» Sjätte juni 2014

Nej, den här tävlingen var inte till min fördel, varken vad gällde förutsättningarna eller  min ridning, men jag är ändå stolt över min insats.
 
70 cm, Maranello
 

Det hela började med att framridningen blev flyttad en halvtimme tidigt, och vi visste inte at det hade gått så fort, så när vi skulle gå ut hade jag inte sadlat. I total panik sprang jag runt och letade sadel, schabrak och en längre sadelgjord. Kom in på framridningen och Maranello kändes fin. Han hoppade  alla hinder villigt bortsett från en gång när jag gjorde en dålig väg till oxern och han stannade och jag gled av haha. Ingen skada skedd och ag gick in på banan kort efter det.
 
Mot första hindret red jag en dålig väg då jag hade fullt sjå med att hålla styr på hästen, och det ledde till att han stannade. Arg på mig själv så gjorde jag om den anridningen och vi kom över de 4 första hindren, dock med väldigt mycket övertygande mot oxrarna från min sida. När vi skulle hoppa en oxer igen så blev det dock så att Maranello nästan stannade och jag drev över honom från i princip stillastående, och pga det rev han. Muren, som var banans sista hinder, hoppade han, till min stora glädje, galant. Jag var självklart ute ur fighten om placeringarna med mina 12 fel( 8 på hinder och 4 för korsande av min egen väg när jag red å det första hindret igen), men jag är ändå nöjd med min ridning, och faktumet att det faktiskt bara blev ett stopp och en rivning. Jag fick stilen 6,85 vilket inte är alls lika bra som jag brukar få, men så var inte heller ritten lika bra som de ag brukar rida. De här poängen och den här kommentaren fick jag:
 
Ekipagets utseende: 9
 
Vägar: 8
 
Tempo: 6
 
Anridning: 6
 
Ryttarens följsamhet: 7
 
Hästen över hindret: 5
 
Allmänt omdöme: 7, bra ridet
 
 
Jag är glad att jag fick höga poäng på de två första bedömningspunkterna samt att jag fick så pass bra på följsamhet och allmänt omdöme. Det känns bra att Lotta såg att jag kämpade för att vi skulle komma runt och att hon tyckte att det var bra ridet. Tempot och anridningarna kunde jag såklart ha gjort bättre men det vet jag att jag kan och kommer att göra om jag tävlar Maranello någon mer gång eller när jag har en häst jag känner bättre.
 
Maranello fick dock ont i magen kort efter den här starten, och jag tror att känningar av det kan ha bidragit till hans motvilja att hoppa. Om så är fallet så känner jag mig nästan lite taskig som drev honom över de där hindren, men magontet gick ju över fort i alla fall så det var nog inte så farligt.
 
LB:2, Lullaby
 
 
Eftersom jag märkte när jag fixade i ordning Maranello inför dressyren att han inte mådde bra så fick jag byta till Lullaby. jag gick in med inställningen att göra mitt bästa, men att jag ite kunde förvänta mig stordåd i och med att hon är svår att rida utan spö, samt att jag blev uppkastad på henne i sista minuten. Hon var otroligt seg inne på banan och jag var totalt utmattad vid slutet av ritten, men hon fattade galopp i båda varven och vi genomförde alla moment. jag hade ju inte så bra förutsättningar för att göra bra ifrån mig i den här ritten, så jag är väldigt nöjd med hur mycket jag faktiskt kämpade. Resutatet? 49,83%...
 
 
det finns massor av bilder frånt ävlingarna men dock ingen film eftersom mina föräldrar missade mina starter pga förändringarna i tid. De kommer upp när jag har fått tag på dem!
 
/Vera
 


Johanna
10 Juni, 2014 - 20:51

Kan inte du skriva lite om vad dina mål/plan med ridningen är inom den närmaste tiden? Vill du skaffa medryttarhäst och sluta på djurgården eller kombinera ridskola och medryttarhäst?

Svar: Det kan jag absolut göra, tack för tipset!
Vera Bolmgren


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo