» Motivationskick

Hej!
Igår hopptränare jag Cheval igen och vi gjorde liknande övningar som i torsdags, fast det hela kändes lite mer lyckat och avancerat.

Först red Fredrik fram en stund för att få fram lite bättre bärighet i galoppen. Jag fick hoppa upp och testa lite sedan och när allt klaffade var det verkligen underbart! Galoppsprången var luftiga med bra påskjut i bak och takten och rytmen var enkel att hålla. Jag hoppas på att lyckas hitta den galoppen fler gånger snart! Efter det hoppade jag fram på samma sätt som i torsdags, på ett räcke med bom innan. Höjden på det sista språnget var ungefär samma som under torsdagen, ca 1.10, men känslan var helt annorlunda! Med den nya känslan i galoppen fick jag mycket lättare att "sitta kvar" ända fram till hindret och samtidigt behålla trycket, och det resulterade i ett helt fantastiskt språng. Det är lite svårt att förklara genom text, men det vi kom perfekt på bommen med ett luftigt och taktmässigt galoppsprång och på grund av detta blev galoppsprången innan hindret lugnt stabilt, jag kom ner i hälarna ordentligt och Cheval fullföljde språnget på ett superbra sätt. Jag satt typ och gapade i landningen för att det kändes så bra! Och bra var det, för Fredrik sa att sådana språng är det man letar efter i princip hela tiden i hoppningen. Ja, det är väl bara att börja jobba på att göra om det då haha!

Efter detta hoppade jag en bana på 12 hinder. Första gången fick jag ett riktigt kråksprång på 4:an, det höga räcket, och fick därför ingen bra anridning till femman och ramlade av när Cheval sprang på sidan. Visste dock exakt vad jag gjort fel så det var bara att hoppa upp och göra om. Den gången kom jag över både fyran och femman på ett bra sätt, det var ett ganska skarpt dogleg emellan dem vilket gjorde det lite extra svårt eftersom det var de två största hindren under banan. Distanserna med tre hinder med 5 galoppsprång emellan gick bra precis som i torsdags. 

Sista linjen var en av de svåraste, och efter 9 hinder var jag trött både psykiskt och fysiskt, så därför blev det lite knasigt. Jag kom in bra på 10:an som var det höga räcket från andra hållet men sedan blev bågen fram till krysset lite konstig så det blev ett galoppsprång för mycket. Jag jobbade ändå på bra och kom fram till sista hindret på korrekta fem galoppsprång. Jag fick sen ta om "dubbeldistansen" för att få ett bra avslut efter den lite konstiga sista linjen.

För att sammanfatta så är jag ändå väldigt nöjd. Det finns massor av saker som jag kunde gjort bättre, exempelvis min ridning mot och efter de lite högre hindren, men de här banorna är ändå på en helt annan nivå än vad jag någonsin varit på innan. Jag menar, det är flera distanser på båge, kombination, två distanser på rad flera gånger och flera hinder som ligger på 1m och uppåt. Jag rider, Cheval hoppar och bara det är en vinst i sig, för så har det inte alltid sett ut under de här månaderna haha;). 

Nu ska jag fokusera på att lära både mig själv och Cheval hur man kommer till arbete i den nya, högkvalitativa galoppen som vi hittade i fredags. Sedan är nästa naturliga steg att jag blir mer säker och stabil på den här höjden och nivån av banor, och det är jag säker på kommer gå snabbare än vad jag tror!

En härlig bild från dagens uteritt på Sjöängen :-).
/Vera





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo