» Vilken känsla!

Hej!
Den här veckan rider jag som ni märker väldigt mycket hos Fredrik eftersom jag sedan kommer åka iväg och jobba i en vecka innan skolan börjar. Jag har ridit både igår och idag och ska även rida imorgon så nu tänkte jag berätta om de två senaste passen.
 
Hoppasset, som var igår, inleddes i princip på samma sätt som det jag red tidigare i veckan. Jag fick rida bom-hinder-bom övningen, fast med en annorlunda anridning än förra gången, en serie och träna på att hitta diagonala linjer innan. över och efter hinder. Just den övningen verkade min hjärna ha bearbetat omedvetet för den gick såå mycket bättre jämfört med måndagens fiasko haha!
 
Mot slutet av träningen skulle vi i alla fall hoppa igenom två olika banor och det kändes verkligen superbra! Redan på den första distansen var jag med i tanken och red på framåt och satte tryck i henne, jag red aktivt inför varje hinder om jag kände att hon stid emot, och alla distanser satt! Det enda som blev lite knas var banans lägsta hinder ;). Det var ett kryss som jag råkade flyta ut lite i svängen på och därmed tappade kollen på bogarna och hästen. Då tog Cheval tillfället i akt och stod emot så in i sjutton, så där blev det en vägran. Det var bara att göra om och göra rätt och hon hoppade krysset utan problem sedan. Ett enda problem i en bana på 13 hinder tycker jag är klart godkänt med tanke på hur våra pass har sett ut tidigare.  
 
När både jag och Cheval pustat ut lite skulle vi avsluta med att hoppa en något kortare men högre bana. Jag tänker inte försöka förklara hur den gick för det blir bara förvirrande när jag inte har någon video att visa, men det som ingick var i alla fall en linje med räcke-räcke och 4 galoppsprång emellan, en långsida med räcke-räcke-räcke-räcke och 6 galoppsprång på varje distans, en båge mellan ett räcke och en oxer och en vattenmatta som jag hoppade rätt över ridbanan. Räcken och oxern på båge låg på ca 1m, oxern kanske till och med lite högre, och Cheval kändes hur stabil som helst på det! Inga tveksamheter alls gällande om hon skulle hoppa eller inte, det enda problemet var väl egentligen att jag inte red särskilt bra till oxern. Det var nerfrösbacke och jag kom inte riktigt ut i bågen vilket gjorde att vi kom lite i botten, men Cheval var duktig och hoppade fint ändå!
 
Summa summarum så är jag riktigt nöjd med det här passet, när hon är på det humöret hon var igår så hoppar hon som en miljon och det är så härligt att sitta på henne!
 
Om gårdagens pass var superbra, så var kanske inte dagens lika suveränt. Vi red markarbete/dressyr och jag hade väldigt svårt att få Cheval framför skänkeln. Hon är trött på grund av alla insekter etc som finns när hon är ute på natten så det måste jag ju ta hänsyn till, men hon ska ändå gå fram utan att sparka mot skänkeln när jag ber om det. Jag tror också att en anledning till den lite sämre känslan är att hon, och vi som ekipage, har utvecklats så otroligt mycket i hoppningen på sistonde, men i dressyren har varken hon eller jag kommit lika långt. Jag tror att vi måste gå igenom samma procedur som vi gjort i hoppningen under de senaste månaderna. Börja ställa krav=det går "dåligt" ett tag och allt som inte fungerar börjar visa sig=jobba vidare och utveckla min känsla för hur jag bäst rider henne på marken=vi utvecklas och känslan blir bra igen.
 
Här red vi idag!
 
Nu ser jag fram emot morgondagens pass för att se om jag kan förbättra känslan från idag!
/Vera
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo