» Halva första ring har passerat

Hej!
Det är helt otroligt vad tiden går fort, vågar knappt kolla vilket datum det var som jag var inne och skrev här senast haha! Nu är det i alla fall så att jag snart har gått halva första året på gymnasiet, jullovet börjar ju redan om 11 dagar! Det känns superkonstigt men ändå häftigt att det går så fort.
 
Anledningen till att jag skriver just idag är för att ajg just kommit ut från mitt första skriftliga nationella prov i matte. Det var prov på matematik 1c, som kursen vi läst under hösten heter. Just matten har tagit mig på en ritig resa under de här månaderna. Jag har alltid varit hyfsat bra på det, men med tempot vi har hållit den här terminen har  jag verkligen satts på prov. 6h undervisning i veckan uppdelat på 3 dagar och sedan repetitionsplugg och "nötningsplugg" på det. Det har helt klart varit en omställning.
 
Kort sagt så kan jag säga att det är extremt mycket information och ny kunskap som tryckts in i min hjärn på den här, relativt, korta tiden, och jag har inte alltid känt att jag har kunnat visa mina kunskaper på proven som varit. jag har haft all terminologi och alla samband klara i huvudet, men när dethar kommit till att sätta ihop dem för att lösa mer koplexa frågor så har det inte gått så bra som jag vet att det kan göra. Nu under nationella, däremot, så kände jag verkligen att något hade lossnat. Jag kunde svara på alla frågor och arbetade mig metodiskt och säkert igenom även de svårare uppgifterna, så härligt kändes det! Att äntligen få det bekräftat för sig själv, utan att se resulatet, att "jag kan det här", det är en av de bästa känslorna som finns enligt mig och idag fick jag känna så med matten.
 
Imorgon har jag muntligt nationellt prov i matte och sedan återstår bara några examinationer till innan jag helt kan slappna av och gå påett riktigt hästigt jullov. Då ska jag inte ägna en tanke åt skolan, utan bara slappa, rida och göra det jag tycker är roligt. det är jag väl värd efter allt jobb jag har lagt ner denna terminen. Sedan är det bara att hitta motivationen igen och ladda upp inför en ny termin och en ny mattekurs ;-).
 
/Vera