» Bobby

Idag gick det superbra! Jag red Bobby simmiga faktiskt aldrig suttit på innan och blev helt kär. Han var lydig, mjuk, otroligt snäll och arbetsvillig. Vi värmde upp med lite travhoppning och bomarbete och det gick helt okej men handlade mest om att hitta knapparna på honom. Sedan började vi hoppa på riktigt med en riktigt nyttig övning, nämligen räcke-volt-oxer.  Utmaningen med Bobby är att han är lite vinglig, och därför var den här övningen verkligen optimal. Jag kände att jag verkligen hade ett bra tempo samtidigt som jag hade koll på bogarna och han hoppade fina språng.

Vi avslutade med att hoppa en bana som innehöll både voltövningen, en skarp sväng till ett hinder på medellinjen och en båge. Riktigt lärorikt och framförallt roligt var det, och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att hoppa Bobby hela hoppspecialen. Inte alls för att jag inte tycker om Jasmine längre, för det gör jag, utan mer för att jag vet att jag kommer lära mig mer på honom. Jag kommer bli en mer stabil ryttare som kan hjälpa hästen runt banan på ett bar sätt, istället för att den hela tiden behöver hjälpa mig. Den kunskapen kommer jag sedan kunna överföra på andra hästar. Jag ska prata med Angelica så får vi se hur det blir.

I övrigt laddar jag som tusan för hoppträningen imorgon, även om det är ruskigt tidigt, och för ponnycupen på söndag, nu ska vi vinna!!

Har ingen bild på Bobby så vi kör en klassisk Jasmine!
Det tål att tilläggas att Bobby endast är 5-6 år gammal, så bara det är nytt för mig, även om jag tycker att han sköter sig mer än exemplariskt för att vara så ung!
/Ver



» Ponnycupen 26/1

Hej!
Ponnycupsmatchen igår var verkligen helt otrolig! Jasmine var hur positiv som helst, ville verkligen hoppa och yssnade på mig som aldrig förr. Är helt säker på att jag aldrig haft en så bra känsla på henne tidigare. Jag kunde länga och korta galoppen utan problem, hon tvekade inte alls inför hinder i de flesta fall, och det enda hindret hon gjorde det på var det så lite att det räckte med lite skänkel från min sida så var det borta. Jag kunde följa med bra i sprången och hade en bättre sits än vanligt, och vi hade ett riktigt bra tempo genom hela banan. Faktum är att vi faktiskt var snabbast i hela startfältet, och alla som känner Jasmine vet att det inte hör till det vanliga! 
 
Som ni förstår är jag helt otroligt nöjd, och Jasmine fick en minst miljon pussar och kramar när vi kom ut från banan!
 
Här kommer filmen från ritten samt lite bilder som Madeleine har tagit!
 
 
Jag älskar den här bilden, verkligen en favorit på oss!
 
Hennes galop har blivit så himla fin nu, man kan rida framåt!!! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
....och måål! Vilken känsla alltså!
 
Har ni någon favorit utav bilderna, hur tycker ni att det ser ut på filmen?
 
Jag måste även tillägga, att alla "Nynäshammare" var så otroligt trevliga och snälla! Speciellt hon som red Jasmine. Vi pratade mycket under fikat och innan hon red gav jag henne tips om hur hon skulle göra etc. Hon berömde mig för hur jag red osv och jag gjorde det samma med henne. Det är så himla roligt när man bara kan släppa all prestige och berömma varandra för det amn gör bra, även om det oftast underlättar om det har gått bra för en själv haha!
 
En superbra match i vilket fall, jag ser verkligen fram emot bortamatchen nästa helg!
/Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Gårdagens ridpass

Ridpasset igår var verkligen roligt, jag kärar ner mig i Imprezka mer och mer för varje gång jag rider henne! 

Temat för passet var travhoppning, och i början var Imprezka väldigt pigg. Dock var det inget obehagligt utan hon behövde bara hoppa några gånger så lugnade hon ner sig, men behöll en fantastisk framåtbjudning hela passet igenom. 

Vi hoppade även en 5,5:a, vi kom in i trav och hoppade kryss-oxer. I början var det väldigt lågt, bara för att vi skulle få in rätt bjudning oxh rätt tänk, men senare höjde han upp till de som ville, jag var självklart en av dem. Imprezka och jag flög över en 95cm oxer två gånger, och det kändes inte ens högt! Alltså, det är klart att det såg ut som ett rejält hinder när man kom emot det, och det pirrade till lite i magen, men äntligen lyckades jag behålla tyngden i stigbyglarna i sprången, och därför kändes det otroligt stabilt och inte alls obehagligt!

Jag klantade mig dock lite när vi skulle hoppa en distans med väldigt små hinder, jag har någon grej med att jag alltid kommer in i för dålig galopp, och då blir det att jästen får lägga in ett litet minigaloppsprång innan den hoppar av. Inget farligt alls, men det är såå irriterande när man vet att man kan förebygga det! Jag fick i alla fall komma igen och då gick det bra.

Fredrik sa att han är säker på att det här kommer bli bra och det kändes självklart väldigt roligt att höra, även om jag själv haft den känslan hela tiden.

Nu sitter jag på bussen och laddar inför ponnycupen ikväll, håll alla era timmar och tår för att DJRK tar sin första vinst i hoppning ikväll!!

Fina hästen...(arkivbild)
/Vera



» En stor helg

Hej!
Den här helgen kommer, och har varit, väldigt rolig. För det första, så fyller jag inte mindre än 15 år idag, och det har firats med presenter och en god middag. Jag bla nya tävlingsridbyxor som ska testas på söndag och en sminkkurs den 11 februari. Superkul!
 
Dessutom ska jag vara med på hoppkursen för Fredrik på Imprezka imorgon, något som ska bli väldigt roligt. Jag tror verkligen att jag kommer få en hel del "aha-upplevelser", och även att Fredrik kommer att göra en bra bedömning av oss som ekipage. På söndag är det ju även ponnycupen hemma i hoppning som jag ska vara med på tillsammans med jasmine, och det ska bli v'ldigt roligt och lärorikt, vi får hoppas att det går bra också!
 
Allt detta kommer ni självklart få en massa update från och ev kommer film/bilder från morgondagens ridpass, garanterat är dock material från ponnycupen då båda mina föräldrar kommer att vara där.
 
Ska någon av er komma och titta?
 
Fina hästen!
/Vera
 

» Dagens ridpass

Hej!
Idag red jag en privatlektion på Imprezka för Anna, och det gick så himla bra! Jag kände att jag verkligen fick hjälp med att hitta knapparna, och att jag utmanades i min ridning på ett sätt som det inte finns möjlighet till på grupplektionerna. Jag insåg att jag faktiskt kan rida ner en häst på tygeln och ha den där, om än inte konstant, så en stor del av ridpasset.
 
Vi började med att jag fick rida små volter längs fyrkantsspåret i skritten och traven, och där gick det väl inte så jättebra, men jag hade inte hitatt knapparna än och Imprezka hade inte kommit igång, så det kan man ju inte riktigt vänta sig heller. I traven jobbade vi mycket med att först hitta kontakten mellan hand och skänkel på volten, och sedan försöka hålla den efetrgiften på fyrkanten tills vi gick in på nästa volt. Anna fick hjälpa mig några gånger i början med att hitta stödet i handen eftersom jag inte riktigt vågar hålla i tygeln ordentligt för att jag tror att jag drar, men sedan kunde jag jobba vidare på det hon visat mig. Efter ett antal varv blev formen stadigare och jag kunde rida henne så flera varv åt gången i tarv innan vi fick gå ner i skritt och plocka ner henne igen.
 
I galoppen blev det självklart svårare eftersom allt går så mycket snabbare och man måste vara ännu kvickare i sin ridning, men jag hittade känslan några gånger och sedan försökte jag bara hålla den när vi gick ner i trav, det gick oftast bra. Dock märker man verkligen att hon är ett sto, för hon har lite åsikter om saker och ting haha! I skritten, när jag verkligen började komma åt henne, så tyckte hon det var superjobbigt och ville börja trava, och i galoppen ville hon, och lyckades ibland, sakta av till trav när galoppen blev riktigt bärig och bra. Jag tar dock det som något positivt, för det visar ju att jag verkligen rider henne så att hn får jobba lite, och när jag bara drev på i galoppen så blev hon superfin.
 
Känslan idag var verkligen helt fantastisk, hon är så härlig att rida! Jag fick dessutom väldigt mycket beröm när hon gick fint, både från Anna och Sofia. Jag är själv ganska försvånad över att jag lyckades jobba bort den något passiva ridningen jag brukar ah och ersätta den med en noggranhet och aktivitet som jag aldrig tror att jag har ridit på förut! Jag ska försöka boka in en till privatlektion på henne snart och ser verkligen farm emot att börja utvecklas med den här hästen, hon är verkligen en typ av häst som jag gillar!
 
Jag hoppas att någon kan fota eller filma på lördag så att vi får lite nya, fina bilder på oss tillsammans, sålänge får ni en från ponnycupen!
/Vera
 
 
 

» Hästig vecka

Hej!
Den här veckan kommer bli väldigt rolig ur ett hästperspektiv, många dagar i stallet och mycket ridning. Här kommer veckans upplägg.
 
Måndag: Grönt Kort-Kurs, starten på en kurs där man lär sig det teoretiska kring tävling utanför klubben och regler där etc.
 
Tisdag: Privatlektion på Imprezka för Anna.
 
Onsdag: Vanlig lektion.
 
Torsdag: -
 
Fredag: Inget speciellt inplanerat men ev vanligt stallhäng/rida med i någon grupp.
 
Lördag: Hoppkurs för Fredrik på Imprezka.
 
Söndag: Ponnycupen i hoppning på Jasmine.
 

Jag ser verkligen fram emot den här veckan, speciellt roligt ska det bli med de båda Imprezkalektionerna och ponnycupen. Jag har ju faktiskt aldrig ridit Imprezka ett renodlat dressyrpass men jag vet att hon är väldigt fin och stadig när man väl lyckas rida framåt in i en stadig hand, så det är mitt mål för den lektionen. I hoppningen vill jag bara att allt ska kännas stabilt och att vi eventuellt får prova på en lite högre höjd när vi hoppar bana, eller göra någon övning som är bra för planering och rytm. Inför ponnycupen vet jag att jag och Jasmine är väl förberedda. jag såg banan idag och det var inga konstiga hinder alls, och hon skötte sig super. Jag ska bara rida som vanligt och lägga in lite fighting spirit så ska det nog gå bra!
 
Imprezka gnäggade när jag kom och hälsade på henne igår, myshästen!
/Vera
 

» Mål inför hoppspecialen 2014

Nu har jag varit med i hoppspecialen under en termin och känt att det verkligen ger resultat och att jag uppnått de mål jag satte upp i början. Imorgon börjar den rutinerade hoppspecialn som jag också är med i, och det är alltså dags att sätta upp nya mål, men först tänkte jag följa upp de som jag satte upp i början av förra terminen!
 
Få upp ett bättre gruntempo

Här tycker jag verkligen att jag och Jasmine har utvecklats enormt! På de första tävlingarna jag gjorde på henne så var det nästan helt omöjligt att få fram henne i galoppen, hon hade sitt tempo som hon ville gå i liksom. Nu har jag ju hoppat henne regelbundet vilket har gjort att vi har blivit mer sammansvetsade, och hon verkar också tycka att hoppningen är roligare. Pga detta blir hon mycket mer taggad när det kommer till hoppning, samtidigt som jag vågar rida på henne mer i början av passen och kräva ett lite högre tempo av henne - Check
 
Komma runt banor på 70cm och hoppa enstaka hinder på 80cm
 

Både min ridning och Jasmines självsäkerhet har blivit mycket bättre under den här tiden, så vi har definitivt hoppat banor på 70cm föera gånger, och enkelhinder samt vid några tillfällen kombinationer på 80cm. Jag har märkt att sålänge hon har en ärlig fraåtbjudning så räcker det att rama in och övertyga henne så hoppar hon, det är närhon blir seg som dte är riktigt vanskligt.- Check på den också
 

Nya mål då...
 
Jag vill få bättre rytm i våra rundor.
 

Med detta menar jag att avsprångspunkten ska bli säkrare, tempot ska bli jämnare, och helst ska hon bli lite mer lösgjord så att det är lättare att hålla ut svängarna. Vid slutet av terminen vill jag även att galoppen ska vara mer reglerbar, det ska bli lättare att rida på farmåt eller hålla tillbaka i rundorna.
 
Jag vill bli följsammare
 

Det är inte så att jag drar henne i munnen som det är nu, absolut inte, men jag vill få mer tyngd i stigbyglarna, liksom verkligen hitta balansen där i sprången. det är först då som det kommer se sådär riktigt snyggt och säkert ut, på alla hästar, och kännas så också. När jag är stabil, även om sprången blir stora eller små, långa eller korta, då kommer höjderna komma av sig själva!
 
Det här är alltså mina mål för hoppspecialen 2014. Om de nås eller inte får vi se, men jag är säker på att vi har väldigt stora chanser att göra det med tanke på att framåtbjudningen i jasmine kommer "automatiskt" av kylan och även sedan när vi rider ute.
 
Sådana här språng kan det bli ibland på Jasmine, och då gäller det att man följer med!
/Vera
 
 
 
 
 

» Dagens ridpass

Hej!
Idag fick jag rida en häst som jag faktiskt aldrig suttit på tidigare, Lullaby. Hon är verkligen hur mysig som helst att rida! Visst, hon är lite(host) seg i galoppen, men en dag som idag, när alla hästar hade lite extra energi pga kylan, så var hon riktigt härlig att rida. Hon var väldigt samarbetsvillig och lätt att få på tygeln, dessutom fick jag äntligen till några godkända bakdelsvändningar, det kändes verkligen som att hon visste vad det var frågan om när jag gav hjälpen.
 
I övrigt så var hon stadig i formen hela passet igenom, vilket gav mig ett väldigt bra utgångsläge. Hon är ju bekväm att sitta på redan från början, men när hon om upp med ryggen och började jobba lite blev hon 100 gånger bekvämare, man lyftes verkligen upp i sitsen och det var såå härligt!
 
Nej, man ska inte underskatta Lullaby! Sedan var hon helt otroligt gullig i galoppen, för när hon blev lite taggad så skakade hon lite på huvudet, som en början på en bockning liksom. Det var så himla gulligt att hon bara "Tjoho, nu kör vi" liksom, med tanke på hur seg hon brukar vara i galoppen, haha. Det är en annan femma att jag såg ut som en mygga på henne, men det viktiga är att jag inte kände mig som en mygga. Hon lyssnade på mig och jag kunde rida mjukt och fint genom hela passet, med bara ett elelr två pet med spöet när jag ville ha lite er reaktion av henne.
 
Ett superroligt pass helt enkelt, jag känner att i takt med att jag blir duktigare, så börjar jag se vad som gör varje häst speciell och rolig att rida, och inte bara hnga fast vid dem som jag altid rider, väldigt bra att kunna rida en massa olika hästar ju!
 
Det här måste ju vara typ världens roligaste arkivbild ;)
/Vera
 
 

» Igång

Hej!
Nu känner jag att jag verkligen börjar komma igång med löpningen. Inte för att det är särskilt mycket att ha lyckats ta sig ut 2 gånger, men jag tror att den stora skillnaden är att det inte är jobbigt. Jag sprang 5,43km idag helt själv i duggregn och mörker. Det var inte en jobbigt, trots att jag brukar vara totalt död efter 4,5km. Tror att det handlade mycket om att jag fick hitta min egna rytm utan att behöva anpassa mig till ngon annan, men också att det bara var så himla skönt att vara ute och röra på sig!
Jag ska försöka hinna med att springa ungefär varannan dag nu i ett par veckor så att det verkligen blir till en rutin, så får vi se hur det fortsätter sen!
 
/Vera

» Dagens ridpass på Maranello

Kan säga att alla hästar blir bara roligare att rida nu när jag börjar få lite fason på mig själv. Idag fick jag rida Maranello och jag är faktiskt supertolt över hur jag red hela passet!
 
I början var han väldigt sur och motvillig, ville inte gå nära andra hästar och blev sur så fort de kom närmare honom än typ 5 meter haha. När jag krävde något av honom blev han sur och tappade bjudning och när vi t ex gjorde skänkelvikningar och jag försökte gå å honom lite så sparkade han och höll på. Jag bestämde mig dock för att inte låta mig nedslås och bara rida på fram när han inte ville.  det är speciellt i galoppen som jag 'r speciellt nöjd med min insats , och det är även hans bästa gångart så den blev väldigt härlig. I början ville han inte alls gå fram och stretade bara emot när jag satt ner och jobbade honom, så därför ställde jag mig upp och brassade på lite för att visa att han inte kom undan från att jobba bara för att han var jobbig. Så höll jag på nästan hela första galopen innan han började ge med sig något. I traven var han villigare än innan men jag känner att jag inte riktigt hittar knapparna på honom där.
 
I nästa galopp gick det mycket bättre, och det var då jag brjade inse att jag faktiskt hade gjort något rätt. Han gick i en stadig form och jag hade en bra sits, det enda som var jobbigt var att gå ut i hörnorna, men det blev bättre så småningom. Tyvärr lyckades jag inte riktigt ta med mig känslan från galoppen ner i traven, men det blev definitivt bättre hela tiden, och i slutet kunde vi nästan göra en bra skänkelvikning i trav.
 
En ska som jag är väldigt nöjd med från passet är min sits. Även om den inte var bra hela tiden så hittade jag verkligen läget där jag kommer ner i sadeln och i stigbyglarna under stora delar av travarbetet, och det är en känsla som jag har letat efter väldigt länge!
 Jag vill faktiskt gärna fortsätta rida Maranello och se om jag kan hitta lite fler knappar på honom, dessutom går han ju mycket oftare än de andra hästarna jag tycker om att rida, så det borde inte vara helt omöjligt att få honom ett par gånger.
 
En fin bild från ponnycupen.
/Vera
 
 
 

» Rutiner och struktur

Hej!
Imorgon är det dags att komma tillbaka till skolan. dags igen för rutiner, struktur och planering, läxor och prov. För många känns detta som världens undergång, och visst kommer det bli lite jobbigt att ställa om, men personligen tycker jag att det ska bli ganska skönt att strukturera upp mitt liv igen. Att få känna att tiden räcker till både till skolan, stallet, fiolen och kompisar, och att se att allt slit ger resultat. Dessutom så ska det bli roligt att träffa alla kompisar som man inte umgåtts med under lovet.
 
Jag har ett litet knep för att se till att behålla orken för att göra de jobbiga sakerna på topp, och det är att se till att alltid ha något att se fram emot. Varje vecka, eller under flera veckor om det är långt kvar, sätter jag en nedräkning på mitt morgonalarm där det står t ex "Hoppträning om 5 dagar", eller " Grönt Kort kurs om en vecka!". Ni fattar idén. Jag försöker alltså hela tiden se till att jag vaknar av att se någonting som jag ser fram emot, och då vet jag att jag kommer få en belöning när jag väl klarat mig igenom den veckans uppgifter och utmaningar.
 
Den här strategin funkar super för mig, hur gör ni?
 
En av sakerna jag ser fram emot under våren, ponnycupen!
/Vera
 

» Träning, hälsosamt eller stressande?

Just nu är det ett väldigt ståhej kring träning och allt vad det innebär. Man ska vara smal, stark, äta nyttigt och samtidigt kunna lyxa till det med godis, men inte för ofta. 

Som tur är tycker jag att jg har lyckats hålla mig utanför den här bubblan oh därmed gjort det möjligt för mig att de klart på diskussionen. Såhär tycker jag. De kändisarna och "stjärnorna" som folk har som förebilder när de strävar mot den perfekta kroppen, de lever inte ett hälsosamt liv. Det är inte hälsosamt att väga 46kg som vuxen kvinna, och det är inte något att sträva efter.  Kroppen mår bra av att träna och röra på sig, men dem mår inte bra av en massa konstiga dieter, fastande och tränande kombinerat.

Själv tränar jag för att jag mår bra av det. För att kunna prestera bra inom ridsporten där jag lägger mycket av min fritid, måste jag vara i bra form. Löpning och andra former av konditionsträning bygger upp en bra kondition och även stora muskler i t ex benen. Det gör att jag orkar rida mer och bättre. Jag låtsas definitivt inte att jag är någon expert på det här, för det är jg inte. Jag önskar bara att fler tjejer i min ålder skulle inse att om man tränar för sitt eget välmående så mår kroppen bra också, och det bidrar till att du själv mår bättre, och om man så vill, blir snyggare. 

Idag sprang jag 4,65 km på 30 minuter. Jag var helt död när jag kom hem, men jag mår superbra nu!/


» Gårdagens ridpass

Hej!
Gårdagens ridpass var väldigt lärorikt, dock med en del missar från min sida. Jag fick rida Cwmila igen vilket jag blev äldigt glad för, och vi fick även hoppa lite högre än förra gången. Markarbetsövningarna var dock de samma, så jag kände att vi fick resultat snabbare än i fredags.
 
När vi skulle hoppa den lilla banan fick jag dock lite hjärnspöken över höjden , trots att den inte är några problem egentligen. Då red jag på lite för tufft på första distansen vilket gjorde att språnget blev lite stort och jag kom lite ur balans, det var dock ingen fara. Vi hoppade vattenmattan utan problem, men när jag skulle komma på distansen sista gången så glömde jag möta upp med yttertygeln mellan hindren och då smet hon på sidan. Surt, men jag lärde mig från det och gjorde om distansen och då fick vi till det superbra.
 
Ett lärorikt pass som sagt och Fredrik verkade nöjd trots missarna. Nu längtar jag till att få hoppa Impreska för honom för att få se vad han tycker om oss tillsammans, han verkade väldigt glad över att det gick så bra på jultävlingarna!
 Här kommer två filmer från passet, en från markarbetet där vi jobbade med olika stora volter, och ett från hoppningen. Tyvärr får man inte se när jag tar om distansen vilket är synd, eftersom det gick så bra!
 
 
 
 
Vad tycker ni?
/Vera

» Ett bloggtips

Här kommer ett hett bloggtips till alla hästintresserade! www.ebbadeijenberg.blogg.se! Ebba tävlar dressyr i ungdomslandslaget på sin fina häst Aithon, och man kan även lyssna på hennes och Linn Olssons podcast på linnochebba.se. Dessa två hemsidor är de som jag besöker varje dag/varje gång det har kommit ett nytt avsnitt, och jag rekommenderar er verkligen att kika in där!
/Vera



» Dagens ridpass

Dagens ridpass hos Fredrik var oerhört roligt och lärorikt. Jag fick rida Camelia som jag inte ridit sedan första gången jag var där, så det var verkligen stor skillnad. Hon är väldigt lättriden och därmed väldigt härlig att rida trots att jag är ganska liten på henne.
 
Vi red fram väldigt länge och gjorde en massa övergångar och volter i olika storlekar. Nu förstår jag verkligen varför det är såå viktigt med övergångar, för camelia gick från att vara ganska seg fram för skänkeln till att nästan ta ett galoppsprång in i traven vid minsta tryck från mina skänklar, duktig häst! När vi började hoppa gjorde vi lite linjer där man skulle lägga en volt mellan hindren, något som jag tycker är väldigt bra att träna på. Camelia var en riktig klippa och man kunde verkligen känna om man skulle komma rätt på hindret pga hennes fantastiska galopp!

Vi gjorde även lite studs på en linje med 4 galoppsprång fram till ett räcke, och det gick bra alla gpnger, även om det blev lite segt när jag hade för dålig galopp in på studsen en gång, men det löste vi snabbt igen. Fredrik höjde lite och på slutet var vi kanske uppe i att räcket ut var på ca 80cm, inte högt alls när man sitter på en så fin häst som Camelia.
 
En annan sak som är väldigt häftig med just den här höästen är hur otroligt lyhörd hon är för vikthjälper. Om man lutar sig lite åt något håll efetr hindret så går hon dit, och det fort! Dock tycker jag bara att detär positivt då det får mig att vara mer följsam och noggran med min sits. Om man sitter på en häst som inte lyssnar på sådant alls är det så lätt att få dåliga vanor.
 
Jag blir alltid otroligt ridsugen av att vara där, eftersom det helt enkelt är så himla roligt. Som tur är så fick jag ett erbjudande om att komma dit igen redan på söndag, vilket jag givetvis tog. Smakar det så kostar det, men jag tycker definitivt att det är vät det med tanke på hur nöjd jag är med fredrik som tränare och hur otroligt roligt det är att få rida på hans hästar. Passen där är även 1000 gånger jobbigare än de på Djurgården, förståeligt eftersom vi inte har någon direkt tidspress och dessutom är ganska få. Jag kan saäga att idag var första gången jag blev riktigt svettig av att trava och rida lätt samt galoppera på en volt...
 
fast att rida i 25 graders värme i långärmad tröja blir man också ganska trött av haha!
/Vera
 
 
 

» Mål inför 2014

Som många andra så gillar jag att sätta upp speciefika mål för ridningen och för livet i allmänhet såhär runt nyår. Eftersom det här är en hästblogg så ska ni nu få höra om mål som jag har i ridningen!
 
1. Min sits ska bli bättre. Jag ska komma ner i sadeln, ha stadiga händer och skänklar och verkligen jobba med magmusklerna. För att uppnå detta ska jag göra mycket sit-ups och ryggresningar hemma samt öva på att rida utan stigbyglar. I hoppningen ska jag bli ännu mera följsam, tror att jag har tappat det lite eftersom jag ridit jasmine så mycket, då måste man liksom fokusera på att komma över överhuvudtaget haha!
 
 
2. Jag ska rida stadiga 60cm klasser med jasmine och ev testa 70cm med någon annan ponny, beroende på min ekonomi. Jag ska rida 0/0:or i 70cm på Imprezca och rida minst en 80cm klass innan året är slut.
 
3. Jag ska prestera över 60% i LB på majoriteten av tävlingarna jag är med på. Oavsett vilken häst jag sitter på ska resultatet aldrig ligga under 55%.
 
4. Jag ska ta Grönt Kort så att jag kan vara med på ponnycupen nästa år.
 
5. Och mitt i allt det här, så ska jag ha skitkul också!
 
Vad har ni för mål inför 2014?
/Vera
 

» Stallet de närmaste dagarna

Jag har inte varit i stallet sedan i fredags pga att jag varit bortrest och velat vila upp mig inför skolan.  Imorgon smäller det dock! Jag ska åka dit någon gång på eftermiddagen för att hälsa på hästarna, människorna och hämta mina ridstövlar och andra ridgrejer. Jag ska ju nämligen till Fredrik på fredag, jippie! Dessutom så ska ester följa med den här gången, det är väldigt roligt att ha med någon som är i samma ålder som man själv eftersom det är lättare att sitta och prata i bilen då osv.
 
Supertaggad är jag i alla fall! Veckan efter börjar ju de vanliga ridlektionerna och veckan efter det börjar hoppspecialen. Sedan är det bara någon vecka kvar till min födelsedag och till första hemma-hoppmatchen i ponnycupen, hur kul?! Allt detta kommer självklart att dkumenteras på bloggen så jag hoppas att ni kikar in här, speciellt om ni inte har möjlighet att vara i stallet vid olika tillfällen.
 
Under de närmaste dagarna tänkte jag även sammanställa ett inlägg om mina mål i ridningen under 2014, jag älskar att skriva, och även läsa, sådana inlägg!
/Vera
 

» Gott nytt år...

Önskar jag och Jasmine! Jag hoppas att 2014 blir ett bra år, fyllt med överraskningar och framgpngar, och det tror jag verkligen att det kommer bli!
/Vera