» Jag lär mig, sakta men säkert

Hej!
Idag red jag först i min vanliga grupp och sedan hos Fredrik.
 
17.00
 
Vi red på utebanan och jag fick Bonte. Trodde han skulle vara väldigt galen men han var faktiskt snäll. Vi övade på delar ur LB:2 programmet eftersom det är det som alla tävlar på fredag. För "en gångs skull" så är jag faktiskt nöjd med min ridning i dressyren. Jag försökte tänka på min sits så mycket som möjligt och verkligen "sitta på rumpan", och mestadels gick det bra även om jag tappade ibland när Bonte hade lite bråttom. Hade honom även fin i formen när jag väl kom till ridning. Riktigt fin ponny som jag inte ridit sen han kom, lite skillnad på min ridning nu och då haha!
 
Hos Fredrik
 

Det hela började med att vi körde fel och jag fick typ ett sammanbrott för jag blev så stressad haha. Vi kom dock rätt tillslut och jag fick reda på att jag skulle ha Roger. Hela ridpasset gick ut på att vi skulle kunna reglera hästarnas galopp och att vi skulle rida riktigt lugnt och noggrant, sådana övningar som jag älskar. Jag har tyvärr ingen film så jag får försöka förklara hur det såg ut. På ena långsidan stod det tre pyttesmå räcken och på mitten av den andra ett kryss som sedan blev en liten oxer. Mellan räckena skulle det vara 5 galoppsprång (4 normala), vilket gjorde att man var tvungen att hålla i hästarna ganska mycket för att de skulle få plats. Själva övningen var att hoppa det första lilla räcket, galoppera på 5 galoppsprång och hoppa det andra för att sedan vända som på en stor volt, hoppa oxern, fortsätta volten tillbaka på räcket man precis hade hoppat, och fortsätta ut på det sista räcket på 5 galoppsprång.
 
När vi hade fått koll på vägarna så la Fredrik till en svårighet, och det var att vi skulle komma på tio galoppsprång på vardera sida av volten. Alltså 10 galoppsprång från att man hade hoppat lilla räcket till oxern, och 10 från oxern till lilla räcket igen osv. Detta var lite klurigt till en början eftersom man verkligen måste hitta voltspåret för att komma rätt, storleken på en volt kan ju varieras så mycket.  Dessutom var ju hela meningen att vi skulle hålla i hästarna lite vilket betydde att det normala hade varit att gå på 8 eller 9 galoppsprång. Roger tittade lite på oxern i början eftersom Fredrik hade lagt en bom lite snett över den för att göra den lite "läskigare", och det gjorde att han faktiskt stannade upp en gång när vi kom lite nära, och sedan hoppade från stillastående. Där flög jag... haha! Blev faktiskt inte alls rädd utan bara förbannad på mig själv för att jag inte kastat mig fram och gett eftergift när jag kände att han skulle göra så. Det var ju rycket i tyglarna som gjorde att jag flög av, och det hade ju kunnat undvikas om jag hade följt med bättre. Men som Fredrik sa "Man kan inte förutse allt," och det är ju sant. Det var ju bra att jag inte blev rädd och att jag hoppade upp och gjorde övningen så mycket bättre sedan.
 
Jag kände att jag verkligen kunde reglera Rogers galopp utan att använda speciellt stora hjälper på slutet, och Fredrik sa att jag kom åt honom bättre än någonsin, så det visar ju att övningen verkligen gav resultat!
 
En bild från när vi galopperade fram idag;).
 
 
 
 
Det är så himla roligt att träna på sådana här simpla övningar som verkligen ger resultat. Ryttaren blir mer noggran, hästen mer uppmärksam, ja, allt blir bättre helt enkelt. Inte förren man har bemästrat sådana här övningar kan man börja ge sig upp på högre höjder, men har man väl bemästrat dem så är höjderna inga problem;).
 
/Vera
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo