» Sista ridpasset på DJRK den här terminen

I onsdags fick jag till min glädje rida Imprezka på den sista DJRK lektionen för terminen, och jag tycker verkligen att det gick bra! Första halvan av ridpasset red vi ordentligt och anda halvan lekte vi skepp, hav och land. Under den seriösa delen av lektionen fokuserade vi mycket på vår egen sits och att vi skulle ha en bra handposition. Bara genom att jag ändrade sättet jag red lätt på genom att sträcka ut höftleden lite mer och sätta mig lite längre bak i sadeln så kände jg stor skillnad på Imprezka, hon höjde ryggen och blev mycket mer eftergiven i sin form. På fyrkantsspåret hade jag dock lite svårt att behålla den inramningen, men då och då lyckades jag. Vi jobbade lite i galoppen också och även fast det var mycket svårare pga att det är ganska svårt att komma ner i sadeln i hennes galopp, så jobbade jag på så bra jag kunde och något måste jag fått igenom, för när vi saktade av till trav och skritt så var hon jättefin!

Hon var superrolig att leka skepp, han och land på för hon blev taggad och väldigt framme för skänkeln men var ändå otroligt snäll och gjorde inget dumt. Vi kom tvåa efter Ester och Walther;).

Ridpassets höjdpunkt var ändå när vi travade av. Imprezka var då otroligt fin och känslig för skänkeln efter lekandet, och jag hade fått koll på mig själv och min sits. Resultatet, en häst som bar dig själv i en djup och stadig form och en ryttare som satt och nästan fånlog uppe på ryggen. En så otroligt härlig känsla var det! Man kan i alla fall säga att det var stor skillnad på min ridning på henne i onsdags jämfört med på den privatlektionen jag hade för Anna i mars någon gång, och det är ju det som är grejen med ridning och vilken annan sport som helst, utvecklingen.

Superkul var det i slla fall och jag längtar redan till i höst när jag får rida henne igen!

Fina, fina hästen!
/Vera





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo