» Allt rullar på

Hej!
Vi är nu inne på andra dagen av vårt läger och har hunnit prova hästarna lite. Nu på morgonen hade min grupp hoppning och det gick superbra! Fick, som jag ville, känna på lite riktiga språng på 70-80cm och framförallt på lite bredare oxrar. Fame gled förbi ett hinder två gånger på grund av min dåliga väg men annars funkade hela banan som vi hoppade väldigt bra. Hon hoppar väldigt fint när man lägger henne rätt vilket gör det väldigt lätt tog följa med i sprången och behålla en bra balans, gillas av mig!
I eftermiddag blir det dressyr och imorgon skogen+terräng. I dressyren ska jag bara fortsätta på spåret jag hittade stundvis igår och terrängen kommer säkert bli superrolig också! Jag blir så lycklig av sådant här, hård träning i det jag älskar mest kombinerat med massa sköna människor, så himla kul!
Nu ska jag springa iväg och äta lunch.
/Vera
Bild på Fame, bästa ponnyn!


» Påväg!

Hej!
Nu är jag äntligen påväg till Skogslottens träningsläger 2013!! Är så himla taggad och tror att det kommer bli otroligt roligt.
Pga att jag vill fokusera helt på min egen utveckling och verkligen ha kul den här veckan så har jag inte gjort några tidsinställda, däremot kommer det säkert upp en hel del "här och nu" bilder på ponnyn jag ska ha osv.
Så kika in ändå!
Vi ses om en vecka igen.
/Vera


» Dagens ridpass

Hej!
Idag var jag ute hos Fredrik igen och det var så himla roligt! Jag fick rida Roger som jag ridit en gång innan och det är just när man får rida hästar en andra gång som man märker att man har utvecklats. När jag red honom första gången kändes han stark eftersom jag omedvetet drev honom framåt men idag kändes han fin och mjuk. detta skulle jag tro beror på att jag blivit mer stilla i min ridning, jag hoppas det i alla fall;).
 
Vi brjade med att gå ut på ett fält och galoppera, och det var väldigt nyttigt, både för oss och hästarna, men samtidigt fantastiskt roligt! Det är även en ganska häftig känsla att sitta på en så stor häs och känna att man har total kontroll, trots det lilla "tävlingsmomentet" som kan uppstå när man galopperar jämsides med en annan häst.
 
 
Det blev lite fler tabbar än vanligt idag, saker som att galoppen inte blev riktigt aktiverad i svängen mot hindret och att sprången därför blev lite konstiga, men det är av misstag man lär sig och både sprången och anridningen blev alltid bättre andra gången. En sk som Fredrik påpekade var att jag ofta viker överlivet onödigt mycket framåt, både på bommar och små hinder. På något större hinder blir det bättre men jag tror att detta är något som många ryttare, framförallt på ridskola, kan ha nytta av att ha i bakhuvudet. För mig är det så att jag äntligen har börjat hitta till en bra sits över hinder, där det blir bekvämt både för mig och hästen. Det, i kombination med att jag verkligen inte vill dra de här fina hästarna i munnen, gör att jag så att säga "vill för mycket" och då viker överlivet framåt för mycket i sprången.
I ett språng dock, som faktiskt fångades på bild, kändes det som/tycker jag att det ser ut som att jag "viker" mig av rätt anledning. Språnget är över en för mig ganska bred oxer, och Roger är dessutom en bra bit över. Däför tror jag att anledningen till att jag nästan ligger på halsen är att jag har haft en bra sits innan hindret, med en hand som är framme osv, och sedan har hans stora språng gjort att min kropp tryckts närmare hans hals. I sådana lägen tycker jag, eftersom jag vill vara så mjuk och följsam som möjligt, att det är bättre att bli lite för framåtlutad än att hamna i bakvikt, men lagom är såklart bäst;).
Det här passet kan sammanfattas som otroligt roligt och väldigt lärorikt som vanligt. Nu hoppas jag att det går att hålla igång det här i höst!
Bilder kommer imorgon, det finns flera som bara skriker att de ska upp på min hästvägg!
 
Övningen vi gjorde idag, dock gck det mycket bättre än förra gången vi gjorde den vilket var roligt!
Ha det bra!
/Vera
 

» Jag har det bra!

Det är så himla mysigt här! Man sover så himla bra pga att det inte är någon bullrande trafik utanför fönstret och det finns badbrygga på tomten. Hur härligt är inte det?!
Dessutom har jag uträttat lite nödvändiga arbetsuppgifter och har därför tjänat en slant också, perfekt.
Vi ska snart äta min absoluta favoritmat, kyckling i lergryta, så jag måste bege mig mot köket.




Ha det bra!
/Vera


» "Den finaste träplankan"

Titta vilken fin bild jag hittade på mig och Jasmine(aka träplankan) från förra tävlingen. Det var kanske inte den mest lyckade tävlingen resultatmässigt, men den gav extremt fina bilder;-). Dessutom har jag lite teorier om hur jag ska lära mig att hantera Jasmine på dressyrbanan, så det ordnar sig säkert med tiden!
Har faktiskt en hel bildbomb från den här tävlingen att bjuda på så om jag hinner spara ner dem innan Skogslotten kan ni räkna med att få lite fina sommarbilder om någon vecka!

Visst är ponnyn ganska fin ändå ;-)?


» Gott uppvaknande

Hej!
Idag när jag vaknade så stod pappa och stekte amerikanska pannkakor, snacka om mysigt uppvaknande! Efter att ha proppat i mig både pannkakor, smoothie, melon och bacon så ska jag vara lite duktig och springa med pappa som jag har sgat att jag ska göra. Ikväll åker jag ut till min mormor och morfars landställe vilket kommer bli supermysigt, så då kanske det blir någon fin, liten bild till bloggen!
Idag är det dessutom en väldigt speciell dag. Det är dagen då den riktiga nedräkningen börjar! Om exakt 7 dagar anländer jag på Skogslottens anläggning och det finns inte ord för att beskriva hur lycklig, förväntansfull och pirrig jag kommer känna mig. Ett helt år av väntan är snart till ända! Jag har tänkt tidsinställa inlägg till varje dag fram till söndag där jag berättar om olika ridlägerupplevelser jag har haft. Det kommer bli både bilder och filmer. Hoppas att ni kommer tycka det är inressant!
 
Ha det bra!
/Vera
 

» Slut på ännu en dag

Nu är det dags för mig att krypa till sängs ännu en gång. Min dag har bestått av städning av lägenheten på förmiddagen, måste ju dra in lite kosing och dessutom är det ju nödvändigt;), glassbar på eftermiddagen och lite allmänt lördagsmys på kvällen, trevligt, trevligt! Imorgon blir det ännu en slappardag fast jag har tänkt släpa mig ut på en joggingtur också, får se hur det går haha!
För att byta samtalsämne totalt så kan jag säga att jag vaknade idag med en otrolig träningsvärk i jumskarna idag, den berömda "ridträningsvärken". Brukar inte få det när jag är på ridläger och rider lika intensivt som jag gjorde igår, och funderade då på om det kan ha att göra med att hästarna jag rider hos Fredrik är mycket större och "bredare" än de ponnyer jag vanligtvis rider. Det kanske helt enkelt är så att jag för att "putta in knäna" som jag ska måste itta lite hjulbent när jag rider dem och därför får mycket mer träningsvärk än vanligt. Intressant teori, vi får se om den stämmer när jag har ridit två gånger per dag i någon dag på Skogslotten!
Nu ska jag i alla fall sova, ses!
 
Ponny i min storlek, i minsta laget men ändå.
 
Storhäst hahaha.
/Vera
 
 
   

» Träningslägrets mål avklarat innan träningslägret

Hej!
Idag var jag ju hos fredrik och red två pass och det gick så himla bra!
Första passet fick jag rida en liten quarterhäst på 152cm som passade mig perfekt. Otroligt mjuk och känslig när man väl fått fram honom, men det krävdes några varv i galopp med tänket fram, fram, fram för att komma dit. det här första passet var lite mer som markarbete än hoppning, så vi körde lite bommar och sedan ett hinder i slutet av bommarna. det upplägget passade perfekt eftersom Rick, som hästen heter, nyss blivit inhoppad och därför är lite osäker. Han hoppade dock superfint och på första försöket både gångerna, sista hindret kanske hindret var 65-70cm.
 
Andra passet finns det mycket mer att berätta om. Jag fick rida ett sto som heter maja på ca 170cm i mankhöjd. Hon passade dock i samma sadel som Rick vilket gjorde det väldigt behaglgt att sitta på henne eftersom sadeln passade mig väldigt bra. Vi hoppade fram på samma övning som vi gjorde på första passet, men sedan byggde Fredrik upp lite fler hinder som vi skuttade över och som han sedan byggde ut ytterligare till en serie med fem språng. Det blev lite knas en gång eftersom jag fastnade lite i innertygeln och inte riktigt hann hänga med i majas runda språng, så då fick jag lite tillfälligt ont i ryggen, men det gick snabbt över. Fredrik höjde upp lite och så fick vi komma igen, och när det gick bra så bestämde han att vi skulle få testa på lite större hinder. Då såg serien ut såhär: Trava in, hoppa tre studs, ett språng i galopp, hoppa hinder på ca 75-80cm, ett språng i galopp, hoppa ett hinder på 95cm-1m. Första gången blev 1m språnget lite vingligt eftersom mina knän gärna pekar utåt när jag hoppar, men när jag väl blivit medveten om dte och korrigerat det, så var det helt fantastiskt! Jag kände mig som värsta proffset när vi flög över den där serien som ingenting och mycket av den känslan handlade nog om att det är så himla skönt att efter ett år av Jasminehoppande, bara kunna sitta still och låta hästen klura ut vart den ska sätta fötterna! När man hoppar Jasmine handlar ju allt om att komma ÖVER hindren, på Fredriks hästar handlar det om HUR man gör det. Dock märker jag väldigt tydligt hur mycket Jasmine har hjälpt mig att bli den ryttare jag är idag, jag är mycket modigare och har hundra gånger bättre sits än vad jag hade för ett år sedan. Trots att det pirrade rätt rejält i magen när jag insåg att Fredrik ville att jag skulle hoppa det där sista hindret, så måste jag säga att jag klarade av det väldigt bra, och det är bara pga att det har lossnat för mig med sitsen. Hade jag försökt mig på den där serien för ett år sedan hade jag garanterat blivit hoppad ur sadeln haha!
 
Nu ser jag mycket fram emot torsdag när jag ska dit och hoppa igen och sedan tar jag med mig alla nya kunskaper till Skogslotten, där jag ska på att utvecklas ännu mer!
 
Det är såhär det ser ut när jag vinklar ut knäna haha! Men nu vet jag hur jag ska åtgärda det, och under lägerveckan blir det hårdträning på att  få bort det!
/Vera
 
 
 

» Nu taggar vi!

Hej!
Nu är jag hemma från min 2,5 veckas långa resa till Frankrike! Jag och mamma har varit på språkkurs medan pappa och syrran tågluffat. Språkkursen kunde inte ha blivit bättre, läraren var snäll, klasskompisarna trevliga och allt var utformat för att vi skulle lära oss så mycket som möjligt. Jag var väldigt nervös när jag kom dit eftersom jag bara läst franska i ett år, men även om läraren enbart pratade franska med oss då förstod jag det mesta och vågade svara när jag kunde, fantastiskt! Resan avslutades med en tredagars tripp till Paris över nationaldagen, såå mysigt!
Visst hade det varit roligt att stanna någon vecka till men det var faktiskt väldigt skönt att krypa ner i sin egen sön i natt och jag har såå mycket att de fram emot nu! På fredag blir det heldagskurs hos Fredrik vilket ska bli så himla kul, sedan ska jag vara lite på min mormors landställe och sedan bär det av till Fredrik igen på torsdagen. Efter allt det här kommer den dagen jag har längtat efter i ett helt år, söndagen den 28:e juli. Då åker jag mot Norrköping och SKOGSLOTTEN! Helt otroligt vilken sommar det här är och ska bli, och ni får följa med på allt genom bilder, filmer och inlägg. Hoppas att ni st det lika roligt som jag, oavsett om ni är kvar i Sverige hela sommaren eller på resa non-stop. Njut av solen, för imorgon kanske det regnar!


» Nu kör vi igång!

Alltså jag kan fortfarande inte riktigt smälta att det här händer mig. Jag får komma till min hopptränares gård och rida hans tävlings och försäljningshästar! Visst, det är många andra som har fått och får göra det men det är liksom själva känslan av att någon tror på en så mycket att de låter en rida på sina hästar som är häftig. Jag ska dit tillsammans med Milla och ev någon mer på heldagskurs på fredag. Alltså två pass på en dag. Sedan ska jag även dit några dagar senare och det ska bli såå kul! Tre dagar senare åker jag på träningsläger och det gör det hela ännu bättre.
Nu ska jag bara komma igång och träna lite så att jag har någon sorts kondition när jag kommer dit haha!
Ha det bra så hörs vi snart igen!

/Vera


» Man vet att man är hästnörd när...

man får ett olidligt ridsug efter två veckor utan ridning. Det är helt sjukt hur mycket jag längtar efter att rida just nu, seg häst, pigg häst, stor häst, liten häst, det spelar ingen roll, bara jag får rida! Längtar efter de riktigt svettiga genomridar-passen, låter säkert konstigt men jag älskar känslan man får när man har kämpat som en galning hel spadet och så bara faller allt på plats, jag undrar varför jag fastnade för Jasmine haha!
I ett försök att lindra mitt ridsug sitter jag och tittar på gamla bilder och filmer,en det blir såklart bara värre haha! Men något måste jag ju göra när jag inte har ridit eller träffat Jasmine på nästan en månad. Kommet bli så sjukt roligt när jag rider henne första gången för nästa termin, med hjärnan full av ny kunskap från Skogslotten.
Åh kan knappt bärga mig, nu är det bara att vänta på datum för nästa besök hos Fredrik. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
/Vera