» Mina mål för ridningen

Jag fick en kommentar från en tjej som ville veta vad jag har för mål för min ridning, vad min plan är och så vidare. Jag blev väldigt glad över att få ett förslag på vad ni vill att jag ska skriva om så jag tänkte att jag skulle ta tag i inlägget direkt!
 
Min plan
 
Jag har både kortsiktiga och långsiktiga mål, och strävar hela tiden mot att uppfylla de mindre målen som strävar mot det stora. Min plan är att ta alla möjligheter till att träna och tävla och få rtin på det sättet, för att ha mycket kunskap att använda mig av när jag har en tillräckligt bra ekonomi för att köpa en egen häst. För några månader sedan var min plan at skaffa en medryttarhäst, men efter att jag pratat med olika tränare har jag kommit fram tll att det inte är ett bra alternativ för mig i nuläget. Anledningen till det är att jag som person och ryttare hela tiden vill utvecklas och se skillnad på min nivå som ryttare, och att harva runt i ett ridhus utan tränare på marken kommer inte ge mig särskilt mycket kunskap, eftersom jag själv inte är så rutinerad. Därför ser jag onsdagslektionerna hos Fredrik och Ponnycupen som gyllene tillfällen till att utvecklas och suga åt mig så mycket information som möjligt.
 
Mina kortsiktiga mål
 
Mina mål under det här året är till exempel att förbättra min grundridning inom hoppning, att inte stressa upp mig och på det viset förstöra för både mig själv och hästen när det blir högre eller mer tekniskt. Jag jobbar på att inse att ridning inte är så komplicerat egentligen, att det mesta blir bra om man hittar frampåtbjudningen i hästen och själv är avslappnad och stabil, men jag fastnar ofta i att tänka och göra för mycket på en gång. Höjdmässigt satsar jag på att om ett år kunna hoppa stabila rundor på 1 meter på träning. I dressyren jobbar jag varje pass på att inte vara för passiv i min ridning och verkligen våga pröva och inte astna i min "comfort zone." jag håller även på med mycket styrketräning och konditionsträning och märker stor skillnad på min ridning vilket jag hoppas på att fortsätta göra.
 
Mina långsiktiga mål
 

Jag är en väldigt driven person och har därför ganska stora mål för min framtida karriär inom ridsporten. När jag har ekonomi nog för det så ska jag skaffa en egen storhäst som jag ska träna och tävla hoppning på, och ha så otroligt kul med! Det kommer nog ta ett tag för mig att komma upp i några högre klasser i och med att jag aldrig har varit ute och tävlat och antagligen inte kommer ha någon enorm erfarenhet av det då heller, men mitt stora mål i livet är att tävla på 120-130 cm nivå.
 
Jag ser det såhär. Min familj har inte haft ambitionen eller möjligheten att ge mig egna hästar från det att jag visade intresse för ridningen, men de har gett mig så mycket mer. Jag lär mig värdet av pengar genom att betala mycket träningar och tävlingar själv, och jag lär mig att hårt slit lönar sig när jag kammar hem de få placeringar jag faktiskt har. Allt detta gör att jag uppskattar ridningen och allt som hör till så otroligt mycket, och jag är säker på att de lärdomarna jag får ta del av idag kommer hjälpa mig oerhört mycket i farmtiden, oavsett hur mitt hästliv ser ut då.
 
Liten var jag, men full av motivation till att bli så bra jag bara kunde bli inom ridsport, och den drivkraften har jag kvar, än idag.
/Vera
 
 
 
 


Lisa Brännström - Dressage By Lisa
23 Juni, 2014 - 15:02 / BLOGG: http://dressagebylisa.blogg.se

Kul att läsa om dina mål! Tycker alltid att det är inspirerande att göra det :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo