» Min styrka som ryttare

Jag funderar mycket på både mina svagheter och styrkor som ryttare i min ständiga strävan efter att utveckas och bli bättre. Jag har kommit fram till att jag tror att min styrka ligger i två saker speciellt. 
1. Min förmåga att analysera prestationer, speciellt de positiva.

Det här är något jag alltid gjort, men som jag verkligen fick bekräftat som något bra under den mentala träningskursen som anordnades av stallet i vintras. För att bli bättre måste man självklart analysera det som gått dåligt för att kunna förbättra just det, men enligt mig är det viktigaste att man ser till att det är de ridpass och tävlingar som går riktigt bra som till slut sätter sig på näthinnan. Som de sa på kursen "Om du hoppar en oxer två gånger och du ena gången kommer helt fel och andra gången helt rätt, vilket språng ska du då älta för att ha bäst chans att komma rätt nästa gång du styr på en oxer? Det andra såklart!"

Det tror jag är ett fel som många gör, att de gång på gång i huvudet går igenom det de gör fel, men sällan "ältar" och tänker på det de gör rätt. Jag har lärt mig att göra tvärtom, i de situationer då det går att göra det. Så fort pappa har filmat en runda som jag hade en bra känsla genom, så tittar jag på den videon säkert 30 gånger, bara för att pränta in i hjärnan hur det blev sådär bra. Vad jag gjorde och när jag gjorde det. Sedan kan man jämföra gamla "bra videor" med nya, och se skillnaden, det har fått mig att utvecklas något enormt!

2. Att jag tillåter mig själv att vara nöjd.

Jag är en extremt envis och målmedveten person, och om jag inte ser upp, så kan det ibland resultera i att jag inte ser den utveckling jag gör, utan hela tiden försöker komma längre och längre. Det är väldigt bra såklart, men under de senaste åren har jag verkligen utvecklat en förmåga att vara nöjd, och det tror jag är väldigt viktigt. Som idrottare, elev eller anställd måste man få känna att man gjort något bra, utan att hela tiden peta på det man "kunde gjort bättre." Det kan man göra när man går in i nästa fas, nästa träningsperiod, men just timmarna och dagarna efter en riktigt bra prestation, måste man tillåta sig att vara sådär villkorslöst nöjd. 

Dessa två saker tror jag är nyckeln till den utveckling jag gjort de senaste månaderna. De ständiga analyserna som ni här på bloggen får ta del av, i kombination med att jag är bra på att vara glad över prestationer, ger mig väldigt mycket motivation och energi till att fortsätta kämpa för att bli bättre. 

Alla har saker de behöver träna på. Hitta dem genom analyser, men glöm inte att klappa er själva på axeln emellanåt också!

/Vera




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo