» Long time, no see- igen

Hoppas ni inte blir alltför besvikna över mina långa frånvaroperioder, ni som fortfarande läser alltså;). Igår gjorde jag i alla fall något väldigt roligt så det vill jag berätta om. 

Jag och pappa satte oss i bilen kl 07.30 och åkte till Strömsholms RS för att titta på de nationella och elittävlingarna som anordnas där den här helgen. Det var allt från 1.20 till en 1.50 klass som agerade kval Volkswagen Grand Prixen som ridits idag. Över 200 starter hann vi se, vissa mer framgångsrika än andra, men alla otroligt inspirerande i och med att de rider på en mycket högre nivå än vad jag gör, samtidigt som jag är fullkomligt övertygad om att jag kommer rida 1.20-1.30 i framtiden om jag jobbar hårt. Den kombinationen gör att jag sitter där på läktaren och suger i mig alla små detaljer jag hinner uppfatta.

Det häftigaste på hela dagen måste ändå ha varit Peder Fredricsons insats i 1.40 klassen. Han red tre olika hästar, tre olika individer, och lotsade alla tre genom otroligt stilfulla, stabila men ändå snabba rundor! Han var nolla med alla tre och slutade på första, andra och fjärde plats i en klass med 59 starter. Hur grymt är inte det?!! Jag säger bara wow.

Den häst jag fastnade allra mest för var Niklas Arvidssons Cobolt. Jag har aldrig sett en häst med en sådan otroligt luftig, avspänd och vägvinnande galopp som drivs framåt med så aktiva bakben som den hade. Helt otroligt var det! Och som ett resultat av det fantastiska registret i galoppen så blev sprången helt amazing och Niklas kunde rida fort utan att det såg det minsta stressat ut, det bara flöt liksom. Vinst i 1.50 klassen blev det för dem, inspiration!!!

För att göra en lång historia kort, så var det en superrolig dag och jag hoppas på att kunna göra något liknande snart igen. Det är ju SIHS(Sweden International Horse Show) snart och det ska bli superkul, men det är roligt att bara titta på toppen inom Sverige också ibland.

Här är en bild från dagen som föreställer Linda Heed i 1.40 klassen.
Tills nästa gång, ha det bra!
/Vera