» Hemma från lägret och igång!

Hej!
I förrgår kom jag hem från Skogslotten och en otroligt rolig och lärorik vecka, om än väldigt uttröttande. Har de senaste nätterna sovit 12,5 och 10,5 timmar haha! Jag är i alla fall hemma nu och har redan hunnit med ett ridpass för Fredrik, som det självklart kommer en utvärdering av i ett annat inlägg.
 
Under veckan har jag utvecklats otroligt mycket, inte minst i dressyren, eftersom jag fick rida en häst som heter Secret Q som var otroligt fin just i den. Hon gjorde dock ingenting gratis, och det fick mig verkligen att inse ur aktivt man behöver rida är att ha en häst i en stadig form och balans ett helt ridpass. Självklart ska man aldrig vara hårdhänt, men jag som är väldigt mjuk som ryttare, måste komma ihåg att för att få ett stöd och verkligen "få ihop" hästen, så måste man våga ge den ett stöd och en drivning att förhålla sig till. Det går liksom inte att sitta där och åka och hoppas på att det ska gå bra, som jag ofta har gjort innan. Detta lärde Q mig väldigt bra, då hon blev väldigt fin när jag gjorde rätt, och lite tråkig och lång när jag gjorde fel. På så sätt kunde jag känna väldigt tydligt när jag kom åt henne och inte.     
 
På fredagen var det dressyrtävling där jag betsämde mig för att rida LB:1. Vid det laget hade jag hittat så påass många knappar att det inte tog särskilt lång tid för mig att hitta formen på henne, det svåra var att leka fram det stora och härliga steget som hon har i traven. I alla fall så kändes det bra på framridningen och jag gick n på banan med självförtroende. Första uppvändningen blev lite vinglig och jag tappade henne lite i galoppvolterna, men annars flöt programmet på bra. Jag fick totalt 7st 7:or, 6 6,5:or, 4 6:or och 2 5:or. Jag fick även en sjua på sitsen! Ett mycket bra resultat för att vara jag i och med att jag har haft det väldigt jobbigt med dressyren det här året. Procenten blev 65,41% vilket är ett personligt rekord på över 4% för mig, och jag blev placerad sjua av tjugotvå i dressyren, min andra placering i dressyr någonsin! Superglad var jag!
 
I hoppningen var Q också rolig, om än lite svår att få fram för skänkeln. Tyvärr fick jag inte hoppa henne på avslutningen då hennes ägare behövde ta hem henne som sällskapshäst :-(. Istället fick jag hoppa en sjuårig C ponny vid namn Cafe Creme, som är ny för Skogslotten för året. Hon var fin och rolig att rida med en stor och rund galopp och en generellt sett bra inställning till hoppning, men hon var ganska orutinerad och lite osäker vilket ledde till en hel del missförstånd och dåliga språng. Jag är i vilket fall nöjd med både min och hennes insats då vi kom i mål med endast 4 fel(på sista hindret!!). Dagen innan när vi tränade banhoppning hade hon nämligen rivit flera hinder pga kommunikationsmissar. En fin ponny helt enkelt som jag tror kommer bli superbra med lite mer träning och rutin. dessutom är det lite roligt att jag under veckan ridit både en liten storhäst, ca 1,55 i mankhöjd, och en mindre C ponny, ca 1,35 i mankhöjd. Det visar på att min lngd gär sig bra på många olika hästar, även om jag föredrar de lite större.
 
Är det något mer ni vill läsa om lägret, så säg bara till!
 
Tills jag har laddat hem bilderna från lägret så får ni se en på mig och Fragancia från en tävling med Fredrik i våras!
/Vera
 
   



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo