och en gång hos Fredrik, det ska bli superkul!

» Den här veckan kommer att bli rolig

Jag ser verkligen fram emot den här veckan. det sista stora projektet som vi har ska lämnas in, sista franskaprovet och sista engelskaprovet. det är mycket som kan checkas av inför terminsslutet. Snart har jag gått halva åttan, herregud liksom! 1,5 år kvar i grundskolan, helt sjukt, vart tog tiden vägen?!
Jag är i alla fall superglad över att jag har haft och har så mycket att se fram emot den här hösten/vintern, med ponnycupen och hoppspecialen, för det har verkligen hjälpt mig att hålla gnistan vid liv även när det är kolsvart vid 16.
 
Förutom allt som kan checkas av så har jag även myckte roligt inom ridningen att se fram emot i veckan, och även veckan efter det. Jag har min vanliga lektion på onsdag, hoppspecial på fredag, privat hoppträning för Angelica på lördag och Stockholm Horse Show med ponnycupsgänget på söndag. Fatta vad kul att sitta och titta på internationell hoppning med dem, speciellt nu när det verkar som att RGB kanske kommer ändå! Det ska verkligen bli roligt att hoppa min lilla plutthäst på fredag, och på lördag ska jag ju få äran att sitta på Imprezka för första gången, det känns ganska stort för mig!
 
Imorgon och på torsdag är det även konserter för mig, både solo och tillsammans med orkestern, så ni kan ju räkna ut att jag kommer ha ganska  så fullt upp, men ni kommer definitivt att få inlägg om respektive ridpass samt något live från SIHS!
Hur har ni det i höstmörkret då?
 
Finaste hästen!
/Vera
 
 

» Ponnycupen 10/11 i bilder

Hej!
Jag fick lite bilder från ponnycupen i dressyr för några veckor sedan idag. jag har valt ut de bästa och jag måste säga att det verkligen gjorde mig glad att se de här bilderna, för de visar att även om känslan inte var superbra alla gånger, så hade ritten sina ljusglimtar och jag hade inte fel som tyckte att det ändå var helt okej.
 
 
 
 
 
 
 
Här börjar det släppa lite
 
Programmet började i alla fall bra;)
 
 
Under 10 sekunder kunde jag rida haha! Men det är skönt att veta att de sekunderna faktiskt fanns så att jag kan bygga vidare på dem!
 
 
 
 
Tycker ni om sådana här inlägg? Vilken bild är eran favorit? Min är definitivt den tionde eftersom den och vissa andra visar att jag faktiskt inte red dåligt under hela programmet;).
 
Tack för de fina bilderna Ester!
/Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Hoppkurs 16/11

Igår fick jag för första gången rida i den lite mer avancerade ponnygruppen och det var verkligen superroligt! Jag vill ha hög standard när jag rider, inte på ett pressande utan snarare motiverande sätt, och det tycker jag att jag fick igår. Vi gjorde flera övningar som var superbra. Först tränade vi på att gå på "rätt" antal galoppsprång mellan två bommar, jag fick 7 vilket Fredrik tyckte var lagom på Jasmin. Sedan gjorde vi dagens huvudövning som var en avse bästa jag någonsin gjort på en hoppkurs faktiskt. Vi skulle hoppa ett hinder som stod mot C, göra en volt med 10-15 meter i diameter, hoppa ett hinder på medellinjen, göra en till volt, hoppa ett hinder mot C och göra en stor volt. Det var riktigt knepigt och man var verkligen tvungen att rida hela tiden, men Jasmine är ju så vändbar så det gick bra. Det såg säkert inte helt snyggt ut alla gånger dock haha!
Till sist skulle vi hoppa en bana som gick såhär:

Galoppera mellan två bommar på meddelinjen mot C, gå ut i höger varv och hoppa ett räcke vid C och sedan en skarp sväng till ett på meddelinjen mot E, vänster varv och hoppa oxer-räcke på B långsidan, hoppa räcke-räcke på E långsidan. 

Pga voltövningen så kände i alla fall jag att jg verkligen hade Jasmine med mig, hon hoppade superfint när jag red bra och de flesta svängarna blev bra eftersom de kändes lätta efter alla snäva svängar. Dock fick jag driva på som en tok mot oxern eftersom jag kände att framåtbjudningen höll på att dö och inte ville att hon skulle stanna. Framåtbjudningen är faktiskt en annan sak som har blivit bättre, jag behöver inte längre gasa som en galning för att få ett bra tempo i galoppen utan det kommer ganska mycket av sig självt, skönt!

Ja, gårdagens pass var verkligen lärorikt och otroligt givande, jag hoppas att jag får fortsätta i den mer avancerade gruppen även nästa gång!

Min fina pålle!
/Vera



» Svävar på rosa moln

Min lilla favvis är helt enkelt bäst, det finns ingen annan förklaring till varför jag blir så lycklig av att rida henne! Längre inlägg om passet kommer imorgon men jag antar att ni kan gissa hur det gick;).
/Vera

» En minibomb

Jag har under den senaste veckan funderat på hur jag ska ta mig upp till nästa nivå i ridningen, speciellt i hoppningen. Jag pratade lite med Angelica och hon föreslog att Hagalund hopptävla Imprezca. Så på jultävlingarna kommer jag, om allt går bra fram till dess, att studsa runt 70cm på Imprezca!
Så himla kul om än lite nervöst, debut i både klassen och på storhäst, men man måste ju börja någon gång och jag känner att det är dags nu.

Jag ska försöka rida henne så mycket som möjligt i min grupp och även boka in någon privatlektion. På tävlingen kommer fokuset bara ligga på att komma runt i ett bra tempo utan några värre missöden, men vi tar det som det kommer;). 

Om ni har några erfarenheter av Imprezca i hoppning eller vet någon grupp där hon inte är så populär i hoppning där man kan rida med så får ni väldigt gärna säga till!
/Vera

» Dagens ridpass

Hej!
Idag fick jag rida Purdy, och det gick bra hela passet utom första gången vi skulle hoppa en kombination och jag slutade rida. Hon nitade och jag flög, Skanska på mig själv, har Jasmine inte kärt mig att aldrig lite blint på ston;)?! Jag hoppade i alla fall upp igen direkt och hoppade kombinationen tre gånger varv en gång med räcke istället för kryss och det kändes bra. Himla fin häst det där, avis på Blanca och Smilla som får ha den som läromästare;).
Ska ju hoppa Jasmine på både fredag och lördag och då ska jag banne mig rida så bra som jag vet att jag kan, så det så!

Sötnosen!
/Vera




» Fina bilder

Hej!
Jag fick precis lite bilder som bästa Erica tog på mig och Jasmine i söndags! Såå fina bilder som jag sparat ner bland mina andra tävlingsbilder, för att alltid kunna minnas den här tävlingen! Tycker verkligen att de blev sjukt fina och som med alla hennes andra bilder, så visar de alltid ekipaget från sin bästa sida!
 
 
Tjoho hihi!
 
Älskar den här bilden, Jasmine är såå söt!
 
Smile!!
Tack en än gång för bilderna Erica, guld värt! Vilken är eran favorit?
/Vera
 
 
 
 
 
 

» Bästa ponnyn på jorden

Hej!
Idag fick jag för ovanlighetens skull rida Jasmine i min grupp. Jag måste fortfarande öva på att kunna ha henne ordentligt på tygeln redan från början av passet, men överlag var hon så sjukt fin idag! Om jag verkligen gav mig den på det så kunde jag rida ut i hörnen ordentligt i trav, hon gick i form i alla gångarter och min sits var mycket bättre ön den brukar vara. Dessutom fick jag för första gången någonsin till galoppfattningarna utan någon som helst slängtrav idag, helt otrolig var hon, dock lite seg;). Jag är helt säker på att framgången med galoppfattningarna kommer från hoppningen och jag hoppas verkligen att de kan bli ännu bättre när hon har lite mer energi sen. 
Det hör var verkligen ett riktigt bra pass eftersom det tillät mig att både se att förbättringen i dressyren i lördags faktiskt beror på att vi blivit mer sammansvetsade, men också att fortsätta på självförtroende och motivationsboosten som jag glidit runt på sen i söndags.

Det kanske är nu som jag kommer få min dressyrutvecklings-boost! Låt det fortsätta så här ett tag nu!

Charmig bild;)
/Vera



» Nu slipper jag låna!

Hej!
Jsg tänkte att jag skulle visa er de fina priserna som DJRK skaffat fram till KM och som jag för ovanlighetens skull fick ta del av. Jag blev speciellt glad för spöet eftersom jag fram tills nu varit tvungen att låna av ridskolan på alla träningar och tävlingar, det var ju väldigt snyggt också;).En ryktsten kan ju alltid vara bra att ha, särdkilt när hästarna är leriga, och eftersom jag aldrig har haft en egen så var det perfekt! Japp, superfina priser var det.
/Vera
 

» Film 3/11-13

Hej!
Här kommer filmen från hoppningen idag. Jag är mer än nöjd med både ponnyns och min insats idag, även om det som alltid finns skaer som man skulle kunna förbättra. Efter det blågula hindreti omhoppningen till exempel så fick jag totalt hjärnsläpp på vilket hinder jag skulle hoppa, och red åt fel håll. Som tur är lyckades jag styra tillbaka utan att korsa min egen väg, och blev alltså felfri. Men det kan vara bra att veta när man tittar på filmen eftersom det ser väldigt skumt ut när jag snurrar runt där haha!
Dela gärna med er av era åsikter! Ser ni som har följt den här bloggen länge någon skillnad från t ex sjätte juni-tävlingarna eller tycker ni att det är ungefär samma?
/Vera

» Nu har jag bevisat vad vi kan!

Idag fick jag och Jasmine till en riktigt bra runda, dock med en liten vägtabbe min sida. Jag trodde att jag inte hade en chas så jag ställde in Jasmine i stallet, och fick sedan veta att jag vunnit! Så här sitter jag, lycklig som aldrig förr och klubbmästare i ponnyhoppning 2013!
Film kommer ikväll!

/Vera

» KM LB:1- Jasmine

Idag är jag så himla nöjd över både min egen och ponnyns insats! På framridningen kunde jag ha ridit igenom henne lite mer än vad jag gjorde, men hon släppte igenom fint på stallplan ändå.
När vi kom in på banan var jag beredd på en spänd giraff men ändå fast besluten att göra det bästa jag kunde. Jag ka mig på en volt och hon gick faktiskt ganska fint, inte helt eftergiven men det är jag ännu inte tillräckligt stark för att kunna kräva av henne på banan. 
Vi körde igenom programmet med en bra känsla, jag kände att jag hela tiden hade koll på tempo och min egen sits (förutom fötterna)och det kändes inte som att hon var superstressad heller vilket var skönt.
Jag gissade själv på ett resultat på ca 53-54%, men det slutade som Jessika sa på 58,94%, en ökning av mitt personbästa på Jasmine på tioprocentenheter och faktiskt det högsta jag har fått i en LB på Djurgården, helt sjukt ju! 
Det bästa var nästan domarens kommentar: Fint ekipage med ponny som tappar bjudning ibland(det blev några avbrott). Fina hörnpasseringar.
Alltså hur länge har jag inte kämpat med hörnpasseringar på alla hästar, men speciellt på Jasmine, och så får man den kommentaren!!
Sist men inte minst, Jasmine stod still i båda halterna, så härligt!

Nej, även fast det självklart hade varit roligt att få de extra 2 procenten som krävdes för att bli placerad så är jag så nöjd som man bara kan vara. Äntligen har jag fått visa vad jag kan på dressyrbanan! 
Nu taggar vi hoppning imorgon.
/Vera



» KM 2013

Hej alla Veras bloggläsare! Nu sitter vi i cafeterian och dricker varm choklad och äter någon form av lunch, efter att alla ponnyklasserna är klara och privat klassen håller på. Vera fick 58,96%, vilket är 10% bättre en förra tävlingen, då fick hon 49,71%! Mer bloggning får ni från Vera senare ikväll eller imorgon. /Jessika