» Hoppkurs 14/6

I lördags var det hoppkurs på Imprezka som gällde och passet hade både sina fördelar och sina nackdelar. Imprezka var väldigt fin från början vilket såklart var positivt och tog alla övningar utan att blinka, men vi var väldigt många ekipage som alla var på väldigt olika nivå, vilket gjorde att det blev mycket väntetid. 
 
Jag tyckte i alla fall att huvudövningen vi gjorde var väldigt bra och lärorik. det var som en distans med tre hinder, men istället för att de stod i en rak linje som vi oftast brukar hoppa dem, så stod det första och det sista hindret som på en båge gentemot det i mitten. man skulle vända in från A lite snett, hoppa det första lilla hindret, gå på 4 galoppsprång på en båge mot det andra och sedan fyra galoppsprång på en båge mot det sista som man hoppade lite snett mot C. Alltså blev hela vägen ungefär som en ostbåge ;).
 
Vi hoppade även e lite mer avancerad variant där man direkt efter det andra hindret skulle vnda som på en volt och hoppa en oxer på andra sidan ridhuset, och sedan vända tillbaka och hoppa det andra och tredje hindret. Precis som den övningen som jag gjorde hos Fredrik på Roger för några gpnger sedan om ni kommer ihåg? tyvärr klantade jag mig lite på den övningen och vek mig i överlivet etc, men jag tycker att Imprezka gjorde bra ifrån sig ändå.
 
Den här hoppträningen var kanske inte optimal i och med att vi var 7 ekipage i ridhuset och att alla inte var så vana vid att hoppa, men Imprezka var riktigt fin och det är ju alltid roligt!
 
Vi kunde tyvärr inte rida utomhus pga att det blåste så hårt.
/Vera
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo